2018-12-16 17:18


Drumarii stau de 500 de milioane euro

 |  21:00
Drumarii stau de 500 de milioane euro

Deși Administrația Străzilor din subordinea Primăriei Capitalei aruncă sute de milioane de euro pe infrastructura rutieră, străzile Bucureștiului rămân la nivelul calitativ al celor din Afganistan.

Tot mai multe gropi au răsărit și răsar în continuare, asfaltul se denivelează ajungând să aibă forma dunelor de nisip din Sahara, gurile de canal sunt la un nivel mult mai jos decât cel al căii de rulare, marcajele rutiere aproape au dispărut. Aceasta este starea actuală a infrastructurii rutiere bucureștene, în ciuda contractelor de mentenanță, întreținere multianuală (pe patru ani) și de consultanță sau asistență tehnică date în ultimii ani de Administrația Străzilor București (ASB).

Spre exemplu, la începutul acestei luni, ASB a atribuit două contracte de peste trei milioane de lei pentru supervizarea proiectării și execuției lucrărilor de reabilitare a sistemului rutier și lucrărilor edilitare (pachetele 1 și 2). Asta după ce a atribuit deja, anul trecut, unor „regi ai asfaltului” lucrări de reabilitare de peste 80 de milioane de euro.

Ca să nu mai vorbim despre contractele de întreținere multianuală, acordate pe patru ani, acelorași „regi ai asfaltului”, în valoare de alte peste 1,5 miliarde de lei (aproape 400 de milioane de euro), ceea ce înseamnă că toate lucrările se execută doar pe hârtie. Altfel nu se explică faptul că, deși de două luni vremea a devenit prielnică începerii lucrărilor de reabilitare a carosabilului, nu se vede nici un picior de drumar. Atunci pentru ce oare se plătesc și se încasează banii pentru întreținerea multianuală? Este exact ca în cazul contractelor de deszăpezire. Cât nu ninge și utilajele rămân pe loc în parcurile auto, firmele încasează oricum bani. Însă iarna nu-i ca vara, nu?

Promisiunea neonorată a lui Sorin Oprescu

Funcționalitatea parcării subterane de la Piața Universității în câteva săptămâni este o altă promisiune a lui Sorin Oprescu. De fapt, este o promisiune ce așteaptă să fie onorată, după ce, în luna septembrie a anului trecut, primarul general a dat asigurări că această parcare va fi dată în folosință în luna martie. Cele câteva săptămâni anunțate, sâmbătă, înseamană, de fapt, luna iunie, respectiv trei luni întârziere față de termenul inițial.

Statuile lui Mihai Viteazul, Gheorghe Lazăr, Spiru Haret şi Heliade Rădulescu au revenit, din acest weekend, pe locul iniţial de la Universitate, iar de luni va fi amenajată Piaţa.

Directorul Direcţiei Investiţii din Primăria Capitalei, Bogdan Hreapcă, a precizat că realizarea parcării de la Universitate va pune la dispoziţia bucureştenilor 420 de locuri de parcare pentru autoturisme şi 20 pentru motociclete, investiţia fiind realizată în parteneriat public-privat. În prezent, structura parcării a fost terminată în întregime şi se lucrează la finisajele interioare, rampele de acces şi amenajarea de suprafaţă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-06-18

TAGURI: drumari, afganistan, spiru haret
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TEODOR
07 Mai 2012

Nu zau!Campanie anti Oprescu in Puterea!Nici nu e de mirare!Sorin Oprescu are atatea realizari in Bucuresti,dar unii ziaristi mai portocalii de felul lor,se fac ca nu le vad!
EMIL OANCEA
07 Mai 2012

Mafia PDL trebuie sa dispara pentru ca Bucurestiul sa se poata dezvolta. Oprescu are nevoie de un Consiliu general care sa-l ajute si nu unul care sa-i puna bete in roate.
SERBAN
07 Mai 2012

Doi ani a durat aceasta situatie:ar fi trebuit sa fie mai putin,dar istoria si-a varat coada in treburile municipalitaii.Vestigiile descoperite la Universitate au incurcat socotelile lui Sorin Oprescu si ale constructorului.
CALIN
07 Mai 2012

Este nevoie de cat mai multe parcari in Bucuresti.Dupa Universitate,urmeaza Valter Maracineanu!Succes domnului Sorin Oprescu in eforturile de imbunatatire a traficului bucurestean!
TARO
07 Mai 2012

Bine a facut Sorin Oprescu ca a luat parcarile Dalli de la Udrea-Cocos!Iar amenjarea de parcari trebuie sa continue si in noul mandat al lui Sorin Oprescu!
NICU
07 Mai 2012

Parcarea subterana de la Universitate e pe ultima turnanta.Statuile se intorc "acasa",dupa doi ani.Sorin Oprescu va mai inaugura un obiectiv important pentru soferii bucuresteni.
RALUCA
07 Mai 2012

cele patru statui au fost mutate in zona Izvor,si a fost mai bine asa.La Universitate a inceput atunci construirea parcarii subterane,un alt obiectiv gandit de Sorin Oprescu pentru participantii la traficul bucurestean.Dupa doi ani,a venit vremea ca cele patru statui sa se intoarca din "exil".
MURA
07 Mai 2012

pai ce va asteptati??? c asele si masinile se intretin cu bani multi,cum ne-a o bisnuit pe Oprescu nu-l intereseaza,doar gura e de el
LILI1
07 Mai 2012

Oprescu timp de 4 ani si-a batut joc de Bucuresti si de bucuresteni!!
CIRESICA
07 Mai 2012

dati-i inca 4 ani si ve-ti vedea cat rau poate face oprica!
ALYA
07 Mai 2012

Trebuie inlaturat cat mai repede pentru a salva o capitala ce trece printr-un mare declin..
ALYNA
07 Mai 2012

Bucurestiul are nevoie de un primar care sa isi faca treaba. ……Prigoana Primar..nu de un mincinos si jepcar ca Oprescu..
SNOW
07 Mai 2012

Prieteni, dar unde mai incap in bucurestiul asta jegos milioanele de turisti? Si ce o sa vada turistii aia? Un santier? Gropi? Ca nu avem trotuare? Ca se intra cu masina in casa? Ca respiri de la esapament? Ca avem statui? Ca jumatate din cladiri stau sa cada? Ca ne-am pus reclame si in casa? Ca pleci de dimineata alb si te intorci negru? Votati voi pe toti marii constructori, ca o sa va construiasca turnuri de birouri in baie si autostrazi in balcon. O sa va uscati hainele pe cablurile care atarna pe bulevard. Am ajuns oamenii betoanelor.
ANDA
07 Mai 2012

Suntem satui de Oprescu ar trebuii inlaturat cat mai rpd din funcitia de PG. Bucurestiul are un inceput de sfarsit datorita lui Oprescu..
BRANDUSA
07 Mai 2012

Oprescu!!! Au ma doare!!!! a fost o calamitate pentru Bucuresti. M-am saturat. Vreau un primar care sa fie gopodar si sa nu viseze cai verzi pe pereti si autostrazi suspendate paralele pe raza. Un primar care sa nu arunce bani aiurea pe gazonul stadionului. Un primar care sa nu se creada in reinacarnarea lui Ceausescu si sa darame aiurea inclusiv cladiri clasate ca monumente istorice.Un primar care sa aloce fonduri transportului in comun si Radet si nu pentru constructii aiurea dar de unde ies comisione. Un primar care sa nu mai sponsorizeze cu bani municipali pe Vangheie care este.
AURA
07 Mai 2012

se lauda mereu cu ideile si munca altora! Oprescu este cel mai ineficient primar general din ultimii ani!
CRISS
07 Mai 2012

Trebuie schimbat mafiotul asta din conducerea Primariei...
SILVIU
07 Mai 2012

Din punctul meu de vedere Oprescu n-a facut mai nimic. Cainii vagabonzi omoara oameni, lucru pe care il puteati trece la nerealizari cu numele celor ucisi in mandatul lui. Primaria are cele mai mai datorii din istorie la RADET si prin alte parti. Locuri de parcare vax, dar sacalii iti salta masina, de multe ori cu japca pentru niste amenzi care depasesc salariul minim pe economie... deci abuzive!Orasul este mizer, in continuare iti rupi masina in gropi, cum era s-o patesc eu in celebra intersectie de la Razoare, la mine pe strada nici nu avem iluminat public desi stau in Drumul Taberei. Despre ce vorbim aici? Realizarile lui Oprescu? Nu exista nici una!
LUANA
07 Mai 2012

Cred ca a sosit momentul ca bucurestenii sa afle o data toate mizeriile pe care le-a facut si le face cu nerusinare ...
MARA
07 Mai 2012

oprescu s-a imbogatit de cand este primar are vile peste vile are terenuri.. prigoana este singurul om care ne poate scapa de un nenorocit ca el...
MYKY
07 Mai 2012

Bucurestenii au fost saraciti de acet smecher homo care isi face mendrele maimutarindu-se si prostind locuitorii capitale..
PAULA
07 Mai 2012

un papagal care a promis marea cu sarea si i-a dus cu zaharelul pe cei naivi
ADYNA
07 Mai 2012

Aceasta marioneta politica manuita din spate de caracatita uslista n-are nicio credibilitate…n-a facut nimic din lunga sa lista cu promisiuni ce o recita convigator inainte de alegeri..
KYKY
07 Mai 2012

Bucurestiul are nevoie de o redresare cat mai rapida, dar in niciun caz sub comanda lui Oprescu... sa se intoarca linistit la chirurgia sa ca ne-am dat seama ce fel de gospodar este..
ALESSIA
07 Mai 2012

Oprescu ne-a obisnuit cu desele sale amanari ale termenilor de finalizare ale lucrarilor.. penibil caracter, penibil primar
VALENTIN
07 Mai 2012

prigoana nu are nimic de ascuns este un om dintr`o bucata nu se incurca cu maruntisuri
PISY
07 Mai 2012

Oprescu, e doar un smecher care nu cunoaste administratie si nu stie ce inseamna munca adevarata, deoarece el este un comunist si fiu de securist care a fost invatat sa minta sa fure si sa insele…
BOGY
07 Mai 2012

copil de securist ,limbaj de mahalagiu ,plin de fite ,flegmatic,f increzut,nu asculta parerea altora ,fatarnic ,este independent ?dar sustinut de usl ,cu fundul in doua luntre,lasa_neeeeeeeeeeeee ai umplut capitala de caini vagabonzi si ai facut din ea o mahala mareeeeeee.pleacaaaaaaaa
MIRCEA
07 Mai 2012

Oprescu nu mai are nicio sansa sa castige alegerile. Nu a facut nimic Oprescu pentru Capitala.. Oprescu trebuie sa dispara
MIHAI
07 Mai 2012

Suntem satui de Oprescu ar trebuii inlaturat cat mai rpd din funcitia de PG. Bucurestiul are un inceput de sfarsit datorita lui Oprescu.
GEORGE
07 Mai 2012

Acest primar este un pacalici, se lauda mereu cu ideile si munca altora! Oprescu este cel mai ineficient primar general din ultimii ani!
VALY
07 Mai 2012

Oprescu a facut pentru Bucuresti in mandatul lui doar promisiuni. Niciun proiect finalizat cum trebuie. Trebuie sa plece odata Oprescu de la Primaria Capitalei.
COSTI
07 Mai 2012

Haideti sa facem ceva sa`l schimbam, Trebuie schimbat mafiotul asta din condocerea Primariei
SEBY
07 Mai 2012

Oprescu nu a facut mai nimic in astia 4 ani in care a fost in fruntea primariei generale a capitalei
ALINA
07 Mai 2012

Cred ca a sosit momentul ca bucurestenii sa afle o data toate mizeriile pe care le-a facut si le face cu nerusinare
VRABIUTA
07 Mai 2012

nu a facut nimic pana acum si acum se grabeste sa inceapa multe!!! Urat optrescule o sa te ia prigoana cu pliciul!!
CORINA
07 Mai 2012

Bucurestiul are nevoie de un primar care sa isi faca treaba.. Abia astept sa vina 10 iunie si sa ne conduca cineva capabil ca Oprescu nu a facut nimic
MARIA
07 Mai 2012

Se vede ce a facut Oprescu in Bucuresti…doar ravagii si stricaciuni si multe gropi.
SORIN
07 Mai 2012

Daca Oprescu va fi votat din nou ca primar general capitala va avea de suferit mai mult de cat a suferit pana acuma
SERGIU
07 Mai 2012

Oprescule, ti-ai depus candidatura pentru un nou mandat doar de dragul de a participa... Nu mai poti pacali bucurestenii inca odata cu promisiuni false,
SANDA
07 Mai 2012

BUCURESTIUL NU MAI ARE NEVOIE DE HOTUL DE OPRESCU!! A venit vremea sa vina un primar in adevaratul sens al cuvantului, nu o tinichea de om si de primar cum esti tu
CATALINA
07 Mai 2012

NE-AM SATURAT DE MIZERIA DE OPRESCU!! Oprescu timp de 4 ani si-a batut joc de Bucuresti si de bucuresteni!!
DIANA
07 Mai 2012

Oprescu doar s-a prefacut ca este primarul capitalei timp de 4 ani ,oprescu sa-si ia adio de la bucuresti si de la primaria capitalei!
DINU
07 Mai 2012

a facut afaceri cu medicamente si acum toate spitalele din bucuresti cumpara medicamente de la firmele lui
BYBY
07 Mai 2012

n-a facut nimic din lunga sa lista cu promisiuni ce o recita convigator inainte de alegeri..Sorin oprescu trebuie sa plece de la primarie pentru ca nu-l intereseaza decat sa-si bage in buzunar
DODO
07 Mai 2012

un nimic de om care si.a batut joc de noi in tot acest cat a fost primar,Oprescu trebuie taxat pentru toate furtisagurile sale pe 10 iunie
SERGIU
07 Mai 2012

Nu mai avem de ce sa-l votam pe hotul asta care ne-a mintit ,Nu suntem deloc multumiti de acest oprescu
MIREL
07 Mai 2012

Nu il va mai vota nimeni pe aceste om la primarie capitalei ,Sper sa nu il mai vad pe acest om la primaria capitalei dupa alegeri
HERR
07 Mai 2012

Bucurestiul are nevoie de o redresare cat mai rapida, dar in niciun caz sub comanda lui Oprescu. Trebuie regandita rapid o solutie pentru a scoate capitala din criza, iar acest lucru se va intampla in scurt timp dupa 10 iunie
MANGO
07 Mai 2012

Cel mai risipitor primar din istoria capitalei, Cu siguranta hotul de Oprescu nu va mai prinde inca un mandat
CORINA
07 Mai 2012

in fiecare an a furat bani de la noi.,Oprescu nu face 2 bani,nici ca om nici ca primar.
SERGIU
07 Mai 2012

Primarul Oprescu este un om de nimic, sa ii fie rusine a furat din bani municipalitatii.Acest primar a facut numai stricaciuni! sa plece de la primarie,
DANI
07 Mai 2012

nimeni nu l mai vrea in capitala noastra,Daca iese si de data asta oprescu primarul bucurestiului , o sa suferim incontinuare
MIHAI
07 Mai 2012

Trebuie UN CANDIDAT bine cunoscator al constitutiei , si o persoana care nu are nevoie de mita. Cu Oprescu o sa ramanem acelasi Bucuresti murdar.
MIRCEA
07 Mai 2012

Nu mai ai nici o sansa Oprescule Amintit , a furat banii bucurestenilor . Il prefer pe Prigoana care nu mai are nevoie sa fure , e familist
DUMITRU
07 Mai 2012

Trebuie sa fi foarte naiv sa mai crezi ca Oprescu vrea sa mai faca ceva cu Bucurestiul.,ne e frica sa ne lasam copii singuri pana si in fata blocului.
PETRONELA
07 Mai 2012

Oprescu nu a reusit sa redreseze situatia critica a Bucurestiului. ne trbuie un primar ca Prigoana care sa stie sa faca curat in oras cat si in parlament
ALBERT
07 Mai 2012

De ce sa votam asemenea ciuma?Bucurestenii au nevoie de un primar serios , in nici un caz de acest Oprescu
GIGI
07 Mai 2012

Oprescu a provocat pierderi de milioane de euro bugetului Sănătăţii. ,a facut pentru Bucuresti in mandatul lui doar promisiuni.
IULIAN
07 Mai 2012

Bucurestiul are nevoie de un primar care sa isi faca treaba. Prigoana Primar. Asta ar fi cea mai inteleapta decizie
ELENU UDRU CRUDU
07 Mai 2012

Pentru toti postacii pedelisti:NU MAI DATI COPY -PASTE!Nu va mai platesc!
BELLA
07 Mai 2012

Prigoana cu piciorul lui de lemn va face multe pentru Capitala. Merita voturile noastre.
COSTIN
07 Mai 2012

Prigoana are sanse mari sa ajunga Primar General al Capitalei. Si merita asta. Oprescu a inceput acum sa miste foarte putin lucrarile…si asta doar pentru ca vin alegerile !
GEORGE
07 Mai 2012

Haideti sa`l schimbam pe hotul de Oprescu. Prigoana Primar. Asta ar fi cea mai inteleapta decizie. Oprescu deja se teme de concurenta pentru PG.
ELENA
07 Mai 2012

De oameni ca Prigoana are nevoie Primaria Generala a Capitalei. Oprescu munceste doar inainte de alegeri, pentru a incerca sa isi asigure inca 4 ani pe scaunul PG. Dar sanse nu are!
SORIN
07 Mai 2012

Prigoana poate sa scoata Bucurestiul din jegul in care l`a bagat hotul de Oprescu. In sfarsit vin alegerile. Oprescu e de domeniul trecutului deja.
ADI
07 Mai 2012

Oprescu, ne-a obisnuit cu minciunile, cu amanarile, cu inselatoriile, cu furatul, cu triplatul costurilor…..Asa ca, un om normal la cap nu mai are cum sa-l creada pe acest fanfaron!
ANA
07 Mai 2012

cred ca si Oprescu este constient de faptul ca nimeni nu-l va mai vota acum. Acum sincer vorbind,chiar si-a batut joc de noi. Daca mai are putin respect de sine,sa plece!
ALIN
07 Mai 2012

Oprescu incearca marea cu sarea, incearca imposibilul, incearca sa pacaleasca electoratul cu tot felul de abureli care nu-si au rostul in aceste momente…! Mai nou s-a aliat si cu ceauseii de la USL! Adio oprescu!!
Random imageUltimele stiri


loading...