2019-05-21 06:26


HELLVIG, KOVESI și COLDEA, audiaţi în dosarul Black Cube. Reacţia SRI

 |  16:00
HELLVIG, KOVESI și COLDEA, audiaţi în dosarul Black Cube. Reacţia SRI

Eduard Hellvig, directorul Serviciului Român de Informaţii, a fost audiat, în calitate de martor, pe 28 februarie, iar Florian Coldea, fostul adjunct al SRI, a ajuns la sediul DIICOT pe 8 martie. Numele celor doi au fost menţionate, în diferite declaraţii date de martori în dosar.

Laura Codruţa Kovesi, Eduard Hellvig şi Florian Coldea au fost audiaţi, în ultimele două săptămâni, în dosarul Black Cube. Audierile s-au desfăşurat discret, fără ca presa să afle de ele la timp. Serviciul Român de Informaţii a confirmat ulterior audierea directorului SRI, Eduard Hellvig.

Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA, a fost audiată marţi, 13 martie, la sediul DIICOT, scrie Mediafax, citând surse judiciare.

Până acum doar directorul SRI a confirmat vizita la DIICOT.

"Domnul director al Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig, a fost la data de 28 februarie la sediul DIICOT, pentru a da declaraţii în legatură cu dosarul Black Cube. În cadrul declaratiilor, domnul Eduard Hellvig, a reiterat faptul ca nu are nicio implicare in acest dosar si ca isi exprima totala disponibilitate pentru a sprijini orice institutie a statului roman in demersurile sale legale", a declarat Ovidiu Marincea, purtător de cuvânt al SRI.

Structura de Parchet care investighează cazul Black Cube a transmis, prin biroul de presă, că nu comentează informaţiile Mediafax, dar nici nu a infirmat prezenţa celor trei la audieri.

Dosarul Black Cube a fost deschis în anul 2016 şi vizează încercări de intimidare la adresa procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. Doi cetăţeni israelieni, angajaţi ai societăţii Black Cube şi-au recunoscut faptele, fiind condamnaţi la închisoare cu suspendare.

Cercetările au continuat însă pentru fostul ofiţer SRI, Daniel Dragomir, fiind suspectat că ar fi intermediat legătura între cei care voiau să afle informaţii despre Laura Codruţa Kovesi şi angajaţii firmei. Dragomir a fost arestat câteva luni în dosar.

Recent, fostul ofiţer SRI a acuzat DIICOT că tergiversează cercetările în dosar, solicitând trimiterea acestuia în instanţă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-03-14

TAGURI: Eduard Hellvig, Laura Codruţa Kovesi, Florian Coldea, dosarul Black Cube, SRI
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CINSTE LOR
14 Mar 2018

distruge-ti tara cu spor
Random imageUltimele stiri


STARBAG