2018-07-18 06:17


EUROVISION CU CÂNTEC. După finală, mulţi nemulţumiţi se arată

 |  21:00
EUROVISION CU CÂNTEC. După finală, mulţi nemulţumiţi se arată

Cezar va reprezenta România la Eurovision Song Contest de la Malmo, Suedia, cu piesa ŢIt's my life”, compusă de Cristian Faur, după ce a obţinut un total de 20 de puncte, de la juriu şi de la public, în urma unei lupte foarte strânse cu trupa Electric Fence (19 puncte) şi cu Luminiţa Anghel (18 puncte). Aceasta din urmă s-a declarat de-a dreptul şocată de cele zero puncte primite din partea lui Ştefan Naftanailă, aflat în juriu în locul Danei Dorian care a renunţat la rolul său chiar înaintea finalei de sâmbătă.

Luminiţa Anghel, care s-a clasat pe locul al treilea în clasamentul final al selecţiei naţionale a Eurovision, a declarat că este inadmisibil şi şocant că unul dintre juraţi, Ştefan Naftanailă, a ales să nu îi acorde nici măcar un punct: „Este inadmisibil ca un om de radio care a fost la aproape toate concursurile Eurovision internaţionale, împreună cu echipa României, să considere că nu merit nici măcar un punct. Este un şoc pentru mine şi pentru toată echipa mea că acest domn a ales să nu-mi acorde nici măcar un punct şi mi-a dat nota 0”, a spus Luminiţa Anghel pentru Mediafax.

Totodată, Liliana Levinţa, PR-ul cântăreţei Luminiţa Anghel şi impresar autorizat, a declarat: „Dacă cineva în România consideră că Luminiţa Anghel este o artistă de nota 0, acel om nu mai are ce căuta niciodată într-un concurs, nici măcar să asculte o melodie pentru că nu se pricepe. Nu vom contesta decizia acestui jurat pentru că asta înseamă să fii jurat: să ai o părere personală şi subiectivă. Că ea este de toată jena, asta este o altă treabă. Nu avem intenţia să contestăm nimic”, a mai spus Liliana Levinţa.

La rândul său, Ştefan Naftanailă, singurul membru al juriului Eurovision care nu a acordat nici un punct piesei Luminiţei Anghel, a declarat înainte de a citi punctajele acordate că a votat „ţinând cont de calitatea piesei, a interpretării şi de capacitatea interpretului de a face faţă acestui concurs”. Dan Manoliu, managerul proiectului Eurovision, a declarat că fiecare dintre cei şapte juraţi ai selecţiei naţionale a concursului răspunde personal pentru modul în care a votat, precizând însă că pentru el a fost „chiar şocant” că Ştefan Naftanailă nu i-a acordat nici un punct Luminiţei Anghel.

Cezar, pile în juriu?

Cristian Faur, compozitorul piesei câştigătoare „It's my life” a spus, în emisiunea „DOPO Eurovision”, că Cezar i-a fost recomandat de Andrei Tudor: „Au fost voturi foarte multe din partea publicului pentru Cezar. Îi mulţumesc lui Andrei Tudor pentru că el este cel care mi l-a recomandat pe Cezar, ca să se ştie. Am întrebat de patru contratenori. Dacă vom intra mai sus cu o treaptă, pe podium, la Eurovision, o să i se datoreze şi lui Andrei”. La rândul său, Andrei Tudor a spus că i-a recomandat lui Cristian Faur mai mulţi artişti între care Vladimir Cătană şi Narcis Iustin Ianău.

Compozitorul Andrei Tudor, membru al juriului Eurovision, i-a dat punctajul maxim lui Cezar (12 puncte). Juriul selecţiei naţionale a Eurovision a fost format din George Natsis (preşedinte), Alexandra Cepraga, Eduard Cârcotă, Crina Mardare, Andrei Tudor, Ştefan Naftanailă şi Mihai Ogăşanu.

Ovidiu Anton acuză sistemul de vot

Dan Boabeş, CEO al SimPlus, compania care a asigurat sistemul de vot la finala selecţiei naţionale a concursului EUROVISION, respinge acuzaţiile cântăreţului Ovidiu Anton, precizând că sistemul a funcţionat corect şi nu s-a înregistrat nici o eroare: „În ceea ce priveşte sistemul de votare cu limita de 11 voturi alocate unui artist de către acelaşi utilizator, acesta a funcţionat corect. La nivel tehnic nu s-a înregistrat nici o eroare, sistemul funcţionând în parametri normali. Este foarte important de ştiut că toate voturile au fost înregistrate în sistemul de votare, dar datorită afluxului foarte mare de SMS-uri, sistemul a prioritizat SMS-urile recepţionate de la telespectatori (voturile), în defavoarea transmiterii mesajelor de confirmare vot, SMS-urile de răspuns fiind mai puţine tocmai din acest motiv”.

La televot, Ovidiu Anton a înregistrat cele mai puţine voturi - 536, care convertite în puncte au dat rezultatul 0. Astfel, Ovidiu Anton, care a interpretat în finala selecţiei naţionale a Eurovision melodia „Run away with me” (muzică şi text Ovidiu Anton), a ocupat în clasamentul final penultimul loc (3 puncte din partea juriului şi 0 puncte la televot), la egalitate, cu Cristian Prăjescu (0 puncte juriu şi 3 la televot).

Flower power

Cezar: „Vreau să le mulţumesc tuturor concurenţilor. Îi felicit pe toţi. Cred că toţi am învins. Acum publicul a votat, juriul a votat, pentru mine chiar e un vis. Dar, de la început am simţit nişte energii. Aş vrea să ne bucurăm toţi pentru România, nu să o luăm personal, ci să ne bucurăm că poate România o să facă un pas mai mare pe viitor şi să intre în primii doi”.

Dana Dorian a părăsit juriul înaintea finalei

Dan Manoliu a spus că decizia ca Ştefan Naftanailă să facă parte din juriul finalei naţionale a concursului Eurovision a fost luată sâmbătă: „Chiar în ziua finalei, am primit pur şi simplu un mesaj de la unul dintre juraţi, doamnă Dana Dorian, care m-a anunţat că nu va mai veni. Atunci m-am gândit ce personalitate aş putea invita ca să facă faţă acestui juriu şi l-am invitat pe Ştefan Naftanailă din următoarele considerente. Este unul din principalii realizatori muzicali de la Radio România. Este cel care cunoaşte fenomenul Eurovision de ani de zile, el nu a pierdut cred că în ultimii 15 ani nici măcar o ediţie la faţa locului. Este un foarte bun comentator şi am mizat tocmai pe aceste fapte. (…) În momentul în care am văzut că a luat Luminiţa 0 puncte, pentru mine - acum pot să o declar - a fost chiar şocant. Şi nu m-am aşteptat la aşa ceva”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639874-02-19

Mai multe imagini:
EUROVISION CU CÂNTEC. După finală, mulţi nemulţumiţi se arată
zoom
EUROVISION CU CÂNTEC. După finală, mulţi nemulţumiţi se arată
zoom
EUROVISION CU CÂNTEC. După finală, mulţi nemulţumiţi se arată
zoom


TAGURI: eurovision, finala, dana dorian, cezar

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova