2019-03-24 05:00


Este OFICIAL! Portugalia anunţă că VINDE încă CINCI avioane de vânătoare F-16 României

 |  16:27
Este OFICIAL! Portugalia anunţă că VINDE încă CINCI avioane de vânătoare F-16 României

Ministerul Apărării din Apărării din Portugalia a confirmat oficial că va vinde alte cinci avioane de vânătoare F-16 către România, iar Guvernul de la Lisabona va achiziţiona alte aparate din Statele Unite pentru a le înlocui pe acestea, anunţă News.ro.

"Ministerul Apărării a confirmat astăzi că va vinde încă cinci F-16 către România şi a spus că avioanele vor fi scoase din "inventarul naţional" şi vor fi înlocuite cu altele, ce vor fi cumpărate din Statele Unite şi vor fi modernizate în Portugalia", a anunţat joi agenţia portugheză de presă Lusa.

Confirmarea a venit la câteva zile după ce ministrul Apărării din România, Mihai Fifor, a afirmat că încă cinci avioane F-16 vor fi cumpărate de la Portugalia până la finalul anului.

România a încheiat, în 2013, un contract cu Portugalia, de 628 milioane euro cu TVA, care viza achiziţia a 12 avioane F-16. Primele şase aeronave din escadrila de 12 avioane multirol incluse în acordul româno-portughez au intrat în dotarea Forţelor Aeriene Române în septembrie 2016, următoarele trei în decembrie 2016, iar ultimele trei în octombrie 2017.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-21

TAGURI: portugalia, avion de vanatoare, f 16, avioane, vanzare,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
21 Iul 2018

ALTA AFACERE , CU FIARE VECHI . REPARATIILE , PIESELE DE SCHIMB , MENTENANTA DE ZBOR SI ATAC , INBUNATATIRI SI OAMENI PREGATITI , CIT COSTA ?
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...