2017-01-21 00:17

EVENIMENT


Dosarul Valiza, amânat iar

 |  18:40
Dosarul Valiza, amânat iar

Dosarul Valiza, procesul în care Gigi Becali este acuzat că ar fi dat bani jucătorilor de Universitatea Cluj, pentru ca aceştia să câştige meciul cu CFR Cluj, a fost amânat pentru 6 martie, deoarece, la cererea avocaţilor, inculpata Alina Florentina Ciul, nu a putut fi prezentă la audieri, pentru că trebuie să nască.

Instanţa supremă a acceptat să amâne până la data de mai sus dosarul, dar a obligat avocaţii să pregătească toată documentaţia, pentru ca procesul să se încheie într-un final.

Patronul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, la ieşirea din sala de judecată, că potrivit Legii 27/2002 prin care s-a ratificat un act normativ de la Strasbourg ce priveşte corupţia mita în cazul corupţiei din sectorul privat este atunci când se oferă bani pentru încălcarea obligaţiunilor de către cineva.

“Or, ce, le-am cerut eu jucătorilor de la Universitatea să piardă? Nu, să câştige, câştigarea meciului nu reprezintă încălcarea obligaţiilor. Scrie aici, domnul procuror ar trebui să citească legea. Ce aţi făcut, domnule procuror, aţi consumat timpul meu, al judecătorilor, aţi chemat toată ziua jucătorii aici să dea declaraţii, toată presa asta, aţi consumat banii statului, mi-aţi ţinut atâta timp 1.700.000 de euro, pentru ce?”, a întrebat retoric Gigi Becali.

Acest proces a început pe 21 ianuarie 2009, la Curtea de Apel Cluj, însă pe 6 octombrie 2009 magistraţii clujeni au admis cererea de declinare a competenţei către ÎCCJ, având în vedere calitatea de europarlamentar pe care Becali a obţinut-o pe parcurs. Pe 18 decembrie 2008, Gigi Becali, şi antrenorul echipei naţionale de fotbal, Victor Piţurcă, au fost trimişi în judecată de procurorii DNA în dosarul 'Valiza'. Becali este acuzat de dare de mită şi de fals în înscrisuri sub semnătură privată, iar Victor Piţurcă, de favorizarea infractorului, în legătură cu infracţiunile de corupţie.

În acelaşi dosar mai sunt inculpate alte patru persoane: Teia Sponte, vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie al FC Steaua Bucureşti, acuzat de complicitate la dare de mită, Alina Florentina Ciul, avocat la Baroul Bucureşti, acuzată de favorizare a infractorului în legătură cu infracţiunile de corupţie şi fals în înscrisuri sub semnătură privată (două fapte), Gheorghe Radu Marino, acuzat de favorizare a infractorului în legătură cu infracţiunile de corupţie şi fals în înscrisuri sub semnătură privată (două fapte), şi Raul Volcinschi, acuzat de favorizare a infractorului în legătură cu infracţiunile de corupţie.

Procurorii DNA au instituit, în mai 2008, sechestru asigurător şi au indisponibilizat suma de 1.700.000 de euro aparţinând lui Gigi Becali, în scopul confiscării speciale. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-06-18

TAGURI: Dosarul_valiza, amanare, gigi_becali, coruptie, jucatori, universitatea_cluj, inculpati, instantaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image