2018-12-14 15:19


Duminica sinucigaşilor

 |  21:00
Duminica sinucigaşilor

Două tragedii s-au petrecut în aceeaşi seară de duminică, în două colţuri ale ţării - doi adolescenţi, fată şi băiat, şi-au pus capăt zilelor din cauza unor dezamăgiri profunde.

Ştefania Sterpu, elevă la Colegiul „Carol I“ din Craiova, s-a aruncat pe geamul camerei sale de la etajul opt al blocului în care locuia împreună cu părinţii, din zona complexului Rotonda. Adolescenta se clasase pe locul şapte al Olimpiadei de Astronomie. Profesorul de fizică, Octavian Georgescu, preparatorul ei, a spus că a lăsat-o el acasă, după concurs, şi a încercat să o consoleze spunându-i că „nu este un capăt de ţară” locul şapte pe care s-a clasat. Eleva a intrat în casă şi s-a încuiat în camera ei. Părinţii nici nu bănuiau că fata lor avea să se arunce în gol. Trupul Ştefaniei a fost găsit de un trecător care a sunat imediat la 112. O ambulanţă SMURD a sosit în câteva minute, dar medicii nu au mai putut face nimic pentru a o salva din cauza leziunilor şi traumatismelor grave suferite.

Abandonat de părinţi

În aceeaşi seară, oamenii din localitatea timişeană Şandra s-au îngrozit la auzul veştii că un tânăr de 18 ani fusese găsit spânzurat de un copac dintr-un părculeţ din faţa blocului în care locuia. Băiatul a rămas singur într-un apartament după ce părinţii lui s-au despărţit. Mama sa a plecat în Moldova unde trăieşte alături de un alt bărbat, iar tatăl plecase în ţară să muncească. Rămas singur, adolescentul nu a mai putut să plătească cheltuielile apartamentului şi a ajuns să trăiască ca şi un om al străzii. Bunica sa locuia în acelaşi bloc şi nu o interesa de soarta nepotului. Vecinii au povestit că l-au găsit de mai multe ori dormind în casa scării. Tot ei spun că tânărul a mai încercat de două ori să se sinucidă. Prima oară a fost salvat de o vecină care i-a tăiat frânghia cu care încerca să se spânzure, iar a doua oară frânghia s-a rupt.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-06-29

Mai multe imagini:
Duminica sinucigaşilor
zoom

TAGURI: parinti, eleva, craiova, sinucigasi
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...