2018-09-24 13:08


Dosarul permiselor auto. 20 de persoane, între care şase poliţişti, REŢINUTE

 |  10:55
Dosarul permiselor auto. 20 de persoane, între care şase poliţişti, REŢINUTE

Un număr de 20 de persoane au fost reţinute în dosarul permiselor auto, dintre acestea şase fiind polițiști de la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), potrivit Agerpres.

Parchetul Capitalei a anunţat că din cei 20 de reținuți, 16 vor fi duși miercuri la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă.

Un număr de 87 de persoane sunt urmărite penal în acest dosar pentru luare de mită, dare de mită, trafic de influență și cumpărare de influență. Dintre acestea, 10 sunt polițiști examinatori, 30 de instructori, 40 de elevi cursanți, restul fiind intermediari.

Potrivit procurorilor, modul de operare folosit în acest dosar era următorul: „instructorul auto era cel care îi făcea elevului oferta de a-i înlesni promovarea examenului de conducător auto (proba practică) în schimbul unei sume de bani; apoi, instructorul primea suma de bani (în general între 250 și 350 de euro) de la elev sau de la o persoană apropiată acestuia, fie înainte de momentul examenului, fie imediat după aceea. Înainte de momentul examenului, instructorul auto discuta cu polițistul examinator (fie direct, fie prin intermediul unui alt instructor care avea acces la lucrătorii de poliție și era desemnat de aceștia ca și "colector" sau "casier"), pentru a-i face acestuia cunoscută identitatea elevului pentru care s-a realizat traficul de influență”.

Anchetatorii mia precizează că „după susținerea și promovarea examenului de către candidații pentru care s-a traficat influența, instructorul auto înmâna lucrătorului de poliție sumele de bani fie direct, fie prin intermediul unui alt instructor auto desemnat de polițistul examinator ca și "colector" sau "casier", al cărui rol era de a strânge sumele de bani date ca mită, de a ține o evidență exactă cu privire la sumele datorate de fiecare instructor al cărui elev a fost promovat și a transmite ulterior o parte din sumele de bani primite de la candidați”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-16

TAGURI: dosar, permise, auto, 20, persoana, politist, retinut
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...