2018-07-16 04:11


EGIPT: Un poliţist ucis, 253 de răniţi în violenţele de la Port Said

 |  10:21
EGIPT: Un poliţist ucis, 253 de răniţi în violenţele de la Port Said

Un poliţist a fost ucis, iar un ofiţer superior din rândul armatei a fost rănit duminică la Port Said, în nord-estul Egiptului, unde au avut loc ciocniri violente între locuitori şi forţe ale poliţiei, soldate cu mai multe zeci de răniţi, a anunţat armate egipteană.

Poliţistul şi ofiţerul militar, rănit la un picior, au căzut amândoi victime ale focurilor de armă trase de necunoscuţi în faţa sediului guvernoratului local, potrivit unui comunicat al armatei. În timpul zilei, în cursul înfruntărilor de la Port Said dintre locuitori şi poliţie 253 de persoane au fost rănite, potrivit unul bilanţ al Ministerului Sănătăţii, după o decizie a Ministerului de Interne de a muta 39 de arestaţi în aşteptarea procesului lor.

Verdictul ce urmează a fi pronunţat sâmbătă se referă la a doua parte din acuzaţii în procesul violenţelor ce s-au soldat cu 74 de morţi după un meci de fotbal, în oraţul Port Said, în februarie 2012. În ianuarie, 21 de persoane, majoritatea microbişti din Port Said, au fost condamnaţi la pedeapsa capitală într-o primă fază acestui proces, fapt ce a dus la ciocniri în cursul cărora cel puţin 40 de persoane şi-au pierdut viaţa.

Duminică, manifestanţii au aruncat cu pietre şi cocteiluri Molotov asupra unui post de poliţie din Port Said, oraş la Canalul Suez unde are loc o grevă generală ce a intrat în a treia săptămână. Poliţia a răspuns cu gaze lacrimogene, potrivit unui responsabil din cadrul forţelor de securitate.

Ministerul de Interne anunţase anterior printr-un comunicat că a decis să mute unii arestaţi în afara oraşului, începând cu cei 39 de acuzaţi din dosarul meciului de fotbal, pentru a evita noi violenţe. Sâmbătă, manifestanţi au dat foc unui post de poliţie din oraş şi i-au împiedicat pe pompieri să-l stingă.

Locuitorii din Port Said şi ai altor oraşe de la Canalul Suez se plâng de multă vreme că sunt marginalizaţi, încheie AFP. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639873-12-11

TAGURI: Egipt, Port Said, violente

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova