2017-01-21 06:27

EVENIMENT


Evaziune fiscală de 20 milioane de euro

 |  17:58
Evaziune fiscală de 20 milioane de euro

După cercetări care au durat aproape doi ani, un amplu dosar, în care un grup de 16 persoane sunt acuzate de evaziune fiscală cu produse petroliere, a fost trimis ieri de procurorii anticorupţie judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti.

Potrivit anchetatorilor, prejudiciul creat în dauna statului, cu care Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), în calitate de reprezentant legal al statului român, a anunţat că se constituie parte civilă, ar fi de 87.386.308,61 lei, adică peste 20 milioane de euro, reprezentând accize, TVA şi impozit pe profit neplătite.

Capul reţelei este considerat a fi Peter Attila Racz, care, ajutat de mai multe persoane, a pus pe roate o firmă-suveică prin care motorina Euro 5 era comercializată fără a se mai plăti accizele. Majoritatea operaţiilor ilicite s-au efectuat prin intermediul SC Texas Grup SRL din Slobozia.

În evidenţele contabile ale firmei, operaţiunile comerciale cu motorină au fost trecute drept fabricare a unui produs finit, petrotex, cu accize mult mai mici, pentru producţia căruia se cumpăra motorină Euro 5 scutită de accize. Ulterior, se înregistrau operaţiuni de vindere a produsului petrotex către firme-fantomă, special înfiinţate. În realitate, susţin procurorii anticorupţie, motorina era vândută prin intermediul unor benzinării de pe raza mai multor judeţe.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-03-13Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image