2017-01-22 10:09

EVENIMENT


Elan Schwartzenberg, noul proprietar al postului de televiziune: „Nu doresc ca Realitatea TV să fie folosită pentru a răstigni sau a proslăvi oameni”

 |  18:50
Elan Schwartzenberg, noul proprietar al postului de televiziune: „Nu doresc ca Realitatea TV să fie folosită pentru a răstigni sau a proslăvi oameni”

Omulde afaceri Elan Schwartzenberg, care a achiziţionat recent 90% din acţiunilecompaniei ce deţine Trustul Realitatea Media, a declarat, ieri, că nu îşidoreşte ca postul Realitatea TV să fie folosit pentru a ataca sau a ridica înslăvi oameni, şi nici ca o pârghie pentru a obţine afaceri cu statul.Afaceristul a mai spus că are la dispoziţie fonduri de 100 de milioane de euro,bani care să fie utilizaţi pentru funcţionarea staţiei de ştiri. În plus,Schwartzenberg a mai adăugat că, deşi nu îl cunoaşte personal pe SebastianGhiţă, intenţionează să respecte înţelegerea pe care acesta a semnat-o cufostul patron al televiziunii, Sorin Ovidiu Vîntu, astfel că directorul Asesoftva rămîne în continuare managerul RTV.

“Amcumpărat postul cu tot cu acest contract de management. Îl respect pe domnulSebastian Ghiţă, respect contractul în vigoare”, a spus Elan Schwartzenberg, care a confirmat luni, într-o conferinţă de presă,că a cumpărat 90% din pachetul de acţiuni al Trustului Realitatea Media.Schwartzenberg a precizat că a încheiat această afacere în numepersonal, vineri, şi că preţul tranzacţiei este confidenţial, adăugând însă căSorin Ovidiu Vîntu şi-a recuperat investiţia. “Am acces la fonduri şi lainvestiţii asigurate de până la 100 de milioane de euro pentru tot ce-ar puteanecesita dezvoltarea, susţinerea acestei staţii”, a mai spus acesta. “Îngeneral, afacerile mele sunt manageriate şi administrate de alţii. Nu mă ocupde micromanagement. Nu mai fac de mult micromanagement şi, personal, nu măpricep la mass-media. Îi admir şi îi respect pe cei care ştiu să o facă şi îiadmir şi îi respect pe cei care au avut curajul să investească bani. Mă referaici la domnul Sebastian Ghiţă”, care “are un contract valabil de management”,a adăugat Schwartzenberg. Totuşi, afaceristul a subliniat faptul că aşteaptădin partea patronului Asesoft să se achite de toate datoriile stabilite princontract. “Din punctul meu de vedere însă, ca în orice afacere pe care o am,doresc taxele către stat să fie plătite la zi, doresc orice fel de datorii faţăde orice furnizori să fie la zi şi doresc salariile tuturor să fie achitate lazi”, a spus el. Despre Sebastian Ghiţă, Schwartzenberg a mai mărturisit: “Nu îlcunosc şi nu am discutat cu el în viaţa mea”.

Totodată,Elan Schwartzenberg a anunţat că nu are nici un fel de afaceri cu statul şi nuva tolera ca Realitatea TV să fie folosită pentru afaceri cu statul. “Nu dorescca această televiziune şi nu voi tolera să fie folosită ca pârghie pentru aobţine afaceri cu statul, nu doresc să fie folosită pentru a răstigni oamenisau pentru a proslăvi oameni. Doresc ca această televiziune, care înţeleg că afost asociată cu CNN şi sper că este în continuare, dacă nu, voi dori acestlucru cât se poate de rapid, să fie un CNN local”, a declarat Schwartzenberg.

Se va schimba politica editorială laRealitatea? Schwartzenberg: “Nu văd nici un motiv să mă implic în mod personal”

Întrebatdacă plănuieşte să schimbe Consiliul de Administraţie al Realitatea Media, ElanSchwartzenberg a răspuns: “Doar un nebun ar putea intra mâine, fără nici un felde raţiune, şi spune: hai să-i schimbăm pe cei de-acolo, hai să umblăm în grilade programe. (...) Proprietarul sunt eu, manager - domnul Ghiţă, Consiliul deAdministraţie, pe toate acestea le voi evalua cu toată deschiderea şi constructiv”.El a mai declarat că îşi doreşte ca ultima afacere pe care a administrat-opersonal în micromanagement să fie Exclusiv Media, de care s-a ocupat astfelacum 10 sau chiar 12 ani, dar că nu exclude ca Realitatea TV “să fie un fel deExclusiv Media 2”. “Nu văd nici un motiv, decât dacă este necesar, decât dacăconstat probleme, să mă implic în mod personal. Din punctul meu de vedere nuexclud ca această Realitatea TV să fie un Exclusiv Media 2, s-o iau, s-oauditez, s-o construiesc şi în momentul în care va veni un grup mai puternic,mai potent, de ce nu Murdoch, care a mai cumpărat cheia de la mine, să-i ofercheia cu plăcere, cu o fundă roşie şi să mă duc la următoarea afacere. Sunt omde afaceri”, a spus Schwartzenberg.

Întrebatdacă această afacere are vreo legătură cu declaraţia lui Sorin Ovidiu Vîntu,care, vineri, când a fost arestat, a declarat că i-a pregătit pentru luni osurpriză preşedintelui Traian Băsescu, Schwartzenberg a răspuns că nu s-a maivăzut cu Vîntu de miercuri seară, “momentul perfectării afacerii”, şi de atuncinu ştie ce surpriză a intenţionat să facă Vîntu şi că este foarte simpaticăAndreea Marin, dar nu crede că are nimic în comun cu aceasta.Informaţia că Elan Schwartzenberg va prelua Trustul Realitatea Media estevehiculată de mai bine de o lună, după ce între Sorin Ovidiu Vîntu şi SebastianGhiţă a avut loc prima altercaţie, în care au fost implicaţi mai mulţi paznici,fiind solicitată Poliţia. În schimb, Sebastian Ghiţă a declarat sâmbătă, pentruMediafax, că . “DomnulElan Schwartzenberg nu poate să fie managerul Realitatea. El nu poate să fieimplicat în managementul Realitatea”, a spus Sebastian Ghiţă. El a precizat căel (ca persoană desemnată de compania Asesoft, n.r.) va continua să manageriezeRealitatea, respectând astfel contractul semnat între Asesoft şi RealitateaMedia, în octombrie 2010, şi care are o valabilitate de cinci ani.

Adunareagenerală a acţionarilor Realitatea Media s-a întrunit joi, la Viena, şi aanalizat situaţia contractului de management încheiat cu Asesoft. Sorin OvidiuVîntu a afirmat că decizia luată de AGA Realitatea Media în privinţacontractului încheiat cu Asesoft va fi făcută publică ulterior. Vineri, SorinOvidiu Vîntu a declarat, la Direcţia Cercetări Penale - înainte de a fiîncarcerat în urma deciziei de vineri a Tribunalului Bucureşti -, că SebastianGhiţă este doar “o unealtă în mâna Cotroceniului”. “Atunci când am ajuns latribunal, mandatele erau deja scrise”, spunea Vîntu.

IoanaVîntu: Tatăl meu nu mai este asociat în nici un fel cu Realitatea Media

Ioana Vîntu, fiica lui Sorin Ovidiu Vîntu, a anunţatoficial, luni, într-o conferinţă de presă, că omul de afaceri ElanSchwartzenberg este noul proprietar Realitatea Media, iar tatăl ei nu mai esteasociat în nici un fel în această afacere. Ioana Vîntu a maispus că aceasta este “pentru prima dată şi pentru ultima oară” când se află înfaţa presei. “Eu şi fratele meu am vândut toate acţiunilepe care le deţineam în Realitatea Media. Noul proprietar este ElanSchwartzenberg, iar din acest moment tatăl meu, Sorin Ovidiu Vîntu, nu mai esteasociat în niciun fel în această afacere”. Fiica lui Vîntu amai spus despre acesta că “a creat un brand de succes, o afacere solidă, carei-a adus însă numai probleme”. “A plătit un preţ prea mare”, a adăugat Ioana Vîntureferindu-se la tatăl său. “Pentru dumneavoastră este unpersonaj controversat, pentru noi, Sorin Ovidiu Vîntu este familie, pentru noieste tată”, a mai spus Ioana Vîntu, vorbind în numele ei şi alfratelui ei, Ionuţ Codrin Vîntu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-06-12

Mai multe imagini:
Elan Schwartzenberg, noul proprietar al postului de televiziune: „Nu doresc ca Realitatea TV să fie folosită pentru a răstigni sau a proslăvi oameni”
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image