2017-01-18 16:19

EVENIMENT


E oficial: penisul românului e de 19 cm

 |  21:00
E oficial: penisul românului e de 19 cm

Ministerul Sănătăţii a cumpărat prezervative pentru românii superdotaţi, acestea urmând a fi livrate în reţeaua de farmacii de stat Unifarm şi distribuite gratuit în cadrul unui program de planning familial, potrivit unor surse din cadrul instituţiei. Prezervativele achiziţionate au lungimea minimă de 16 centimetri, în timp ce lungimea medie este de 19 centimetri.

Afacerea a fost iniţiată şi parafată pe vremea fostului ministru de resort, Cseke Attila, însă documentaţia a fost finalizată zilele trecute, după ce a expirat termenul în care puteau fi depuse şi analizate eventualele contestaţii. Pentru aceste prezervative, Ministerul Sănătăţii a cheltuit, de la bugetul de stat, nu mai puţin de 170.000 de lei, fără TVA. Potrivit caietului de sarcini care a însoţit procedura de licitaţie publică, Ministerul Sănătăţii a cerut prezervative din cauciuc natural, late de maximum 54 milimetri, având o lungime medie de 19 centimetri, iar grosimea materialului să fie de maximum 0,14 milimetri. Termenul de expirare al acestor produse trebuie să fie de patru ani.

În luna aprilie a anului curent, Ministerul Sănătăţii Publice a organizat la sediul său o licitaţie deschisă, la care s-au înscris cinci firme de profil. Oferta câştigătoare a fost cea depusă de către SC Social Marketing Solutions SRL, cu sediul în Bucureşti, care a adjudecat contractul. Afacerea a devenit utilizabilă, începând cu data de 10 septembrie, odată cu publicarea pe site-ul SEAP a anunţului de atribuire. 

Alte contraceptive

Aceasta nu este singura achiziţie de produse farmaceutice contraceptive făcută de Ministerul Sănătăţii pe vremea lui Cseke Attila, dar operaţională din luna septembrie. Tot în aprilie, ministerul a organizat, de asemenea, o licitaţie deschisă în vederea achiziţionării de produse contraceptive administrate pe cale orală, pentru care a plătit nici mai mult, nici mai puţin de 2,9 milioane de lei fără TVA. Şi aceste produse urmează să fie livrate în reţeaua farmaciilor de stat Unifarm, potrivit unor surse din cadrul autorităţii contractante. Afacerea a fost adjudecată de către compania medicală  SC ADM Farm SRL, cu sediul în oraşul Pantelimon, judeţul Ilfov.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-06-20Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

SILE
14 Sep 2011

Dupa cum zic oltencele di n zona Bailestilor: De lu nga sa nu fie prea subtir e da de scurta sa fie cit de groasa.

Adauga un comentariu

Random image