2017-01-17 11:31

EVENIMENT


''EcoRampa'' în sectorul 1. Primul centru, pe 10 fluxuri, de colectare selectivă a deşeurilor

 |  18:10
''EcoRampa'' în sectorul 1. Primul centru, pe 10 fluxuri, de colectare selectivă a deşeurilor
Locuitoriisectorului 1 al Capitalei beneficiază, de la mijlocul luniitrecute, deprimul centru de colectare selectivă pe 10 fluxuri diferite de deşeuri, respectivhârtie, carton, plastic, sticlă albă, sticlă colorată, metale feroase şineferoase, anvelope, deşeuri electrice, becuri, lămpi, baterii uzate şitextile, alimentat exclusiv cu energie alternativă. Proiectul „EcoRampa“ esteprimul de acest gen din ţară şi este o componentă a campaniei naţionale ”Alungăfantomele electronicelor vechi”.

Asociaţia„Environ“, în colaborare cu Primăria Sectorului 1 şi compania Romprest, a conceputProiectul „EcoRampa“ care are ca scop determinarea cetăţenilor de a adopta uncomportament social responsabil, prin depozitarea deşeurilor reciclabileîntr-un centru de colectare şi prelucrare.

Astfel, centrul din Şoseaua Odăi nr. 367, sector1, Bucureşti, pune la dispoziţia bucureştenilor facilităţi de colectare lastandarde europene. “Compania RomprestService militează şi încurajează toate iniţiativele care au un simplu şi unicnumitor comun “Protejarea mediului!”. Astfel se întâmplă şi în acest caz, încare împreună cu partenerii noştri, cei cu care am mai dezvoltat o serie de campanii,la care rezultatele au vorbit de la sine şi ne-au dat convingerea că merităîncercat, am implementat şi, cel mai important, scontat orice gen de proiect(de protejare a mediului): oamenii sunt mult mai receptivi la noutăti şiprovocarea pe care o lansăm de fiecare dată reuşeste să le stârneascăinteresul, şi să ni se alăture când e vorba de iniţiative la care şi ei pot fipartenerii noştri”, a declarat Adriana Calcan, manager marketing şi comunicareRomprest.

“Alungăfantomele electronicelor vechi”

Proiectul„EcoRampa“ este o componentă a campaniei naţionale ”Alungă fantomeleelectronicelor vechi”. În cadrul acestei campanii, bucureştenii din sectorul 1,instituţiile şi companiile private au înţeles cât de important este să aibă unoraş curat şi să trăiască într-un mediu sănătos, predând firmelor specializate,într-o singură lună, peste 8 tone de DEEE-uri. Pe lângă campania ”Alungăfantomele electronicelor vechi”, Administraţia locală a Sectorului 1 a lansat,încă din martie 2008, un program propriu de colectare a DEEE-urilor care sedesfăşoară în a doua duminică a fiecăreiluni. Locuitorii sectorului 1 pot renunţa cu această ocazie la aparaturaelectrocasnică nefolositoare care este preluată gratuit de către Romprest şiAsociaţia ”Environ” în vederea tratării ecologice, valorificării şi reciclăriiîn conformitate cu legislaţia europeană de mediu.

PrinTratatul de aderare la Uniunea Europeană, România şi-a asumat o serie deobligaţii în ceea ce priveşte gestionarea deşeurilor. Potrivit Legiiserviciului public de salubrizare a localităţilor, sectorul 1 al Municipiului Bucureşti şiRomprest, în calitate de salubrizator local, au obligaţia de a îndepliniobiectivele de mediu impuse la nivel comunitar, în special reducereacantităţilor de deşeuri depozitate la gropile de gunoi cu 35% până în 2016. Înacest sens, parteneriatul cu Asociaţia „Environ“ are scopul de a facilitaatingerea ţintelor de colectare pe fiecare dintre cele 10 fluxuri de deşeuri,în vederea protejării sănătăţii generale a cetăţenilor Municipiului Bucureşti.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-12-17Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image