2017-01-16 18:12

EVENIMENT


UPDATE. Dosarul ANRP: Baciu spune că este nevinovat, complicele recunoaște

 |  14:34
UPDATE. Dosarul ANRP: Baciu spune că este nevinovat, complicele recunoaște

UPDATE. Judecătorii instanței supreme au decis, astăzi după-amiază, respingerea recursurilor formulate de Remus Baciu și Camelia Andrușenco. menținându-i în stare de arest. Pentru a fi eliberați, cei doi mai pot cere Curții de Apel eliberarea sub control judiciar.

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție urmează să decidă, în cursul zilei de astăzi, dacă fostul vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP) Remus Baciu și complicele său Camelia Andrușenco rămân în continuare în arest preventiv.

În ultimul lor cuvânt în fața instanței de recurs cei doi au avut poziții diferite. În timp ce  Camelia Andrușenco și-a recunoscut faptele, fostul vicepreședinte ANRP a spus că este nevinovat. „Nu am pretins nimănui nimic. Nu mi-am folosit funcția în nici un fel și nu mi-am exercitat prerogativele, pentru că nu le aveam”, a spus Baciu în fața instanței supreme. Camelia Andrușenco a spus, în schimb, plângând, că a greșit. Ea adevărat că am greșit, dar am recunoscut”, a declarat printre lacrimi Camelia Andrușenco, rugându-i pe judecători să țină cont că are în întreținere o mamă de 84 de ani și un fiu de 17 ani și numeroase probleme de sănătate. Avocații celor doi și-au fundamentat pledoariile pe faptul că mandatele de arestare preventivă emise pe numele clienților lor au fost emise de o instanță fără competență materială. Ei au ridicat excepția necompetenței materiale a Curții de Apel București în legătură cu calitatea de avocat suspendat a lui Baciu. „Revocați măsura arestării preventive și trimiteți cauza (n.n. - propunerea de arestare preventivă) la instanța care este competentă. Titulaturi avem toți, însă legea, când a editat normele de competență a avut în vedere infracțiunile săvârșite de avocați în exercitarea profesiei”, a spus avocatul Florian Șurghie, poziție susținută și de avocata Cameliei Andrușenco, Domnica Antoniuc, care a spus că din acest punct de vedere hotărârea Curții de Apel București este nulă.

Remus Virgil Baciu, vicepreședintele ANRP, arestat preventiv, duminica trecută, pentru trafic de influență alături de complicele său Camelia Andrușenco, a folosit instituția la care lucra în scop personal, arată magistrații Curții de Apel București în încheierea de ședință din data de 28 august. Ei îl acuză pe vicepreședintele ANRP de „perseverență infracțională”, arătând că acesta mai are un dosar penal pe rolul instanțelor din 2007, dosar în care este judecat în stare de libertate pentru abuz în serviciu și luare de mită. Potrivit procurorilor, în perioada iunie-august 2011, Baciu a pretins, prin intermediul Cameliei Andruşenco, de la patru persoane îndrituite la despăgubiri în baza Legii 10/2001 (privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie 1945-22 decembrie 1989), o sumă de bani reprezentând aproximativ 15% din valoarea despăgubirilor acordate de către ANRP. În schimbul banilor, Baciu urma să facă demersuri în sensul urgentării soluţionării dosarelor de despăgubiri şi remiterii despăgubirilor cuvenite, prin convertirea sumei de bani în acţiuni la Fondul Proprietatea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-02-13Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

TOMESCU
02 Sep 2011

''În timp ce Camelia An drușenco și-a recunoscu t faptele, fostul vicepre ședinte ANRP a spus că este nevinovat''femeia a recunoscut si poate va be neficia de clementa judec atoriilor si a procuroril or dar Baciu face parte d intre cei care nu recunos c vina doar daca mor.

Adauga un comentariu

Random image