2019-04-26 15:20


Elev rupt cu BĂTAIA de un profesor de RELIGIE pentru că nu a vrut să-şi facă SEMNUL CRUCII

 |  10:17
Elev rupt cu BĂTAIA de un profesor de RELIGIE pentru că nu a vrut să-şi facă SEMNUL CRUCII

Un elev de la o şcoală din Botoşani a fost bătut măr, până la sânge, de profesorul de religie, pentru că micuţul a refuzat să facă semnul crucii. Profesorul, care este şi preot, l-ar fi luat de urechi pe băiat şi apoi l-a dat cu capul de perete, conform Pro TV.

Băiatul de 11 ani a fost dus acasă, cu urechea plină de sânge, de un sătean care l-a văzut pe marginea drumului, iar  mama copilului a chemat ambulanţa. La spital medicii au constatat că băiatul are mai multe traumatisme. I-au făcut un examen tomograf şi l-au internat pentru investigaţii amănunţite. Mama băiatului a explicat că nu a avut niciodată probleme cu preotul, pe care nici nu-l cunoaşte, şi că ea este de religie penticostală. "L-a obligat să facă cruce şi băiatul nu voia", a susţinut femeia.

Regretabilul incident este confirmat şi de alţi părinţi. Mama altui elev a confirmat şi ea că cel care l-a agresat pe băiat a fost profesorul de religie, care i-a forţat pe copiii să facă cruce. Tatăl altui elev povesteşte că după agresiune preotul a oprit maşina în capătul satului, unde erau copiii, şi le-a spus: "Să fiţi cuminţi ca o să păţiţi toţi la fel". „I-a obligat să se închine, să facă cruce şi să spună mai multe recitale ortodoxe. Copiii nu erau de acord. Toţi copiii erau terorizaţi. Au fugit copiii din clasă. Au ieşit ca de la filme de groază. Fata a venit acasă plângând. Suspină şi nici nu mai vrea să meargă la şcoală”, a susţinut tatăl unei eleve.

Cazul este cercetat de conducerea şcolii, de poliţie, dar şi de Mitropolia Moldovei. Se desfăşoară o anchetă disciplinară, iar poliţiştii au deschis dosar penal pentru purtare abuzivă.

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei s-a autosesizat în acest caz, considerând că "este inadmisibilă folosirea violenţei, indiferent în ce grad". El nu poate preda fără binecuvântarea bisericii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2019-03-24

TAGURI: elev, sange, batut, preot, profesor religie, semnul crucii
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


UN BUCURESTEAN
24 Mar 2019

Religia nu are ce cauta in scoli.Tine de fiecare familie familie. In alte tari nu exista asa ceva. La istorie se invata despre religiile din alte tari si regiuni. BOR crede ca asa castiga viitori enoriasi si platitori de acatiste. In programul Scoala altfel se poate merge in vizite la manastiri si biserici, asista la slujbe, ca aplicatie distincta. Suntem alfabeti functionali dar invatam religie mai abitir ca romana si matematica.
IDIOT PREOT,
24 Mar 2019

DAR PROASTĂ ȘI MĂ-SA! Păi, spui...pentru că e la alegere, dacă copilul tău este de altă confesiune sau, chiar dacă este botezat, este cre(ș)tin doar cu numele -precum mă-sa și tac-su, dar și bunicii (de ambele părți) inclusiv nașii (ăia/ăla care l-a botezat și/sau de cununie a imbecililor de părinți) , că habar n-au de cateheză minimă, fug de cunoștințe în domeniul ăsta, ca dracu de tămâie și repet ca proștii TOȚI, ”LASĂ-MĂ CU DOGMA” când tocmai AIA te face să vezi diferențele și să înțelegi, ori ”Eu mă rog acasă la mine, n-am nevoie de preot, de spovedanie...se ”spovedesc” la oglindă, râzând dracu de ei! Iar când moare câte unul/a d-asta, să vezi ce se înghesuie să dea pomelnice, sărindare ca să se milostivească Dumnezeu de ei și să-i scoată din Iad; auzi la Pomenirea morților ce scriu idioții: ”ION/GHEORGHE/VASILE/MARIA/DANIELA...MORT, NE-SPOVEDIT, NE-ÎMPĂRTĂȘIT, FĂRĂ LUMÂNARE...”! Popă ăsta e DEGENERAT dacă a făcut așa! Trebuie să fii blând și smerit cu inima, copiii/oamenii venind EI spre tine, simțind Harul care locuiește în tine! Altfel...
@UNUI BUCUREșTEAN....
24 Mar 2019

Ai și n-ai dreptate! De ce trebuie să ne comparăm cu alte țări? Privit dintr-un unghi, AI DREPTATE - copiii nici n-ar trebui să fie catehizați decât de către părinți, văzând la ei credință, evlavie, purtare ca atare...DAR, LE VĂD?! Io zic că nu! PĂRINȚII, BUNICII, UNCHII, MĂTUȘILE, NEAMURILE HABAR NU AU, CREDE-MĂ! Orele de religie trebuie să fie FACULTATIVE și ”predate” de oameni deosebiți, nu dereglați! Te-ai gândit că poate e un copil singur, cu părinții plecați (sau nu...) care, datorită comportamentului lor, al părinților este/se află în deznădejde și, în vremurile-astea turbate, înmugurirea speranței datorită ortodoxiei predată în școală, el/ea se va simți puternic/ă aflând că are un Dumnezeu așa de mare, așa de bun, atotputernic, milostiv, lesne spre iertare și binecuvântare și atunci, citind și din Viețile S finților, poate deveni un om de toată isprava, cu frică de Dumnezeu, apoi cu iubire pentru El, nu neapărat un sfânt, nu crezi? ESTE O FOAME ATÂT DE MARE DE DUMNEZEU AZI, CĂ D-AIA ȘI OAMENII ÎNNEBUNESC, DIN PRICINA LIPSEI DE MODELE/REPERE CARE NU MAI AU NIMIC VREDNIC DE URMAT...DE VINĂ A FOST ȘI COMUNISMUL ĂSTA, DAR ȘI NETREBNICIA ÎNAINTAȘILOR NOȘTRI CARE NU ȘI-AU BĂTUT CAPUL! P.S. Prefer să facă religia decât ”facultativ”, dar foarte AGRESIV din partea ONG-rilor să facă EDUCAȚIE SEXUALĂ DE MICI, trezindu-le instinctele mai devreme decât trebuie; , mai sunt pe post de astfel de ”educatori” și telefonul mobil, tableta și TV-ul, informația de la unul/a la altul/a aflând prea devreme din pricina părinților!
UN BUCURESTEAN
25 Mar 2019

Multumesc de comentariu. Dar si educatia sexuala este utila pentru a se evita tinere de 13-15 care devin mame. In trecut preotii aveau rolul de psihologi dar acum lucrurile s-au schimbat mult. Intr-o lume care va deveni tot mai digitala copii se vor apropia de biserica numai in masura cand vor intelege rosturile ei, de la 10 -11 ani si atunci cu explicatii pe masura lor. Cititi cu atentie cum arata un manual de religie si veti vedea ca sunt multe lucruri care depasesc capacitate de intelegere a unor copii de aceasta varsta. Trebuia sa se explice ca orice rugaciune este insotita de semnul crucii. Credeti ca cei care isi fac cruce in tramvai sunt credinciosi cand acasa isi bat nevasta sau copiii sau injura ca la usa cortului ? Degeaba face religie un copil daca nu devine mai rabdator si mai bun, milos, solidar cu cei in nevoie. Cati tineri care au facut religie dau locul unui domn/doamne in etate care sta in picioare in autobuz si ei butoneaza telefoanele mobile sau le traverseaza strada, sa le duc sacosa 3-5m. ?!! Foarte, foarte putini si tine mai mult de educatia din familie.
ACELUIAșI BUCUREșTEAN....
25 Mar 2019

Este utilă educația sexuală. Ea ar trebui făcută la orele de Anatomie, cum a fost pe vremea mea sau la orele de dirigenție pornind din clasa 5-a, NU la grădiniță cum e în alte state ”civilizate” sau din clasa 1! N-am văzut de curând manualul de religie dar am înțeles că este sofisticat și are o terminologie GREA chiar și pentru seminariști, darmite pentru niște copii! Sunt de acord ca acesta să fie modificat sau, să se lucreze după Biblia pentru copii, rolul celui care predă religia, pe lângă har, harismă, chiar charismă, să aibă și cunoștințe pedagogice, ca să știe cum să vorbească, să pună problema cu acești copii care-s mai isteți, mai deștepți decât când eram noi! Sigur că cei care-și fac cruce în mijloacele de transport în comun O FAC adesea pentru că AȘA DE FACE, habar ne-având DE CE sau, ca să-i izbăvească de o piază rea ( reală sau închipuită) :) E-adevărat că există distanță de la Pământ la Lună între ceea ce ”se știe” și ceea ce se aplică practic...doar practica ne omoară, nu? Apoi, EXEMPLUL văzut în familie, e mai tare decât ceea ce învață la religie: dacă bărbatul-tată își va agresa verbal, emoțional, fizic soția, copiii, la fel va face și copilul între copii, dar mai ales ca adult! De multe ori, ceea ce au învățat la ora de religie este luat la mișto, blasfemiat în mijloacele de transport în comun (i-am auzit), pentru că alt DUH și altă EDUCAȚIE au avut, din păcate! EFECTELE NE-EDUCĂRII NICI MĂCAR LUMEȘTI, NU MAI ZIC DUHOVNICEȘTI, arată o societate bolnavă, care și-a pierdut busola, și niște copii, adolescenți, tineri debusolați, intrigați, înrăiți și porniți pe societatea, lumea care LE DĂ CU FLIT, în loc să-i țină/susțină educațional, moral, spiritual! D-aia se apucă de droguri, experimentează sexul, perversiunile, etc...VINA E GENERALĂ, DAR MAI ALES A ADULȚILOR CARE, CRED CĂ ȘI COPIII LOR AU
DISCERNĂMÂNTUL ÎN A
25 Mar 2019

NU CONSUMA PORNOGRAFIE, DROGURI ȘI/SAU RELAȚII SEXUALE! IAR ÎN CAZ DE EȘEC, SE DĂ VINA PE DASCĂLII, PROFESORII, DIRIGINȚII CARE AR ”TREBUI” SĂ SE SUBSTITUIE ROLULUI LOR DE PĂRINTE PE CARE MULȚI DINTRE PĂRINȚI NU-L ȘTIU ORI NU ȘI-L ASUMĂ ORI L-AU UITAT, ARUNCÂND ÎNCIUDAȚI VINA, ÎN CAZ DE EȘEC SAU DEZASTRU, PE TIMPUL PETRECUT LA MUNCĂ!
Z.P. UITE CARE E ADEVăRUL:
28 Mar 2019

https://www.stiripesurse.ro/profesorul-de-religie-e-agresor-sau-victima_1337214.html Puiul de țigan făcea ca toate alea în ora de religie, iar preotul l-a urecheat DUPĂ ORĂ, pentru că a vrut să-l lovească cu piciorul! N-ar fi rău să te interesezi mai bine despre astfel de cazuri! Deci, n-a fost vorba despre dat cu capul de pereți și nici bătut pentru că nu și-a făcut cruce jivina spurcată!
Random imageUltimele stiri


STARBAG