2018-12-13 06:30


DRAGNEA, anunț de ULTIMĂ ORĂ privind impozitul pe gospodărie: „O să analizăm cu foarte mare atenţie...”. Ce problemă ar putea modifica planurile Guvernului

 |  00:49
DRAGNEA, anunț de ULTIMĂ ORĂ privind impozitul pe gospodărie: „O să analizăm cu foarte mare atenţie...”. Ce problemă ar putea modifica planurile Guvernului

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, luni, la Antena 3, că există posibilitatea ca introducerea impozitului pe gospodărie şi noua modalitatea de calcul a dărilor către stat ar putea fi amânată cu un an, dacă nu va exista garanţia că va exista un număr suficient de consultanţi fiscali pentru populaţie.

”Nu avem de gând să renunţăm la sistemul nou de impozitare pentru că este un alt sistem prin care clasa mijlocie se dezvoltă. În perioada următoare o să analizăm cu foarte mare atenţie dacă anul 2018 este un interval suficient pentru a putea gestiona înfiinţarea acelui corp de 35.000 de consultanţi fiscali. Dacă vom ajunge la concluzia că actualul sistem nu ne dă garanţia că, până la finalul anului 2018, aceşti consultanţi fiscali pot fi identificaţi, atunci putem amâna cu un an”, a declarat Liviu Dragnea, potrivit News.ro.

Totuşi, va fi menţinut obiectivul aplicării neimpozitării veniturilor sub 2.000 de lei începând din anul 2018. ”Obiectivul nostru ca cei cu salarii sub 2.000 de lei să nu mai plătească impozit pe venit poate să fie atins sub altă formă. La asta lucrăm acum şi, într-o perioadă rezonabilă, vom anunţa decizia noastră şi proiectul în ansamblu. Aşa am stabilit cu colegii mei, să nu mai iasă cu proiecte nefinalizate sau care sunt în diverse stadii de analiză”, a mai spus preşedintele PSD.

 

Consilierea fiscală, ESENȚIALĂ pentru schimbarea impozitării

Pe 12 aprilie, ministrul de Finanţe, Viorel Ştefan, a declarat că, în cadrul discuţiilor privind modificarea Codului Fiscal din 2018, s-a conturat posibilitatea introducerii impozitării globale a veniturilor, fără ca acest lucru să însemne creşterea poverii fiscale. Dimpotrivă, Guvernul ar intenţiona să reducă cota unică de la 16% la 10%. Viorel Ştefan a negat faptul că actualul Guvern ar avea intenţia să renunţe la cota unică de impozitare, el precizând că se doreşte doar ca nivelul acesteia să fie redus la 10% de la 1 ianuarie 2018 şi să se introducă neimpozitarea veniturilor sub 2.000 de lei.

Ministrul de Finanţe a precizat că impozitarea veniturilor va fi însă globalizată, lucru care a mai avut loc în România până în anul 2005. ”Globalizarea impozitării veniturilor înseamnă că, dacă un salariat realizează venituri principale din relaţii de muncă, el va plăti 10% impozit pe venit în fiecare lună, dar la sfârşitul anului până în luna mai a anului următor va depune o declaraţie fiscală în legătură cu toate veniturile realizate şi va avea loc o regularizare”, a declarat Ştefan.

”Mecanismul de globalizare a impozitării veniturilor nu va putea funcţiona fără consiliere fiscală”, a mai spus Viorel Ştefan, adăugând că va trebui constituit un corp de consultanţi fiscali angajaţi de către stat să ofere consultanţă fiscală persoanelor fizice. O parte dintre consultanţii fiscali ar putea fi selectaţi dintre cei 30.000 de angajaţi ai ANAF.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-05-16

TAGURI: psd, dragnea, ministrul finantelor, esential, viorel stefan, impozitul pe gospodarie, ultima ora
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


RAI
16 Mai 2017

terminati cu aberatia asta .numai niste minti bolnave mai pot sustine si vorbi despre o asemenea prostie.faceti si voi lucruri utile.nu strica ce merge.
RADIAN
16 Mai 2017

Este neconstitutional si nefunctional.voi nu sunteti in stare sa platiti pe cei angajati acum la finante si visati la cai verzi pe pereti cu 35.000 de consultanti.voi sunteti sanatosi la cap?
TREI
16 Mai 2017

cum sa stie un strain(posibil infractor si om al mafiei)cat bani castiga un om sau mai grav o familie?si ce face cu banii?si ce are prin casa?parchetul ar trebui deja sa faca arestari mai ales la ministerul de finante unde exista un grup de crima organizata.deja se cunosc numele acestor infractori dar de ce nu sunt arestati ?dragnea nu mai sustine tampenia asta.
COSTEL COMANA
16 Mai 2017

SEFULE CAND MAI TRIMiTEM NISTE TONE DE COCAINA La VIP-URLE DIN STREHaIA-STaN...SI BANII IN BRaZILIA
F-B-I
16 Mai 2017

avem si noi dosarele traficantilor de cocaina din Romania...PSSSSSST nu stie nimeni
ANONIM
17 Mai 2017

ASTA E DOVADA CA ROMANIA ESTE STAT MAFIOT SI ESTE CONDUSA DE CATRE HOTI, BANDITI, MAFIOTI, SEMIDOCTI, CIOCIOLINE, IMPOSTORI, NEBUNI, ETC DEOARECE ALESII POPORULUI NU INDEPLINESC NICI UN CRITERIU DE PERFORMANTA SI DE INTEGRITATE , NU SUNT ALESI PT CEL MULT DOUA MANDATE PE ACEEASI FUNCTIE CA IN TARILE CIVILIZATE SI NICI NU SUNT ALESI CU MINIMUM 50% DE CATRE CEI CU DREPT DE VOT. AVEM O DEMOCRATIE DE CACAOOOOOOOOOOO..................
LEVST.
18 Mai 2017

Regele Olandei piloteaza de doua ori pe luna, curse KLM(...)_________-------______Il vede cineva pe grindeanu intorcandu-se in Timisoara -macar odata pe luna- pentru a fi sofer pe firobuzul din Mehala? Sau pe dragnea, sa fie purtator de atelaj sau birjar, macar odata pe luna , in Teleorman? Sau pe udrea intorcandu-se la reparat trotuare? Sau pe giohanala de Sibiu, sa se duca macar o singura zi pe luna cu ciurda de bivole negre (*)la pascut? (* dar nu asa de negre, cum este el in cerul gurii)
Random imageUltimele stiri


loading...