2018-12-12 15:02


Elicopter prabusit peste o scoala în Pakistan: ambasador roman aflat la bord, sase morti

 |  12:50
Elicopter prabusit peste o scoala în Pakistan: ambasador roman aflat la bord, sase morti

Un elicopter militar pakistanez s-a prăbuşit în nordul Pakistanului, vineri, provocând moartea a şase persoane, inclusiv a ambasadorilor Norvegiei şi Filipinelor, a anunţat armata, citată de Wall Street Journal în ediţia electronică. La bordul elicopterului se afla şi ambasadorul României în Pakistan, Emilian Ion, dar nu a fost rănit.

Elicopterul de fabricaţie rusească era unul dintre cele trei aeronave de tip Mi-17 ale armatei, care transportau diplomaţi către regiunea muntoasă Gilgit-Baltistan, din nordul Pakistanului. Elicopterul s-a prăbuşit în zona Naltar, pe o şcoală care era goală în acel moment, au precizat oficialii.

Armata a informat că la bord se aflau 17 persoane, dintre care şase cetăţeni pakistanezi şi 11 străini.

Doi piloţi şi soţiile ambasadorilor indonezian şi malaysian au murit de asemenea în urma prăbuşirii elicopterului, a scris pe Twitter purtătorul de cuvânt al armatei, general maiorul Asim Bajwa. Celelalte persoane au fost rănite, inclusiv ambasadorii polonez şi olandez, a adăugat el.

Armata nu a precizat cauzele prăbuşirii elicopterului. Un oficial din Ministerul pakistanez de Externe a refuzat să comenteze, precizând că ministerul încă strânge informaţii pe această temă.

Potrivit BBC News Online, citat de Mediafax, oficialii se deplasau în regiunea disputată Kashmir pentru a participa la inaugurarea unui proiect turistic.

„Din informaţiile transmise de MAE pakistanez ambasadei României la Islamabad, în această dimineaţă, în nordul Pakistanului a avut loc un accident de elicopter la bordul căruia se aflau şi cetăţeni străini, inclusiv ambasadorul României în Pakistan.

MAE a reuşit ulterior să-l contacteze telefonic pe ambasadorul român, care a confirmat că este în afara oricărui pericol.

La această oră, o echipă din cadrul ambasadei României la Islamabad se află la sediul MAE pakistanez pentru obținerea de informaţii suplimentare despre acest accident”, a comunicat Ministerul Afacerilor Externe.

 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-08

TAGURI: elicopter, prabusit, pakistan, morti, ambasador, roman, emilian, ion
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...