2018-12-15 23:19


Dosarul Monicăi Iacob-Ridzi va fi înaintat instanţei supreme

 |  19:12
Dosarul Monicăi Iacob-Ridzi va fi înaintat instanţei supreme
Procuroriianticorupţie au finalizat ancheta în cazul deputatei PDL Monica Iacob-Ridzi,fost ministru al tineretului, pusă sub acuzare în legătură cu organizarea ZileiTineretului în 2 mai 2009, la Costineşti, urmând ca rechizitoriul să fietransmis Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Fostulministru al tineretului este cercetat de procurorii DNA pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectualîn legătură cu fapte de corupţie, uz de fals în legătură cu fapte de corupţieşi participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la Legeacontabilităţii. Plenul Camerei Deputaţilor a respins, în decembrie 2010,cererea DNA de încuviinţare a percheziţiei informatice în cazul Ridzi, precumşi cererea de extindere a cercetării penale, pentru un prejudiciu de 100.000 delei, care ar fi fost creat în urma achiziţionării de către MinisterulTineretului şi Sportului (MTS) a unor produse electronice, printre carelaptopuri şi un frigider. Anterior, în 28 iulie 2009, Parlamentul a aprobat cererea procurorilor anticorupţie de începere aurmăririi penale faţă de fostul ministru al tineretului, Monica Iacob-Ridzi,într-un prim dosar.

Procuroriianticorupţie explicau, în referatul pe care l-au transmis Parlamentului, căfostul ministru Monica Iacob-Ridzi ar fi cunoscut pe deplin neregulile pe carele-ar fi făcut consiliera sa, Ioana Vârsta, în legătură cu atribuirea unorsocietăţi a trei contracte privind organizarea evenimentului din 2 mai 2009, dela Costineşti. Procurorii au constatat că Ioana Vârsta, consiliera MonicăiIacob-Ridzi, a cerut să se facă trei variante cu activităţi şi valori estimatepentru evenimentul din 2 mai, respectiv de 300.000 de euro, 400.00 de euro şide 500.000 de euro.

În luna martie 2009, Ioana Vârsta, consilier personal al ministrului afacerilor externe şi asociată la maimulte societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti, s-a întâlnit cu Bogdan PetreIacobescu, administrator la societatea Artisan Consulting şi societateaCompania de Publicitate Mark, ocazie cu care i-a comunicat că, în 2009,Ministerul Tineretului şi Sportului, precum şi alte instituţii publice urmeazăsă facă achiziţii care au ca obiect servicii de publicitate - comunicare şiorganizare de evenimente. La începutul lunii aprilie 2009, după ce Vârsta afost încadrată în funcţia de consilier personal al ministrului tineretului şi sportului,a iniţiat, la sediul societăţii Red Apple Communication din Bucureşti, o întâlnirecu reprezentanţii firmei, în cursul căreia le-ar fi promis că le va facilita încheierea unui contract cu MTS, având caobiect organizare de manifestări dedicate Zilei Naţionale a Tineretului, îndata de 2 mai.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-08-05
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...