2019-02-17 05:45


DOSARUL REVOLUŢIEI. Procurorii cer urmărirea penală a lui Ion Iliescu, Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu

 |  14:05
DOSARUL REVOLUŢIEI. Procurorii cer urmărirea penală a lui Ion Iliescu, Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu

Parchetul General a anunţat, luni, că procurorul general i-a transmis preşedintelui Iohannis o solicitare de exercitare a prerogativelor constituţionale şi legale privind cererea de urmărire penală pentru infracţiuni contra umanităţii în cazul lui Ion Iliescu, Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu.

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a adresat președintelui României o solicitare de exercitare a prerogativelor constituționale și legale privind cererea de urmărire penală în legătură cu săvârșirea infracțiunii contra umanității, prev. de art. 439 alin. (1) lit. a, g, i și k Cod penal cu aplicarea art. 5 Cod penal. față de:

ILIESCU ION, membru și președinte al Consiliului Frontului Salvării Naționale (din 22 decembrie 1989), organism care de facto a exercitat puterea executivă și legislativă centrală, comportându-se ca un Guvern până la apariția Decretului-Lege nr. 2 din 27 decembrie 1989, când președintele consiliului a primit rolul unui șef de stat, iar atribuțiile legislative ale consiliului au fost separate de cele executive, ce necesită autorizare pentru intervalul 22-27 decembrie 1989,ROMAN PETRE, membru al Consiliului Frontului Salvării Naționale, din 22 decembrie 1989, numit oficial prim-ministru al Guvernului României prin Decretul nr. 1 din 26 decembrie 1989, ce necesită autorizare pentru perioada 22-31 decembrie 1989 șiVOICULESCU GELU-VOICAN, membru al Consiliului Frontului Salvării Naționale din 22 decembrie 1989, numit oficial vice prim-ministru al Guvernului României prin Decretul nr. 5 din 28 decembrie 1989, ce necesită autorizare pentru perioada în perioada 22-31 decembrie 1989.Solicitarea procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție se întemeiază pe prevederile constituționale și legale (art. 109 alin. 2 din Constituția României, respectiv art. 12 și 19 din Legea nr. 115/1999), precum și pe Decizia Curții Constituționale nr. 270 din 10 martie 2008.

Miron Cozma, despre dosarul Mineriada: Se vrea tergiversarea procesului până moare IliescuAugustin Lazăr susținea recent că dosarul Revoluției din 1989 ar urma să fie gata anul acesta. "Eu vă pot spune că în cursul acestui an, în condiții normale, acest dosar va fi soluționat. Așa cum se prezintă stadiul lui în acest moment. Se va da soluție temeinică și legală, vă rog să aveți convingerea că așa va fi.”

Augustin Lazăr spune că după redeschiderea dosarului, magistrații militari au fost nevoiți să audieze toate victimele care încă se află în viață și să revadă toate probele adunate în cei aproape 15 ani de investigații.

În dosarul Revoluției, lucrează peste 5 procurori și 10 polițiști.

În 2016, magistrații au ajuns la concluzia că la Revoluția din decembrie 1989 au avut loc nenumărate manipulări și întoxicări cu informații false.

În plus, au explicat procurorii, a rezultat că "pentru păstrarea puterii, noua conducere politică şi militară instaurată după data de 22.12.1989 a determinat uciderea, rănirea prin împuşcare, vătămarea integrităţii fizice şi psihice, respectiv lipsirea de libertate a unui număr mare de persoane, fapte care se circumscriu condiţiilor de tipicitate ale infracţiunii contra umanităţii”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-04-02

TAGURI: dosarul revolutiei, ion iliescu, petre roman, gelu voican voiculescu, revolutie,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
02 Apr 2018

he he he..ce v-am pacalit rumani prosti....v-am omorat copiii si dupa aia v-am drogat fetele si le-am trimis la bordeluri prin toate tarile cu mafia tiganeasca....si dupa aia v-am jefuit toata ROMANIA...sa fiti toti rumanii sclavi la mafia tiganeasca...ha ha ha stupid people....eu si cu Brucan suntem miliardari...Nastase....toti securistii avem cateva miliarde de fiecare ascunsi prin toate paradisurile fiscale...ha ha ha...justitie dupa 28de ani de la crime si jaf...sa traiti bine...stupid people
E TIMPUL TAU
02 Apr 2018

A venit si vremea parintelui CIUMEI ROSII sa raspunda pentru 28 de ani de hotie si jaf facut in Romania. Sa fie condamnat in piata publica acestasasin al tinerilor din "89.
PRESTIDIGITATOR CRIPTOBOLȘEVI
02 Apr 2018

Păcălici versat & CO a nenorocit un STAT !!!
REVOLTATOR
02 Apr 2018

Dupa 1989 RO a fost capturata de mai multe MAFII si de catre GRUPARI INFRACTIONALE DE CRIMA ORGANIZATA intitulate Formatiuni Politice sau PARTIDE POLITICE, care au devorat ECONOMIA si AVUTIA NATIONALA alungand in acelasi timp populatia din tara. LEGILE IN RO AU FOST si sunt ELABORATE DE BANDITII POLITRUCI ,nu in interesul general sau NATIONAL cum spunea IZMENARUL pretins academician Oprea G, ci in favoarea HOTILOR. Singura solutie pana la iscarea unei revolte sau a unei ciomageli sociale este SOLUTIONAREA RAPIDA SI SIMULTANA A DOSARELOR REVOLUTIEI SI MINERADELOR ocazie cu care sa se identifice vinovatii si clanurile lor si sa li se aplice pedeapsa PENALA cuvenita. Totodata CA SI CONSECINTA SE VA PUTEA APLICA PRINCIPIUL LUSTRATIEI in cadrul institutiilor statului. FARA SA FIE SOLUTIONAT DOSARUL REVOLUTIEI IN ROMANIA EXISTA CRIMINALI carora li s-au atribuit titluri de REVOLUTIONARI SI CU MERITE DEOSEBITE carora li se platesc INDEMNIZATII CONSISTENTE DE PESTE 7.000 de lei lunar dar si facilitati (terenuri, spatii comerciale, reduceri de taxe si impozite, etc) TOT EI CA SI PRIVILEGII AU FUNCTII IMPORTANTE IN CONDUCEREA STATULUI . Toate aceste atrocitati si anomalii sociale au dus la conducerea tarii in stil AFRICAN, TRIBAL, MAFIOT si duc la ingroparea Romaniei. Prin rezolvarea dosarului LOVITURII DE STAT din 89, se va constata ca putere politica de dupa 1989 a fost si ESTE ILEGITIMA pana in prezent! Prin rezolvarea dosarelor mineriadelor se va constata ca putere politica a fost si ESTE ILEGITIMA deoarece s-au organizat mineriadele si puciurile pentru reprimarea opozantilor, obstructionarea demaocratiei si ingroparea Ro! Prin rezolvarea dosarelor privatizarilor frauduloase CARE AU DUS LA FORMAREA BURGHEZIEI COMUNISTE se va constata ca TARA A FOST JEFUITA CU SUTE si mii DE MILIARDE DE DOLARI! CLASA POLITICA si AUTORITATILE POSTCOMUNISM TREBUIE SA PLATEASCA PENTRU EXCROCHERIILE SI HOTIILE COMISE .
SOCRATE
02 Apr 2018

BOGATASII fraudisti ai ROMANIEI SUNT POLITICIENII SEMIDOCTI MAFIOTI SI TICALOSI PRECUM SI REPREZENTANTII PUTERII REZERVATE A STATULUI (din JUSTITIE, SECURITATE, ARMATA, etc). Ro este o tara bananiera. Peste 5 milioane de romani au emigrat, (9 romani pe ora emigreaza) suntem a doua tara din lume la emigratie dupa SIRIA. De ce si CUM s-a ajuns aici? Este OARE poporul roman un popor de sinucigasi…??? Numai o REVOLTA POPULARA GENERALA ca in Coreea de Sud intreprinsa in anii ’90 mai poate NORMALIZA viata publica si cea sociala din Ro. Atunci sud – coreenii au optat, luptat si infaptuit o republica prezidentiala. I-au condamnat prin JUDECARE PUBLICA pe POLITICIENII, GUVERNANTII, DEMNITARII si pe cei cu FUNCTII PUBLICE vinovati de MAREA CORUPTIE intretinuta de acestia cateva decenii. Totodata au dispus si confiscarea averii acestora pana la rude de gradul doi. De atunci gradul de fericire al poporului sud-coreean creste constant. HAIDETI ROMANI la REVOLTA POPULARA GENERALA cat mai avem oportunitatea necesara, adica cat mai avem si noi romanii TARA, sa inlocuim HAZNAUA sau TROACA POLITICA din Ro PLINA de ZOI, LATURI , GUNOAIE si REZIDUURI UMANE cu ELITE adevarate ,progresiste, NATURALE si DEMNITATI umane de CARACTER si cu HAR DUMNEZEESC si de VOLUNTARIAT care sa aduca fericirea mult asteptata de secole si BINE meritata poporului roman. Ro din 1990 este capturata de MAFIOTI, BANDITI, TALHARI, DERBEDEI, etc si trebuie recuperata daca mai putem si cat mai avem ce. Numai o diagnosticare profunda si riguroasa a cauzelor nocive, toxice existente in calea PROGRESULUI NATIEI ROMANE ne va conduce la ELABORAREA unor STRATEGII si PROGRAME eficiente DE DEZVOLTARE in interes general-national. UNDE SUNTETI VOI ADEVAR si DREPTATE PODOABE SFINTE ALE EXISTENTEI UMANITATII PENTRU CA OCHII ROMANILOR PLANSI si TRISTI DE VECURI VOR SA VA VADA…???...
LEVST.
04 Apr 2018

regimul comunist a avut 3 piloni de baza, pcr-ul, militia si securitatea, corect? Ei bine in Romania nu a fost nici cea mai subtire revolutie, A FOST O LOVITURA DE STAT din interior, insa cu bilet de voie din exterior , alti nomenclaturisti au ajuns pe locurile din varf, fostul pecere si-a schimbat numele in fesene, iar dupa cateva succesiuni de asemenea "revolutionari" tara a ajusns condusa de un copil de militian si un ginere de securist cu functie inalta, relatiile sociale au decazut chiar mai rau ca inainte de "89, per total, Romania este o tara neo-comunista , condusa de urmasii directi sau ideologici ai ceausismului, insa dictatura individuala a fost largita, la cateva mii/ciclu, astfel "elitele" pot arunca praf in ochii populatiei si mapamondului, cand vine vorba de pluralism politic, democratie, etc., etc. Este jenant pentru orice dictionar sa atribui unei lovituri de stat-total neortodoxe- calitatea de REVOLUTIE...
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
04 Apr 2018

@LEVST....a fost o lovitura de stat data impotriva poporului roman de MAFIA TIGANEASCA a TERORISTULUI ILICI...care a fost papusarit de MAFIOTII BILDERBERGULUI.......karl marx MAO JUNKER HITLER si BILDERBERG sunt frati cu MAFIA TIGANEASCA...vezi tiganii numiti "BELGIENii" din ILFOV...sunt tiganii platiti de MAFIA BILDERBERGULUI sa faca crime prin ROMANIA....si de cei de la MONACO...fiecare tigan trebuie sa traga cate o muie la curvele bilderbergului....asa e moda la VIENA si MoNACo....tarfe imputite sataniste,la fel ca HiLARRY CLINTON mare preoteasa sATANISTA a BILDERBERGULUI...l-a lins in cur pe teroristul ILIESCU si pe BRUCAN..de fapt s-au lins reciproc in cur unii pe altii comunistii cu BILDERBERGUL...au mers la CIORDEALA si la FUTUT...ce mi-e piranda GHIOCICA...ce mi-e tarfa BILDERBERGULUI..tot un drac Satanist
LEVST.
05 Apr 2018

"... Alti doi inculpati din dosar, fostii ministri de Interne George Homostean si Tudor Postelnicu, acuzati de complicitate la infractiuni contra umanitatii, au decedat dupa trimiterea in judecata..."_____------___asta este o parte din "tehnica" de rezolvare a cazurilor f. serioase, politice, a si de catre "NOUA JUSTITIE" romana, care are aceleasi naravuri -cel putin- protectioniste, cand este vorba de cei cu care au "colaborare"...Amana procesele pana respectivul moare de batrante, timp in care isi mananca pensia grasa, pentru -ca nu-i asa?- nu poti sa-i iei nimic, pentru ca INCA nu a fost gasit vinovat...Bataie de joc la adresa romanilor, la adresa umanitatii si la dresa propriei profesii...
LEVST.
05 Apr 2018

Ziua in care Securitatea a dat vina pe Militie pentru moartea disidentului Gheorghe Ursu de Ionel StoicaJoi, 05 Aprilie 2018, "... In mijlocul salii "Constantin Hamangiu" sta Ion Dumitraciuc, un fost ofiter din cadrul DSS. In 1985, el era capitan si avea in supraveghere Institutul de proiectari in constructii (ISLGC), unde lucra Gheorghe Ursu. A fost chemat ca martor de avocatii lui Pirvulescu si Hodis. Dumitraciuc este un batranel bonom, care repeta ca are mare frica pentru sanatatea lui.: "Aparam romanii de hoti si tradatori, asta faceam atunci. Nu cum se spune in zilele noastre despre Securitate"-------____------ de citit pe ziare.com, da, unii securisti si-au facut datoria, insa acest "batranel" (garantat, pensie uriasa!) , vrea sa exonereze toata institutia de orice vina, cu acest gen de gunoaie ale umanitatii nu se mai poate face nimic(inclusiv din cauza varstei), se pare ca nici legal, singura solutie este una singura... chiar nu are si el vecini care-l cunosc, care stiu cine a fost, etc., sa-i dea una cu par in cap?
LEVST.
05 Apr 2018

George Homoștean a fost condamnat la 14 ani de închisoare în 1993 pentru coordonarea asasinării protagoniștilor din operațiunea ”Autobuzul”.[2] A fost arestat la data de 26 ianuarie 1993 și ELIBERAT la data de 15 aprilie 1994, prin amnistiere, conform Decretului 11/1988.[2] Ulterior, prin decretul prezidențial 952 din 27 noiembrie 2002, la PROPUNEREA mINISTERULUI jUSTITIEI A FOST GRATIAT restul de pedeapsă rămas neexecutat.[2] Pe data de 1 august 2016, procurorii militari ai Secției Parchetelor Militare din cadru Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus trimiterea în judecată a inculpatului George Homoștean pentru complicitate la săvârșirea de infracțiuni contra umanității. [7] George Homoștean este socrul politicianului Ioan Florin Homoștean Milaciu.----______------ l-au gratiat, i-au dat pensie si atrait in huzur apropape dublul fata de romanii pe care i-a oprimat, si -ce sa vezi!- in 2016 , l-au trimis din nou in judecata, cu siguranta ca medicul lor le-a spus ca nu mai poate trai decat cateva luni...Asa ca un nou hap pentru populatie, nu strica niciodata, cand ocazia este chiar naturala...
LEVST.
05 Apr 2018

Si cine era in 2002 pres-edintele tarii si ministrul justitiei? Toate aceste "amanunte" disparate, conduc obligatoriu la ce spuneam la un alt comentariu, azi, anume ca Romania este o structura neo-comunista( si mafiotica), condusa de aceiasi indivizi. fac pariu ca si aceasta reptila batrana -impreuna cu omu' ei-daca mai traieste- incaseaza pensie cumulata de vreo-cel putin- 15 MII pe luna...///Rodica Mihaela Stănoiu (n. 10 mai 1939, Nucet, Dâmbovița) este un politician român, senator în legislatura 1996-2000 ales în județul Olt pe listele partidului PDSR, ministru al justiției între 2000-2004 în cabinetul Năstase. Pe 10 martie 2004 a fost numită consilier prezidențial pentru securitate națională, respectiv șef al administrației prezidențiale, de președintele Ion Iliescu. La alegerile legislative din 2004 a fost aleasă senator de Olt, din partea PSD. Este căsătorită cu Șerban Viorel Stănoiu, desemnat de Ion Iliescu judecător la Curtea Constituțională, din partea Președinției României, cu mandat din 2001 până în 2007. Rodica Stănoiu a fost membră în Partidul Social-Democrat până în septembrie 2006. În ianuarie 2007 a aderat la Partidul Conservator, condus de Dan Voiculescu. A fost acuzată că a făcut poliție politică din anul 1963 până în 1987 și ..."
LEVST.
05 Apr 2018

Apoi la ministerul justitiei a ajuns copilul unui fost general de securitate, monica macavei, ea insasi a facut abuzuri in vremea comunismului, si a continuat si dupa "89, ajungand sa exonereze de responsabilitate unul dintre cei mai mari devalizatori, sabotor si vanzator de tara, pe pres-edintele tarii, cainele basset, care a distrus unul dintre cele mai importante active ale tarii, flota comerciala...Si in continuare aceaste 2 bestii murdare traiesc in lux, realmente hranindu-se cu sange si transpiratia celor care mor pe banda rulanta, la sub 70 de ani, muncind pentru ei si -niciodata- ajungand sa-si foloseasca pensia, mai mult de 3-4 ani( un minim de norocosi), in timp ce ei, mananca pensie si peste 20 de ani...Iar la zi-conform algoritmului politic si social, foarte normal in Romania- tara este condusa efectiv, de un copil de militian, de un ginere de securist, ministrul justitiei este un gunoi nenorocit si milog ,iar ca pm , o toanta imbogatita prin furt si cine mai stie cum...Poate rezista o tara, testului istoric, in asa conditii? Eu cred ca nu...
Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...