2017-01-22 22:28


E oficial. MIC.RO a intrat în insolvenţă

 |  15:15
E oficial. MIC.RO a intrat în insolvenţă

Tribunalul Bucureşti a admis cererea de intrare în insolvenţă depusă de compania MIC.RO Retail SRL, parte a grupului Mercadia, deţinut de omul de afaceri Dinu Patriciu. MIC.RO Retail controlează reţeaua de  magazine MIC.RO, iar instanţa a numit ca administrator judiciar firma RVA Insolvency.

Cererea vine după ce mai multe firme au solicitat falimentul lanţului de magazine. Instanţa Tribunalului Bucureşti a luat, joi, în discuţie cererea companiei MIC.RO Retail de intrare în insolvenţă, creditorii  formulând cerere de intervenţie în proces.

Reprezentantul companiei MIC.RO Retail a cerut ca  lichidatorul judiciar să fie numit RVA Insolvency, iar creditorii au cerut ca lichitatorul să fie numit de ei, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

Procedural, instanţa ar fi trebuit să rămână în pronunţare pe admisibilitatea în principiu a cererilor formulate de părţi şi să acorde un nou termen de judecată. Judecătorul a întrebat părţile dacă doresc o soluţionare rapidă a cauzei, lucru în interesul tuturor, şi dacă acceptă să rămână în pronunţare pe întreg fondul cauzei şi să fie unite etapa admiterii în principiu a cererilor cu fondul cauzei.

Toate părţile din dosar au fost de acord, astfel că instanţa a dat cuvântul pe fondul cauzei reprezentantului companiei MIC.RO Retail, care a explicat că lanţul de magazine duce lipsă de lichidităţi, în acest moment  neputându-şi plăti datoriile faţă de creditori, au precizat sursele judiciare.

Potrivit aceloraşi surse, acesta a spus că datoriile MIC.RO Retail se ridică la 698 de milioane de lei către creditori şi a cerut admiterea cererii de intrare în insolvenţă.

Instanţa a rămas în pronunţare pe toate cererile formulate.

Compania MIC.RO Retail, controlată de omul de afaceri  Dinu Patriciu şi care deţine magazinele MIC.RO, şi-a cerut insolvenţa, într-un dosar depus marţi la Tribunalul Bucureşti.

Printre firmele care au cerut în acest an insolvenţa MIC.RO se numără compania de taximetre Meridian, Touring Europabus - aparţinând lui Dragoş  Anastasiu, Vel Pitar şi grupul Ţiriac Auto.

Datoriile neplătite de mai multe luni, pe care lanţul  MIC.RO le-a acumulat către o serie de furnizori, i-au făcut pe mulţi dintre aceştia să stopeze în ultimele luni livrările de mărfuri. Din acest motiv, rafturile magazinelor sunt pe jumătate goale. În plus, unii furnizori au început să se organizeze în asociaţii, pentru a avea mai multe şanse să recupereze banii.

Surse din piaţa de retail susţin şi că MIC.RO are chirii neplătite de mai multe luni în cazul multor magazine.

Patriciu deţinea în luna septembrie, prin intermediul Mercadia Holland, 830 de magazine MIC.RO, dintre care 720 fixe şi 110 mobile, şi 58 de unităţi Macro şi miniMax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-04-20

TAGURI: mic.ro, insolventaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

TIBI
18 Feb 2012

Cat de "bun" manager poti fi pentru a baga in faliment o societate similara cu altele care au profituri foarte bune si dezvoltari puternice? Acum s-a putut vedea ce fel de mare manager este Patriciu. Spor la urmatoarea afacere care va intra foarte repere in faliment (mai sunt si alte domenii pe care le poate incerca unde se scot profituri bune , ex: IT , dar nu de Patriciu)

Adauga un comentariu

Random image