2018-12-16 05:43


După ce a fost demis pentru scandalul de la IPJ Neamţ Petre Tobă ar putea fi şeful DGIPI

 |  16:05

Conducerea serviciului secret al MAI ar putea fi înlocuită în cursul acestei săptămâni, în fruntea instituţiei urmând să fie numit chestorul Petre Tobă, fost şef al IGPR. Această schimbare ar fi plauzibilă în condiţiile în care ministrul a anunţat că nu este pe deplin mulţumit de activitatea DGIPI.

În cazul numirii lui Petre Tobă, adjuncţii săi ar putea fi Gelu Olteanu şi Dumitru Zurbagiu, din cadrul aceleiaşi Direcţii. Tobă a fost demis din funcţia de şef al IGPR în urma scandalului legat de tentativa de mituire a lui Dan Valentin Fătuloiu de către omul de afaceri Cătălin Chelu, spun surse din MAI. Oficial însă, motivul schimbării a fost scandalul de la IPJ Neamţ după asasinarea interlopului Gheorghe Mararu.

Gelu Olteanu este un fost ofiţer de la Combaterea Crimei Organizate şi fost ataşat pe lângă Ambasada României din Italia. Dumitru Zurbagiu a greşit flagrant în anul 2007, când, însetat de prima de vacanţă pe care nu a primit-o de la minister, a dat în judecată instituţia alături de ceilalţi angajaţi alegând să fie citaţi la locul de muncă, adică la DGIPI. Astfel serviciul secret al Internelor a reuşit "performanţa" de a se deconspira fără intenţie.

În altă ordine de idei, chestorul Vasile Viorel rămâne şef al Poliţiei Capitalei până la întoarcerea din concediu a lui Lucian Guran, fost şef al DGPMB, împuternicit adjunct al şefului Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-01-07

TAGURI: Petre Tobă, DGIPI
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...