2017-01-21 04:07

EVENIMENT


Emil Boc: Moţiunea de cenzură nu are nicio şansă, conţine afirmaţii contradictorii, copiate sau răsuflate. Vezi declaraţiile premierului

 |  22:57
Emil Boc: Moţiunea de cenzură nu are nicio şansă, conţine afirmaţii contradictorii, copiate sau răsuflate. Vezi declaraţiile premierului

Premierul Emil Boc a spus parlamentarilor, în finaluldezbaterii moţiunii de cenzură, că, din păcate, nu a regăsit printrepropunerile formulate de opoziţie măsuri prin care să poată fi îmbunătăţitproiectul Codului Muncii asumat de Guvern şi a acuzat din nou "AlianţaSocialistă" de demagogie.

Premierul Emil Boc a vorbit miercuriîn plenul reunit al Parlamentului, timp de 30 de minute, el răspunzând astfelcriticilor exprimate în textul moţiunii de cenzură iniţiate şi depuse de 210parlamentari ai opoziţiei.

După dezbaterile generale, premierul a luat din noucuvântul pentru a răspunde, de data aceasta, criticilor aduse în timpuldezbaterilor:

► Soartea Alianţei Socialiste este că se va dezumfla ca ogogoaşă. Orice zi care trece este o zi care aduce câştig alianţei ce susţineguvernarea şi scade şansele Alianţei Socialiste de a câştiga alegerile,deoarece economia începe să îşi revină. Acest lucru îi deranjează pe cei dinAlianţa Socialistă.

►Rataşomajuluieste cu două puncte procentulae sub cea a UE. Ponderea veniturile este tot maimare în buget. În 2010, România a realizat cea mai mare pondere a veniturilor,33%.

► Lupta împotriva corupţiei şi a evaziunii fiscale începesă-şi arate roadele.

► Comparaţi valoarea proiectelor care sunt înimplementare, 11 miliarde deeuroastăzi.Aceştibanivor da şansa României să aibă ocreştere economică

► În partea a doua a nului vom putea să venim cu măsuricomplementare: reducerea contribuţilor de asigurări sociale. Va încurajaangajatorii să ofere locuri de muncă acestei ţări.

► Programul "Rabla" a plecat la drum, Programul"Prima Casă" urmează să fie îmbunătăţit.

Emil Boc a transmis parlamentarilor opoziţiei,înainte de dezbatere, că moţiunea de cenzură formulată la adresa Guvernului nuare "nicio şansă", deoarece nu are aproape nicio legătură cuproiectul Codului Muncii asumat de Executiv şi conţine afirmaţiicontradictorii, copiate sau fără conţinut:

► Peste două treimi din text sunt doar atacuri populiste şireprezintă afirmaţii demagogice, răsuflate şi populiste. Asta demonstrează cănu vă pasă de oamenii muncii. Moţiunea este o simplă declaraţie demagogică şipopulistă.

► Cei care astăzi răspândesc cele mai grozave minciuni lerefuză tinerilor o şansă în plus pentru un loc de muncă, refuză sectoruluiprivată o şansă majoră de dezvoltare.

► Cei care se împotrivesc Codului Muncii nu fac decât să-idefavorizeze pe cei care muncesc şi îşi văd de treabă.

► Codul Muncii îi apără pe cei care muncesc corect.

► Odată cu moţiunea de cenzură, USL a depus o variantă deCod al Muncii plagiat după Codul Muncii promovat de Guvern, prin copierea a 76de prevederi care, paradoxal, sunt criticate chiar în moţiunea de cenzurădepusă.► Cum se numeşte asta, fraţilor ? Plagiat. Doamna Ecaterina Andronescu săsusţină în faţa colegilor din USL o prelegere privind definiţia plagiatului.

► Prelungirea timpului de muncă zilnic şi săptămânal - aţipreluat acelaşi text pe care îl criticaţi. Dovadă supremă de demagogie. Şi învarianta depusă de către opoziţie se realizează o flexibilizare a ceea ceînseamnă timpul de muncă.

► Reducerea concediului de odihnă - exact acelaşi prevederipe care le are Codul promovat de Guvern sunt şi în codul USL.

► De ce refuzaţi înlesnirea angajărilor şi cum aveţipretenţia să se reducă efectiv munca la negru dacă nu înlesnim angajările decătre angajatori ? Doriţi în continuare ca cetăţenii acestei ţări să fiedependenţi de politici populiste şi pomeniile pe care le daţi în campaniileelectorale.

► Contractul de muncă pe durată nedeterminată rămâne regula.România deţine în UE cea mai mică pondere a contractelor de muncă pe duratădeterminată. Ce propunem: durata contractului de muncă pe durată determinată sănu depăşească cinci ani.

► Renunţaţi la intoxicările pe care le-aţi făcut, inducândopinia publică în eroare cu privire la modificările Codului Muncii.

► Acest Cod al muncii împreună cu legea zilierilor va aducesute de mii de locuri de muncă. Va aduce pentru angajatori posibilităţisuplimentare pentru angajări.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-07-20Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image