2018-11-16 14:02


EFECTUL PUTEREA. Lucian Dan Vlădescu a zburat de la şefia ANRMAP

 |  19:18
EFECTUL PUTEREA. Lucian Dan Vlădescu a zburat de la şefia ANRMAP
Florentin Dincă

Dezvăluirile publicate de PUTEREA şi-au făcut efectul. Oficial, Lucian Dan Vlădescu şi-a dat luni după-amiază demisia de la şefia Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP). Neoficial, potrivit surselor noastre, Vlădescu a fost destituit.

Conducerea ANRMAP va fi preluată de către Bogdan Dobrin, până în prezent director în cadrul autorităţii. Decizia de înlocuire a lui Vlădescu a fost deja semnată de premierul Victor Ponta.

Demisia lui Vlădescu intervine după criticile referitoare la modificările aduse legii achiziţiilor publice. Premierul Victor Ponta şi-a exprimat, pe 4 iulie, îndoiala în legătură cu faptul că prea multă libertate la achiziţii pentru companiile şi societăţile naţionale ar fi o idee bună, dar a adăugat că majorarea sumelor până la care autorităţile publice pot încheia contracte în mod direct, fără licitaţii, a fost negociată şi acceptată de Comisia Europeană, fiind agreată şi de Guvern. "Modificarea plafoanelor la legea achiziţiilor publice a fost propusă şi de Guvernul Boc, a fost propusă de noi, avem avizul DG Markt, deci lucrurile sunt foarte clare şi în sensul în care Comisia Europeană a recomandat tuturor ţărilor. Cu ce nu sunt convins şi o să vă rog pe fiecare ministru care aveţi în subordine companii naţionale, eu nu sunt convins încă de faptul că prea multă libertate la achiziţii pentru companii şi societăţi naţionale e o idee bună. Acolo noi nu am fost de acord, Guvernul. Parlamentul, sigur, decide, dar aş vrea să vă uitaţi cu toţii şi să vedem cum facem mai departe. Înţeleg că societăţile naţionale, companiile nu merg chiar pe toate procedurile de la autorităţi publice, dar nu aş vrea să revină la sistemul în care nu ştim pe ce cheltuie banii şi vă rog să vă uitaţi şi dacă e cazul reintervenim cu un act normativ", a declarat primul-ministru, citat de Agerpres.

CITIŢI MAI JOS DEZVĂLUIRILE PUTEREA CARE AU DUS LA DEMITEREA LUI VLĂDESCU


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-09
Citeste si:
Atuul lui Vlădescu
BURSA ZVONURILOR: Concubina lui Vlădescu, lucrează pentru Ţuca
“Nebunul” Vlădescu se lăfăie în 3 fotolii: la ANRMAP, EximBank şi OMV/PETROM
BURSA ZVONURILOR: Vlădescu, omul lui Dragnea la ANRMAP

TAGURI: lucian, dan, vladescu, anrmap, zburat, demisia, ponta
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


DAN ORADEANUL
09 Iul 2013

si cand te gandesti ca omul " demisioneaza" de vreo trei saptamani incoace! adica de pe 13 iunie! acum in mod firesc trebuie sa se intoarca la marile iubiri: IMPACT si...avocatura! ca doar nu l-o trimite Victoras(asa cum pufosu' incerca sa acrediteze ideea)taman director la departamentul competitie de pe langa comisia europeana!
LUCI
16 Iul 2013

Vladescu a uitat sa demisioneze si din CA al OMV unde incaseaza 20000 EUR /an plus 4000 EUR pentru fiecare sedinta la care participa.Ce fel de reprezentant al statului mai este Danut???
Random imageUltimele stiri


loading...