2017-01-23 16:50


Dosarul privind uciderea soţiei unui avocat din Braşov, preluat de Parchetul General

 |  19:22
Dosarul privind uciderea soţiei unui avocat din Braşov, preluat de Parchetul General

Procurorulgeneral al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispuspreluarea cauzei privind pe Erwin Victor Preşmereanu, principalul suspect încazul uciderii soţiei unui avocat din Braşov, dosarul urmând să fieinstrumentat de Secţia de urmărire penală şi criminalistică. Anchetatorii credcă omorul a avut loc pe fondul unui jaf. Fratele suspectului a fost asociat cu soţulvictimei într-o societate comercială.

„Considerentele care au stat la bazaacestei propuneri au vizat complexitatea cauzei, precum şi suspiciunile care aufost lansate în spaţiul public cu privire la o eventuală părtinire în modul desoluţionare a cauzei”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângăÎnalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Principalul suspect în cazul ucideriisoţiei unui avocat din Braşov a fost arestat preventiv, la începutul luniiaprilie, după ce magistraţii au admis cererea formulată de către procurori. VictorErwin Preşmereanu are 21 de ani şi a mai fost condamnat, în 2008, la doi ani deînchisoare cu suspendare sub supraveghere pentru trafic de droguri. Suspectul adeclarat anchetatorilor că a avut legături cu familia Teodorescu, dar că nu ocunoştea pe Violeta Teodorescu şi nici nu a recunoscut crima.

"Din probele administrate încauză, până în acest moment procesual, a rezultat că la data de 29 martie2011, în jurul orelor 16.30-17.00,inculpatul Preşmereanu Erwin Victor, aflându-se în locuinţa numitei TeodorescuVioleta, a agresat-o pe aceasta, utilizând un cuţit şi un corp dur, alungit,producându-i 40 de leziuni la nivelul capului şi gâtului, urmare cărora asurvenit decesul acesteia“, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângăTribunalul Braşov.

Victor Erwin Preşmereanu a făcutparte, potrivit anchetatorilor de la Parchetul Tribunalului Braşov, din cerculrestrâns de cinci suspecţi pe care procurorii i-au pus sub observaţie.Anchetatorii au găsit una din cele două arme ale crimei, respectiv cuţitul, depe mânerul căruia au fost prelevate mai multe amprente. Unele dintre acestea aufost comparate cu cele existente în sistemul AFIS, fiind identificatPreşmereanu. Amprentele sale se aflau deja înregistrate în baza de date,deoarece suferise o condamnare pentru trafic de droguri de mare risc.

Pe 29 martie, în jurul orei 16.00,soţia avocatului braşovean Victor Teodorescu, Violeta Teodorescu, a fost găsitămoartă în bucătăria casei sale, situată pe strada Brazilor din cartierul Nouadin Braşov. Moartea femeii a fost extrem de violentă şi s-a produs în urmaaplicării a 25 de lovituri de cuţit în zona gâtului şi în zona cervicală,precum şi în urma a 15 lovituri în cap cu un corp dur, alungit.

Alăsat amprente pe mânerul cuţitului

Una dintre cele două arme ale crimei,respectiv un cuţit de bucătărie, luat de autor chiar din bucătăria victimei, afost identificat şi recuperat în urma cercetării la faţa locului. Anchetatoriinu au dat, iniţial, detalii cu privire la acest aspect. Însă cuţitul a fostexpediat criminaliştilor, de pe el fiind prelevate mai multe urme papilare.Prin eliminare, de pe mânerul cuţitului au fost excluse amprentele victimei,fiind identificate însă şi amprente care nu aparţineau nici unuia dintrelocuitorii casei. Probele au fost introduse în baza de date AFIS, pentrurecunoaştere, amprentele suprapunându-se perfect peste cele aflate în fişa luiVictor Erwin Preşmereanu.

Amprentele lui Preşmereanu se aflau înbaza de date a poliţiei încă din anul 2008, când tânărul a fost arestatpreventiv, la cererea Parchetului Tribunalului Braşov, pentru săvârşireainfracţiunii de trafic de droguri de mare risc. La 17 iunie 2008, pe numele luia fost emis mandatul de arestare, după ce a fost prins în flagrant delict când încerca săvândă haşiş unui poliţist sub acoperire. La 9 octombrie 2010, instanţa l-acondamnat pe Erwin Preşmereanu la opedeapsă privativă de libertate de doi ani de închisoare, cu suspendare, pe operioadă de încercare de cinci ani. Potrivit hotărârii judecătoreşti, instanţaa dispus schimbarea încadrării juridice a infracţiunii reţinute în sarcina saprin actul de sesizare a instanţei din o infracţiune de trafic de droguri înformă continuată în două infracţiuni distincte de trafic de droguri.

Datorvândut la o firmă de închirieri auto

După eliberare, Victor Preşmereanu nua mai creat probleme autorităţilor. Însă a creat bătăi de cap celor cu care aintrat în relaţii contractuale. Astfel, la începutul acestui an, spun sursejudiciare, tânărul a închiriat un autoturism de la o firmă de profil dinBraşov, respectiv SC D.G.D. Drive SRL. Ulterior, firma s-a văzut păcălită,întrucât chiriaşul a uitat să mai vină cu banii. Din acest moment, firma încauză a apelat la serviciile unui avocat, pe nume Lucian Bâlcă, pentru a-lacţiona în instanţă pe Victor Erwin Preşmereanu. Procesul a fost unul relativscurt şi, cu doar trei săptămâni înainte de crimă, adică pe data de 7 martie2011, asasinul a fost condamnat. Judecătoria Braşov a admis acţiunea formulatăde creditorul SC D.G.D. Drive SRL, în contradictoriu cu Preşmereanu Erwin şil-a somat pe acesta din urmă ca, în termen de 30 de zile, să plătească suma de3.440 lei, din care 2.150 lei reprezentând contravaloarea mărfurilor livrate şineachitate, iar 1.290 de lei reprezentând penalităţi de întârziere.

Defrică, a abandonat geanta cu bani

În anchetă, la audieri, suspectul nu arecunoscut săvârşirea crimei. Cu toate acestea, Preşmereanu a admis faptul căse cunoştea cu familia avocatului Victor Teodorescu. Anchetatorii sunt depărere că, în disperarea de a face rost de bani, Preşmereanu ar fi apelat laîmprumuturi. Fără succes. În goana sa după bani, Preşmereanu a apelat şi lasoţia avocatului Teodorescu. Ipoteza anchetatorilor este aceea că VioletaTeodorescu se cunoştea cu asasinul său, având în vedere că, din cercetarea lafaţa locului, reiese că victima a fost cea care i-a permis acestuia accesul înlocuinţă. A urmat, probabil, un schimb de cuvinte între cei doi, femeia refuzândsă-i acorde ajutorul în bani. Atunci a avut loc declicul. Tânărul a lovit-o peVioleta în cap cu un obiect contondent, după care a luat un cuţit cu care aînjunghiat-o cu bestialitate. Zgomotele şi strigătele de ajutor ale victimei,auzite şi de unii martori, l-au făcut pe criminal să fugă imediat de la faţalocului, abandonând ideea jafului şi ignorând faptul că în geanta victimei,aflată pe un scaun, se găsea suma de peste 3.000 de lei.

Familialui Preşmereanu a derulat afaceri cu avocatul Victor Teodorescu

Ceea ce este extrem de interesant înacest caz este faptul că, deşi ştia că Victor Erwin Preşmereanu suferise ocondamnare pentru trafic de droguri, avocatul Victor Teodorescu a derulatafaceri cu familia celui care avea să-i ucidă soţia. Potrivit anchetatorilor,asasinul a fost săltat dintr-un imobil în care locuia fără forme legale alăturide mama sa şi de fratele său, Traian George Preşmereanu. Acesta din urmă a fostasociat, alături de avocatul Victor Teodoresu, soţul victimei din cartierulNoua, în societatea comercială Real Development SRL, cu sediul în Bacău.Asocierea dintre cei doi a luat sfârşit abia la mijlocul lunii august a anului2009, când Victor Teodorescu i-a cesionat lui Traian George Preşmereanu, născutla data de 19 decembrie 1984, părţile sociale deţinute în companie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-10-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image