2019-02-16 06:18


După ce timp de 14 ani a condus maşina fără permis, i s-a înfundat la un filtru de rutină

 |  19:48
După ce timp de 14 ani a condus maşina fără permis, i s-a înfundat la un filtru de rutină

Un tânăr s-a ales cu dosar penal dupăce a fost prins conducând fără permis. Acesta susţine că din anul 1996 conduceşi nu l-a oprit nimeni şi că nu a avut nici un eveniment rutier. El spune căi-a fost frică să susţină examenul auto pentru că nu prea ştie teorie, înschimb la traseu nu are nici o problemă. De azi, Capitala va fi împânzită depoliţiştii de la rutieră, detaşaţi din toată ţara până în Ajunul Crăciunului.

Sâmbătă dimineaţă mai multe echipajedin cadrul Brigăzii de Poliţie Rutieră au efectuat filtre la intrările şiieşirile din oraş pentru depistarea şoferilor care comit abateri de la normelerutiere, care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice sau care conduc maşinicu defecţiuni.

La ieşirea din Bucureşti spre autostradaSoarelui, în jurul orei 9.00, în filtru a fost oprit un autoturism Dacia model1410, roşu. Verificarea era una de rutină, fiindcă şoferul nu comisese vreoabatere în faţa poliţiştilor. A oprit regulamentar, iar unul dintre agenţi s-aîndreptat către maşină. S-a prezentat şi a cerut actele şoferului. Acesta i-aspus că nu are nici un fel de act asupra sa. Atunci poliţistul a efectuat overificare în sistem conform datelor declarate de şofer. Culmea, acesta şi-adeclinat adevărata identitate, chiar dacă ştia că nu are permis de conducere.În câteva zeci de secunde poliţistul a aflat şi el acest lucru. L-a anunţat peşofer că i se va întocmi dosar penal. Luat în maşina poliţiştilor pentru unscurt interogatoriu, acesta le-a spus oamenilor legii că merge cu maşina fără permisdin anul 1996 şi că nu a mai fost oprit de poliţie până acum. ”Amfost la Turnu Severin, am fost peste tot şi nu m-a oprit nimeni. Nu am avutabateri sau accidente. Mi-a fost frică să dau examen. De teorie îmi este frică,la traseu nu am treabă. Ştiu semnele, ştiu tot”, a spus NicolaeA., în vârstă de 36 de ani, din Ilfov.

Trei permise pe orăau fost reţinute vineri noapte

În noaptea de vineri spre sâmbătă,Brigada Rutieră a Capitalei a organizat o acţiune în câteva zone din Bucureşti,care a avut ca scop depistarea şi sancţionarea în trafic a conducătorilor autoaflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice. Acţiunea s-a desfăşurat între orele02.00 şi 05.00. În urma acţiunii, în doar trei ore, poliţiştii au aplicat 97 desancţiuni în valoare de 15.900 de lei şi au reţinut zece permise de conducere, şaptedintre acestea pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturiloralcoolice. De asemenea, au fost constatate şi cinci infracţiuni, patru dintre şoferifiind conduşi la Institutul Naţional de Medicină Legală “MinaMinovici” pentru recoltarea de probe biologice învederea stabilirii alcoolemiei după ce etilotestul a arătat o concentraţie dealcool în aerul expirat de peste 0,80 mg/l.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-01-22
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

SOLUTII eficiente pentru controlarea STRESULUI Acum 8 ore | (0)
Sfaturi si curiozitatiSTARBAG
loading...