2019-03-25 04:14


E oficial! Cine sunt cei 4 PROCURORI înscriși în cursa pentru ȘEFIA DNA

 |  17:07
E oficial! Cine sunt cei 4 PROCURORI înscriși în cursa pentru ȘEFIA DNA

Elena Grecu, fost procuror șef la Constanța, este ultimul procuror care și-a depus dosarul pentru șefia DNA. Marius Iacob (foto dreapta), procuror-șef adjunct al DNA, a venit și el la sediul Ministerului Justiției pentru a-și depune candidatura la șefia Direcției. La scurt timp, s-a aflat și numele unui alt treilea candidat: procurorul Cristian Lazăr de la Parchetul General. Primul înscris în cursă a fost procurorul Florentina Mirică, şefa Serviciului combatere a corupţiei în justiţie.

Potrivit Digi 24, procurorul anticorupţie Florentina Mirică este primul procuror care şi-a anunţat candidura pentru postul de procuror-şef al DNA.

Procurorul anticorupţie Florentina Mirică instrumentează dosarul CNAS, în care sunt vizaţi 90 de funcţionari ai Casei de Asigurări de Sănătate, oameni de afaceri şi firme din domeniul îngrijirii la domiciliu. Aceştia au fost trimişi în judecată în urmă cu zece zile.

Mirică s-a numărat printre sutele de procurori care în urmă cu două luni au semnat o scrisoare deschisă prin care cereau respectarea independenţei justiţiei.

În 2014, Florentina Mirica a fost numită de Laura Codruţa Kovesi la conducerea Serviciului combatere a corupţiei în justiţie din DNA.

Al doilea pe listă, Marius Iacob a ajuns la sediul ministerului Justiţiei pentru a-şi depune dosarul de candidatură la şefia Direcţia Naţionale Anticorupţie.

„Mi-am depus candidatura și nu fac alte comentarii”, a declarat acesta, fără a sta să răspundă întrebărilor jurnaliștilor.

Marius Iacob este procuror şef adjunct al DNA din 10 iunie 2013, anterior fiind şeful Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi prim-adjunct al procurorului general al României (27 iunie 2011 – 1 octombrie 2012).

Marius Iacob a fost, din 1994 până în 1997, procuror criminalist la Parchetul Judecătoriei Sector 6, apoi la Parchetul Tribunalului Bucureşti, până în 2003 când a fost numit prim-procuror adjunct, funcţie pe care a ocupat-o până în 2006, cu o întrerupere în perioada 30 mai 2005 – 20 februarie 2006, când a fost director general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. Începând din 20 octombrie 2006, Marius Iacob a fost procuror şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din PICCJ, până în 2013.

Al treilea candidat înscris în cursa pentru șefia DNA este procurorul Cristian Lazăr din cadrul Parchetului General.

Cristian Lazăr este procuror șef adjunct al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Lazăr a fost propus pentru această funcție în octombrie 2015 de ministrul Justiției de atunci, Robert Cazanciuc și este magistratul care a respins contestaţia la rezoluţia de neîncepere a urmăririi penale în cazul de plagiat al lui Victor Ponta.

Ultimul nume înscris în cursa pentru șefia DNA este al Elenei Grecu, fost procuror-şef la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, în prezent șef de serviciu în DNA.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a precizat că termenul de depunere a candidaturilor expiră la ora 17.30.

„La 17.30, vom anunța oficial, pe pagina ministerului, cu nume și prenume, candidații care s-au înscris, după care mâine se verifică îndeplinirea candidaturilor”, a declarat Toader.

„Toți sunt valoroși”, a spus ministrul Justiției când jurnaliștii au încercat să afle de la el o părere despre candidaturile depuse.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-23

TAGURI: procurori, sefia dna, concurs, cristian lazar, marius iacob, florentina mirica, elena grecu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
23 Iul 2018

Opinați că ministrul justiției acționează după o procedură "băsisto-macovistă" ce contravine articolului 134 alineat 1) din Constituție, ARTICOLUL 134 "(1) Consiliul Superior al Magistraturii propune Preşedintelui României numirea în funcţie a judecătorilor şi a procurorilor, cu excepţia celor stagiari, în condiţiile legii.", articol care nu precizează vreun rol al ministrului de la justiție ?
ANONIM
23 Iul 2018

cred ca as putea si eu gospodina sa fac precizari despre cndidati pt ca nu este prevazut ca nu am calitatea pentru a ma protapi sa fac eu acesta munca. Interes nu am, au doar ei ai lor si or sa ii trieze dp interese. Si de se baga-n seama ast domn ministru e pt ca este pus de altii sa faca ce vor doar l-or facut ministru, Asta pt cqa opinedeci sa puna osul. Asta pt ca opinez la comentariul anterior postat. Nu e asa dle ????????? caci va recunosc stilul din Cotidianul
ANONIM
23 Iul 2018

De ce seamana cu imaginea din manualul de zoologie care ne infatiseaza cum arata sarcoptul raiei? Am avut brusc senzatia ca vad acea imagine cu fiinta stranie plina de protuberante dotate cu mai multe excrescente liniare cu care sapa/inteapa/scormoneste se afunda in carnea ta
ROMANIA TREZESTE-TE
23 Iul 2018

ROMANIA ESTE TARA DIN LUMEA ATREIA.
COADA DRACULUI
23 Iul 2018

UMFLATI SCHEMELE , PINA SE ALEGE PRAFUL CA IN IMPERIUL ROMAN . IN GERMANIA SINT MAI PUTINI SALARIATI LA STAT DE CIT LA NOI CU 15 MILIOANE POPULATIE TOTALA . DIN CARE ACTIVI 4 MILIOANE . IAR JUMATATE MUNCESTE LA STAT .
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...