2017-01-20 08:11

EVENIMENT


Drama unei românce, victima traficanţilor britanici de carne vie

 |  19:48
Drama unei românce, victima traficanţilor britanici de carne vie

Cazul uneiromânce forţată să se prostitueze de conaţionali în Marea Britanie ridică semnede întrebare cu privire la indiferenţa aparentă a autorităţilor britanice de alupta împotriva traficului şi de protejare a femeilor vulnerabile importate casclave sexuale. Românca Marinela Badea, în vârstă de 20 de ani, a fost forţatăsă se prostitueze în Marea Britanie de către traficanţi de persoane, care aurăpit-o şi au ţinut-o prizonieră.

Ea a ajunsîn acest stat când avea 17 ani şi era îngrozită. Era bătută cu regularitate.Acum nu mai e ceva nou să se teamă. "Nu am putut avea încredere în nimeni,nu am avut nici o idee de lege, eram atât de speriată", povesteştetânăra. Unitatea poliţienească împotrivatraficului de fiinţe umane, Greater Manchester, a arestat-o, alături de altepersoane, pentru infracţiuni legate de prostituţie, dar cel puţin Marinela afost în condiţii de siguranţă în spatele gratiilor. Prima zi aflată în custodiea fost cea de la sosirea ei în Anglia, când nu a fost forţată să facă sex. Ea afost violată de către bărbaţi diferiţi de 50 de ori pe săptămână, în medie, demulte ori fiind străini violenţi, beţi. Înainte de a fi eliberată, Marinela eraconvinsă că va fi ucisă de banda care o traficase. Poliţia britanică a stabilit că Marinela afost o victimă nevinovată a lui Bogdan Nejloveanu (51 de ani) şi a fiuluiacestuia, Marius (23 de ani), ambii traficanţi români, care au primit lunatrecută cea mai mare pedeapsă din istoria Angliei. Bogdan Nejloveanu a fostcondamnat la şapte ani, în timp ce fiul său Marius la 21 de ani de detenţie.

Dispărută de trei ani

Povesteaextraordinară a Marinelei a dezvăluit pentru prima dată o viziune tulburătoarea comerţului "off-street" de prostituţie din Marea Britanie. Seridică de asemenea întrebări cu privire la indiferenţa aparentă a autorităţilorde a lupta împotriva traficului şi a protecţiei femeilor vulnerabile importateîn Marea Britanie ca sclave sexuale, notează sursa citată. Este de notorietate faptul că victimele ezităsă descrie experienţa lor, din cauza ruşinii, a fricii şi din cauza stresului.Este şi mai rar ca aceste femei să accepte să fie identificate. Motivată dedorinţa de a expune această lume sordidă, violentă, Marinela a dezvăluit toateororile calvarului său, ceea ce redeschide dezbaterea despre modul în careMarea Britanie se ocupă de industria sexului. Marinela a dispărut pentruprietenii şi familia sa, la mijlocul lunii martie 2008, fiind dusă dinAlexandria la Bucureşti de "un prieten". I se promisese un loc demuncă în Anglia ca menajeră de hotel. A fost violată, i s-au luat actele deidentitate, iar în 3 aprilie 2008, având acte ce relevau că are 21 de ani, aajuns în staţia centrală de autobuz Birmingham. Apoi o femeie, care pretindeacă e prietena lui Nejloveanu, a luat-o într-o casă din suburbie, în Edgbaston,unde mai erau două tinere românce. Marinela a refuzat să însoţească fetele laun bordel din apropiere, primind ameninţări cu moartea. A refuzat să mănânce,ajungând scheletică. Nejloveanu a bătut-o crunt pentru refuzul de a face sex cubărbaţi, apoi a făcut sex anal cu ea, după care a lovit-o cu capul de colţuluşii. Ulterior, bărbatul i-a cumpărat lenjerie intimă şi a dus-o la"produs", ea nevorbind engleză dar încercând să câştige milabărbaţilor.

300 de lire sterline, in prima zi

În primaei zi de prostituată a făcut 300 de lire sterline, suficient - şi-a spus ea -pentru a-şi sprijini familia din România timp de şase săptămâni, dar a fostforţată să renunţe la fiecare penny. "După aceea, am ajuns să fac 400, 500de lire sterline", a povestit ea, spunând şi că dacă vroia să-şi cumpereţigări sau ciocolată trebuia să întrebe. "Schimburile" zilnice durau12 ore, de la 22.00 la ora 10.00, şapte zile pe săptămână. Uneori, ea a fostobligată să facă sex de 12 ori cu bărbaţi diferiţi. Ea spune ca era"normal" pentru colegele ei traficate să facă sex cu zece bărbaţi pezi. Marinela spune că e convinsă cătraficul de sex în Marea Britanie este semnificativ mai mare decât celrecunoscut oficial, precizând că a întâlnit peste o sută de persoane caretraficau românce în bordeluri, saune, saloane de masaj.

6.000 de bordeluri clandestine

În cadrulunor anchete ale poliţiei, anul trecut au fost identificate 5.890 de bordeluri- saune, saloane de masaj şi locuri folosite ilegal pentru sex plătit - înAnglia şi în Ţara Galilor. Poliţiştii audepistat 342 de bordeluri în West Midlands. Judecând după statisticile lor,Marinela a fost printre cele 1.535 de femei est-europene care lucrau înbordeluri, cu o medie de 6,6 paturi. În nord-vestul Angliei, au fostidentificate 760 de astfel de locuri, fiind angajate 1.242 de lucrători de sexdin Europa de Est. În Marea Britanie, poliţia a găsit dovezi că cel puţin 400de femei din Europa de Est au fost traficate, având o situaţie similară cu ceaa Marinelei. Grupuri de protecţie afemeilor deplâng lipsa de acţiune a poliţiei împotriva locaţiilor cunoscute afi de vânzare ilegală de sex. În pofida identificării unui număr imens debordeluri şi a victimelor traficate, există puţine dovezi de represiune apoliţiei pentru a închide sediile.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-01-24Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image