2015-05-30 03:02

UPDATE. Elicopter prăbuşit în lacul din localitatea Tăureni. 5 oameni şi-au pierdut viaţa

C.T. | 2013-07-30 06:47
UPDATE. Elicopter prăbuşit în lacul din localitatea Tăureni. 5 oameni şi-au pierdut viaţa

UPDATE, ora 09.05: Cea de-a cincea victimă din accidentul de elicopter care a avut loc luni seara la Tăureni în judeţul Mureş a fost găsită marţi dimineaţa.

Este vorba despre un om de afaceri german care se afla în elicopterul care s-a prăbuşit într-un lac din zonă.

Victima a fost găsită la o distanţă de 10 metri de epava elicopterului, a declarat pentru Agerpres prefectul judeţului Mureş, Corneliu Grosu.

Potrivit acestuia, Prefectura a solicitat de la MApN un elicopter de capacitate mare, care urmează să sosească în zonă, pentru scoaterea epavei din lac.

Cinci persoane au murit după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbuşit imediat după decolare. Aparatul de zbor îi aparţinea omului de afaceri Sorin Ţerbea. O femeie a supravieţuit accidentului şi a fost internată în spital cu răni uşoare.

Prefectul Corneliu Grosu a mai declarat că a vorbit cu femeia care a supravieţuit şi care a spus că îşi aminteşte că la o manevră a pilotului elicopterul a atins cu coada suprafaţa lacului. Martorii oculari au susţinut însă că elicopterul era în aer în momentul în care s-a produs accidentul. 

Un elicopter aparţinând omului de afaceri Sorin Ţerbea s-a prăbuşit, luni seara, în lacul din localitatea Tăureni, judeţul Mureş, având la bord 6 persoane.

Potrivit ISU Mureş, 5 persoane au decedat iar cea de-a şasea persoană, o femeie, a supravieţuit.

Primarul din comuna Tăureni, Ovidiu Petru Olteanu, a declarat, pentru Agerpres, că şi-au pierdut viaţa, prin înec, Sorin Ţerbea, pilotul elicopterului şi trei oameni de afaceri germani, singura supravieţuitoare fiind o femeie. Edilul a menţionat că oamenii de afaceri vizitaseră o fabrică de prelucrare a lemnului din zonă şi că au plecat cu elicopterul după ce Sorin Ţerbea ar fi primit un telefon pentru a se prezenta la DNA într-un dosar de corupţie din arbitraj.

Căutarea ultimei victime a accidentului de elicopter de la Tăureni, un bărbat care se pare că a rămas în aparatul prăbuşit în lac, a fost sistată, luni seară, în jurul orei 23.00, fiind reluată marţi dimineaţă, la ora 6,30.


TAGURI: elicopter, prabusit, taureni, laculComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

NEPAL. Au fost găsite trupurile neînsuflețite ale militarilor aflați la bordul elicopterului prăbușit la operațiunile de salvare

Oficialitățile armatei nepaleze au anunțat că au găsit, după îndelungi căutări, trupurile... 16 Mai 2015 | (0)

Lacul Văcăreşti, zonă protejată. CGMB discută joi soarta “Deltei Capitalei”

Declararea lacului Văcăreşti ca arie naturală protejată va fi discutată din nou de Consiliul... 23 Mai 2015 | (0)

Sute de oameni aşteaptă să fie despăgubiţi de 25 de ani

Somat de consilierii generali şi impresionat de numărul mare de voluntari care au participat la... 27 Mai 2015 | (1)

Start la fabrica Airbus Helicopters de la Ghimbav

Airbus Helicopters a început construcţia fabricii de asamblare Super Puma MK 1 la Ghimbav.... 18 Mai 2015 | (0)