2018-12-11 09:13


EXCLUSIV. VIDEO. DNA cere 10 ani de pușcărie pentru aghiotantul lui Frunzăverde

 |  15:16
EXCLUSIV. VIDEO. DNA cere 10 ani de pușcărie pentru aghiotantul lui Frunzăverde

Procurorul DNA a cerut, azi, 10 ani de închisoare pentru vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Ionesie Ghiorghioni, aghiotantul vicepreședintelui PNL, Sorin Frunzăverde, președintele celui mai important for local, transmite corespondentul PUTEREA.

Judecatorul se va pronunta in 14 zile cu privire la pedeapsa pentru Ghiorghioni Ionesie si a complicelui sau Ghiorghioni Cosmin.

Ramai pe Puterea pentru a citi tot ce s-a întamplat azi important la instanță.

UPDATE:

EXCLUSIV. VIDEO. DNA cere 10 ani de pușcărie pentru aghiotantul lui Frunzăverde
zoom

Joi, Tribunalul Caraş-Severin a programat ultimul termen în dosarul pe fond în care DNA îl acuză pe Ionesie Ghiorghioni de trafic de influenţă şi şantaj după ce l-a prins în flagrant primind mită de la Adina Armaşu şi pe Cosmin Ghiorghioni de complicitate la trafic de influenţă.

Aşa cum a anunţat de la termenul trecut, Ionesie Ghiorghioni a dorit să dea o declaraţie în faţa Tribunalului, insistând pe faptul că este nevinovat şi că este victima unei conspiraţii împotriva sa.

„Nu am făcut nici o declarație până acum nu pentru că nu am avut ce spune dar impactul momentului a fost șocant și nu am vrut să îngreunez modul de derulare al procedurilor. Am fost sfătuit să îmi recunosc vinovăția dar nu am făcut acest lucru deoarece nu mă consider vinovat de actele de care am fost acuzat. Nu am pretins nicio sumă de bani de la Valentin Armașu. Acesta a uitat să spună că atunci când s-a întors din Germania a fost nevoit să își schimbe numele pentru a scăpa de faptele săvârșite acolo și că firma pe care a înființat-o aici este una evazionistă. A delapidat statul cu câteva milioane de euro” a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin în faţa judecătorilor.

Ghiorghioni le spune judecătorilor că se simte sabotat și este de părere că totul face parte dintr-o strategie de îndepărtare a sa de la Consiliul Județean. „Armașu a dezinformat organele de cercetare cu denunțul că mi-ar fi dat 200.000 de lei. Nu mi-a dat niciodată această sumă. Totul face parte dintr-o încercare de îndepărtare a mea de la Consiliul Județean, într-o perioadă în care Direcția de Patrimoniu a rămas fără director și eu am încercat să fac o reformă în cadrul acestei direcții. Erau probleme cu recepțiile la lucrările efectuate la drumurile județene și cu facturile emise cu întârziere iar eu, încercând să fac lucrurile să meargă în mod eficient și transparent, am deranjat pe foarte multă lume. Acest lucru a generat o adevărată conspirație împotriva mea. Acest lucru reiese și din declarațiile directorului DADPP și a secretarului județului. Aceste persoane sunt prietene cu denunțătorul și, deci, nu este normal ca ei să fi participat la licitații și la procedurile de atribuire și de derulare a contractelor al căror beneficiar era Consiliul Județean. Armașu nu era un obișnuit al biroului meu, a venit doar de vreo trei, patru ori și pot să vă spun cu mâna pe Biblie că nu am avut discuții despre drumuri. Discuția cu el s-au purtat pe teme legate de un contract pe care l-a obținut el cu privire la deșeuri, se discuta despre un aviz de mediu pentru acest proiect şi chiar se făceau simulări privind funcţionarea lui. Chiar denunțătorul, întrebat fiind de către mine, a afirmat că nu i-am cerut bani și nu au existat în acea perioadă influențe din partea mea asupra Direcției de Patrimoniu deoarece eram îndepărtat de aceasta. Consider că nu sunt întrunite elementele traficului de influență. Denunțătorul meu a dezinformat organele de cercetare. El a urmărit să își întărească poziția în Consiliul Județean. El și prietenii săi au urmărit îndepărtarea mea și obținerea postului de vicepreședinte”, spune Ghiorghioni.Inculpatul a susţinut în faţa Tribunalului că, în urma accidentului său, avea nevoie de o intervenție costisitoare, iar Adina Armașu s-a oferit să îl ajute cu banii deoarece el nu avea lichid suma cerută de 15-20.000 de euro. Și asta pentru că, spune el, era cu casa în construcție. Așa că a acceptat banii ca un împrumut și aici a intervenit episodul cu nepotul său care este complet nevinovat, spune Ghiorghioni.

„Am avut încredere în familia Armașu pe care o cunoscusem anterior, am cunoscut și alți membri ai familiei și țin minte că m-a impresionat tatăl denunțătoarei. Am avut cu Adina Armașu o discuție despre starea mea de sănătate și de posibilitatea de a beneficia de tratament în străinătate, denunțătoarea arătându-și dorința de a mă ajuta. I-am spus că nu îmi pot permite momentan un tratament în străinătate deoarece nu aveam bani lichizi în urma unei investiții imobiliare. Urma să returnez banii respectivi familiei Armașu. În acel moment nu știam dacă îmi voi relua activitatea în Consiliul Județean. Am dorit să restitui suma de 8500 de euro, atât știam că sunt. Am revenit la CJ de la 1 februarie și am încercat să pun în aplicare reformele pe cate le-am gândit. Subliniez, am stat 20 de zile numai în pat, cu ochii în tavan, ce trafic de influenţă să mai pot face eu? Eu puteam, cel mult, să inspir milă le-a explicat Ghiorghioni magistraţilor”.„Am avut o ședință cu operatorii economici, cu diriginții de șantier și cu cei de la Direcția de Patrimoniu pentru că doream să instituim o altă modalitate de lucru, să facem astfel încât să îi determinăm pe operatori să efectueze lucrările în ritmul și prioritatea stabilită de noi și nu de ei. Am primit în acea perioadă numeroase telefoane de la denunțătoare pe care am compătimit-o, având în vedere că soțul ei era arestat. Am asigurat-o că va beneficia de toate facilitățile pe care le primeau și celelalte firme. Am fost cumva speriat de numărul mare al telefoanelor primite precum și de vizitele inoportune ale acestei persoane gândindu-mă și la anumite temeri legate de cele pe care le-am aflat citind codul penal. Cu prilejul unei vizite pe teren la Bocșa, unde firma denunțătoarei executa lucrări, am vorbit cu aceasta și am aflat că trebuie să plece fiind așteptată de către personalul DIICOT. Mi-a spus că se grăbește că o așteaptă cei de la DIICOT și că nu știe pentru ce motiv. Eu i-am spus că pentru denunțuri, pentru ce altceva. Îmi mai aduc aminte și că aceasta m-a întrebat ce să facă în situația lor. Datorită temerilor accentuate pe care le aveam, am solicitat secretarei să nu o mai lase să pătrundă neanunțată în biroul meu. Dar pe data de 3 mai a venit la mine la birou. Avea niște reviste în mână iar după trei minute au venit organele. Dacă nu exista episodul cu spitalul nu ați fi găsit nicio înregistrare în care Ghiorghioni să fi cerut bani cuiva, vă pot jura pe ce este mai sfânt”, și-a încheiat Ghiorghioni declarația în fața judecătorului.

Judecătorul a decis suspendarea şedinţei pentru 15 minute, ca apoi să se intre cu pledoariile pe fond. Procesul a continuat cu pledoariile finale. Primul care și-a expus cauza a fost procurorul anticorupţie, Lucian Dolcu, care a cerut pedeapasa maximă pentru Ionesie Ghiorghioni: cel puțin 10 ani de închisoare și confiscarea sumei de 200.000 de lei. Cu nepotul lui Ghiorghioni, Dolcu s-a arătat mai indulgent afirmând că merită o reducere a pedepsei deoarece și-a recunosct faptele și în plus a fost folosit de unchiul său. care l-a atras în această infracțiune din motive ipocrite. „Ionesie Ghiorghioni nu avea încredere în Adina Armașu. Acesta a fost motivul pentru care și-a expus nepotul. L-a folosit pentru a evita să fie el prins în momentul în care săvârșea infracțiunea. A fost de un cinism maxim. Nu a avut nici un scrupul să riște libertatea nepotului. Adrian Ghiorghioni a avut un rol minor în afacere. A fost atras în activitate bazându-se pe asigurarea unchiului că ne se va întâmpla nimic” a subliniat procurorul.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-06

GALERIE MEDIA


TAGURI: ionesie ghiorghioni, sorin frunzaverde
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...