2016-12-03 15:52

EVENIMENT


Elodia, oficial moartă. Cioacă poate fi judecat pentru omor

 |  18:03
Elodia, oficial moartă. Cioacă poate fi judecat pentru omor

Primăria Câmpulung Muscel a eliberat, marţi, certificatul de deces al Elodiei Ghinescu, avocata care a dispărut în urmă cu patru ani. Decizia de declarare a morţii acesteia este definitivă şi irevocabilă, iar poliţistul Cristian Cioacă poate fi judecat pentru uciderea soţiei sale.

"A fost eliberat certificatul. L-am ridicat de la Primăria Câmpulung Muscel astăzi (marţi - n.r.). Având sentinţa definitivă şi irevocabilă şi azi fiind termenul la care puteam solicita eliberarea certificatului, am obţinut documentul pe care urmează să îl depun la dosarul de omor. Fiind o situaţie în care declararea morţii a fost făcută pe cale judecătorească, certificatul de deces a fost emis de localitatea unde s-a născut Elodia Ghinescu", a spus avocata familiei Ghinescu, Crina Marinela Radu.

Pe baza sentinţei de declarare a morţii Elodiei Ghinescu şi a certificatului de deces, poliţistul Cristian Cioacă poate fi trimis în judecată pentru omor.

Avocata Elodia Ghinescu a fost declarată moartă, la începutul lunii noiembrie 2011, printr-o sentinţă a Judecătoriei Braşov, data morţii acesteia fiind stabilită pentru 30 august 2007, iar sentinţa urma să fie comunicată familiei Ghinescu, informează Mediafax.

În timpul redactării însă s-a strecurat o greşeală la numărul sentinţei, astfel că a fost nevoie ca sentinţa să fie redactată din nou şi comunicată în forma corectă. După corectură, s-a descoperit o altă greşeală, la data anunţării dispariţiei Elodiei. În document se arată în mod eronat că poliţistul Cristian Cioacă a anunţat dispariţia soţiei sale în 30 august 2007 şi nu în 5 septembrie. Eroarea a fost corectată, iar săptămâna aceasta decizia a devenit definitivă şi irevocabilă, deoarece nu a fost atacată prin recurs.

Avocata a depus în luna august la Judecătoria Braşov o solicitare prin care cerea ca avocata Elodia Ghinescu, dispărută în noaptea de 29/30 august 2007, să fie declarată moartă.

Elodia Marilena Ghinescu (38 de ani) din Braşova dispărut de acasă la sfârşitul lunii august 2007. Soţul acesteia, poliţistul Cristian Cioacă, a anunţat Poliţia despre dispariţia femeii abia în 5 septembrie 2007.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-12-26

TAGURI: elodia ghinescu, declarata moarta, cristian cioaca, anchetat, omor, certificat de decesComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Tulpină a virusului gripei aviare, depistată la o lebădă găsită moartă în Constanţa Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVA) a anunţat... 28 Noi 2016 | (0)
Bronho-Pneumopatia Obstructivă Cronică, a treia cauză de deces din lume Anual, mor peste 3 milioane de oameni din cauza BPOC (bronhopneumopatie obstructivă cronică).... 16 Noi 2016 | (0)