2019-03-24 17:54


După ce a CRITICAT-O pe Kovesi, șefa ICCJ e anchetată de CSM și Inspecția Judiciară

 |  16:46
După ce a CRITICAT-O pe Kovesi, șefa ICCJ e anchetată de CSM și Inspecția Judiciară

CSM şi Inspecţia Judiciară au fost sesizate cu referire la declaraţiile preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Potrivit sesizării publicaţiei Lumea Justiţiei, Cristina Tarcea a făcut, printre altele, afirmaţii cu conotaţii politice legate de revocarea Laurei Codruţa Kovesi de la DNA.

În sesizarea către Secţia pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) şi Inspecţia Judiciară (IJ) în vederea cercetării disciplinare şi excluderii din magistratură a Cristinei Tarcea, aceasta este acuzată de mai multe abateri discipinare, respectiv de desfăşurarea de activităţi publice cu caracter politic sau manifestarea convingerilor politice în exercitarea atribuţiilor de serviciu şi de atitudini nedemne în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu faţă de colegi, celălalt personal al instanţei sau al parchetului în care funcţionează, inspectori judiciari, avocaţi, experţi, martori, justiţiabili ori reprezentanţii altor instituţii, transmite Mediafax.

Totodată, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie mai e acuzat de încălcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilităţi şi interdicţii privind judecătorii şi procurorii, precum şi de manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu.

Sesizarea vine după ce preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a afirmat, printre altele, că decizia de revocare a Laurei Codruţa Kovesi de la conducerea DNA a fost „inadmisibil de mult politizată", Cristina Tarcea declarându-se „intrigată" de acest episod.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-22

TAGURI: csm, inspectia judiciara, sesizare, iccj, cristina tarcea, kovesi, dna
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


COADA DRACULUI
22 Iul 2018

DAR VILA DE 200 METRI PATRATI CU DECLARATIE FALSA SI LUATA DE LA - RAPPS - NU ESTE INTREBATA ? AVEA APARTAMENT IN BUCURESTI ? SAU CE CAUTA IN SUFRAGERIA LUI OPREA ? SAU CE CAUTA CU LAUTARI LUI GIGOLO GHITA , IN VIE ? DAR LA COMISIA PARLAMENTARA CIND MERGE ? A JURAT PE CONSTITUTIE SI BIBLIE ?
ANONIM
23 Iul 2018

Individa are un caracter perfid Este o mincinoasa ,care nu cred sa mai aiba rival Doar pe alogenul ala infumurat si hot de case si de copii romani
ANONIM
23 Iul 2018

De ce nu i se anuleaza diploma de dr din moment ce se stie ca a copiat o in prop de 60% Ar trebui sa i se anuleze si diploma de procuror, luata si ea pe nedreptAr trebui sa returneze banii castigati de pe urma unor diplome false
MAFIA PSD
23 Iul 2018

Mafia psd foloseste inspectia judiciara ca maciuca pentru intimidarea procurorilor si judecatorilor care l-au condamnat pe borfasul drak-nea. Lu-ju este o publicatie anti -justitie a puscariasului voiculescu si haznaua 3 urat mirositoare. Dupa schimbarea actualului guvern mafiot care a ingropat Romania in datorii pentru pomeni toate legile date de borfasi se vor ABROGA iar gunoaiele bolsevice :drak-nea, drak-cila, nipulicea, ciordache, serban cap de pula , codrin cap de pula etc vor merge la puscarie pentru abuzurile savarsite.
ANONIM
23 Iul 2018

Degeaba va strofocati bai fascisti de 2 bani Epoca fascistilor a apus odata cu apusul celui mai pervers individ fascistoid dl chiorala zis basina zis crucisDe asa ceva tara asta nu va mai avea parte niciodata dar niciodataEpoca lui ceasca a fost ceva minimal pe langa atrocitatile lui basina si ale fascistei mincinoase chiovesi
CAND TE VAT FA LULUTA!
23 Iul 2018

Nu stiu de ce dar cand te vad i mi moare pula
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...