2018-12-19 01:28


Evadatul de la Penitenciarul Mărgineni, prins după o lună | VEZI VIDEO

 |  18:36
Evadatul de la Penitenciarul Mărgineni, prins după o lună | VEZI VIDEO

Deţinutul Eugen Nicolae Galeş, evadat în urmăcu aproape o lună din sediul Judecătoriei Moreni, a fost prins, ieri după-amiază,de poliţiştii dâmboviţeni, în pădurea Gura Ocniţei, acesta urmând să fiereîncarcerat.

Potrivitpurtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Dâmboviţa, Mihaela Savu,Eugen Galeş a fost descoperit în pădurea Gura Ocniţei de o echipă de poliţişticare efectuau verificări în zonă. Se pare că acesta a fost surprins în timp cedormea. Deţinutul afost întrebat despre evadare de către jurnalişti în primele momente de lacapturare şi a răspuns că este urmărit "în legătură cu o invenţie pe carea realizat-o”. “Am făcut o invenţie şi din această cauză mă urmăreşte toată lumea. Astae tot”, a declarat Nicolae Eugen Galeş. Condamnatul a fost preluat de cătrepoliţişti şi transportat la sediul IPJ Dâmboviţa, unde va fi audiat. „Laînceput, bărbatul şi-a dat o altă identitate, dar poliţiştii l-au identificatca fiind Eugen Galeş, deţinutul evadat. Acesta a fost încătuşat şi dus la IPJDâmboviţa pentru audieri, urmând să fie reîncarcerat”, a precizat sursa citată.

Asasin periculos

EugenGaleş, deţinut aflat sub escortă la Judecătoria Moreni, a evadat, la începutullunii martie, după ce a escaladat fereastra din camera de arest. Purtătorul decuvânt al Penitenciarului Mărgineni, Doru Becheru, a precizat atunci că acestaexecuta o pedeapsă de trei ani şi patru luni pentru vătămare corporală şi ar fifugit pe fereastră. Acesta era prezent la Judecătoria Moreni pentru chestiunijudiciare. „Este condamnat pentru treiani şi patru luni pentru vătămare corporală. Tot ce pot să vă spun este că apărăsit sediul prin escaladarea ferestrei din camera de arest. A fost alarmatăunitatea”, a adăugat Doru Becheru.

Poliţial-a căutat zile în şir cu forţe sporite şi cu câini de urmă, fiind consideratdeosebit de periculos, mai ales că era suspectat în alte două cazuri de omor cuviolenţă. Condamnatul a fost acuzat de poliţiştii din Dâmboviţa pentru vătămarecorporală şi violare de domiciliu. El mai este cercetat pentru uciderea a douăpersoane din Buzău, o bătrână de 70 de ani, şi un tânăr de 31 de ani. Un elicopter de tip EC-135 din dotareaInspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Administraţiei şi Internelora participat, timp de câteva zile, la o misiune de căutare. Aeronavaa desfăşurat activităţi de observare din aer a zonei greu accesibile din jurulmunicipiului Moreni, având în dotare echipamentul FLIR cu capacitatea depreluare a imaginilor pe timp de noapte.

Conducerea penitenciarului, schimbată

Imediatdupă evadarea lui Galeş, conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelora dispus, potrivit unui comunicat de presă, "încetarea împuternicirii"comisarului-şef de penitenciare Busu Daniel, care ocupa funcţia de director-adjunctpentru siguranţa deţinerii şi regim penitenciar, a subcomisarului depenitenciare Bădoiu Bogdan, care era şef serviciu siguranţa deţinerii, şi acomisarului-şef Denis Teodorescu, şef serviciu regim penitenciar, toţi treiangajaţi la Penitenciarul Mărgineni.

pe

Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-04-23

Mai multe imagini:
Evadatul de la Penitenciarul Mărgineni, prins după o lună | VEZI VIDEO
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...