2018-12-16 14:52


EXCLUSIV. Cu o lună înainte de crimă, asasinul din Braşov fusese executat silit pentru o datorie de 3.500 lei

 |  18:06
EXCLUSIV. Cu o lună înainte de crimă, asasinul din Braşov fusese executat silit pentru o datorie de 3.500 lei

VictorErwin Preşmereanu a făcut parte, potrivit anchetatorilor de la ParchetulTribunalului Braşov, din cercul restrâns de cinci suspecţi pe care procuroriii-au pus sub observaţie. Anchetatorii au găsit una din cele două arme alecrimei, respectiv cuţitul, de pe mânerul căruia au fost prelevate mai multeamprente. Unele dintre acestea au fost comparate cu cele existente în sistemulAFIS, fiind identificat Preşmereanu. Amprentele sale se aflau deja înregistrateîn baza de date, deoarece suferise o condamnare pentru trafic de droguri demare risc.

Sâmbătă, anchetatorii au emis o ordonanţă de reţinerepentru 24 de ore pe numele braşoveanului Victor Erwin Preşmereanu, în vârstă de21 de ani, unul dintre cei cinci suspecţi avuţi în vedere de procurori în cazulasasinatului de săptămana trecută dincartierul Noua. Reamintim, miercuri după-amiază, în jurul orei 16.00, soţiaavocatului braşovean Victor Teodorescu, Violeta Teodorescu, a fost găsită moartăîn bucătăria casei sale, situată pe strada Brazilor. Moartea femeii a fostextrem de violentă şi s-a produs în urma aplicării a 25 de lovituri de cuţit înzona gâtului şi a zonei cervicale, precum şi în urma aplicării a 15 lovituri încap cu un corp dur, alungit.

A lăsat amprente pemânerul cuţitului

Una dintre cele două arme ale crimei,respectiv un cuţit de bucătărie, luat de autor chiar din bucătăria victimei, afost identificat şi recuperat în urma cercetării la faţa locului. Anchetatoriinu au dat, iniţial, detalii cu privire la acest aspect. Însă cuţitul a fostexpediat criminaliştilor, de pe el fiind prelevate mai multe urme papilare.Prin eliminare, de pe mânerul cuţitului au fost excluse amprentele victimei,fiind identificate, însă şi amprente care nu aparţineau nici unuia dintrelocuitorii casei. Probele au fost introduse în baza de date AFIS, pentrurecunoaştere, amprentele suprapunându-se perfect peste cele aflate în fişa luiVictor Erwin Preşmereanu.

Amprentele lui Preşmereanu se aflau în baza dedate a poliţiei încă din anul 2008, când tânărul a fost arestat preventiv, lacererea Parchetului Tribunalului Braşov, pentru săvârşirea infracţiunii detrafic de droguri de mare risc. La data de 17 iunie 2008, pe numele lui a fostemis mandatul de arestare, după ce a fost prins în flagrant delict când încerca săvândă haşiş unui poliţist sub acoperire. La data de 9 octombrie 2010, instanţa l-acondamnat pe Erwin Preşmereanu la opedeapsă privativă de libertare de doi ani de închisoare, cu suspendare, pe operiodă de încercare de cinci ani. Potrivit hotărârii judecătoreşti, instanţa adispus schimbarea încadrării juridice a infracţiunii reţinute în sarcina saprin actul de sesizare a instanţei din o infracţiune de trafic de droguri înformă continuată în două infracţiuni distincte de trafic de droguri.

Datorvândut la o firmă de închirieri auto

După eliberare, Preşmereanunu a mai creat probleme anchetatorilor. Însă a creat probleme celor cu care aintrat în relaţii contractuale. Astfel, la începutul acestui an, spun surse judiciare,tânărul a închiriat un autoturism de la o firmă de profil din Braşov, respectivSC D.G.D. Drive SRL. Ulterior, firma s-a văzut păcălită, întrucât chiriaşul auitat să mai vină cu banii. Din acest moment, firma în cauză a apelat laserviciile unui avocat, pe nume Lucian Bâlcă, pentru a-l acţiona în instanţă peVictor Erwin Preşmereanu. Procesul a fost unul relativ scurt şi, cu doar trei săptămâniînainte de crimă, adică pe data de 7 martie 2011, asasinul a fost condamnat.Judecătoria Braşov a admis acţiunea formulată de creditorul SC D.G.D. DriveSRL, în contradictoriu cu Preşmereanu Erwin şi l-a somat pe acesta din urmă ca,în termen de 30 de zile, să plătească suma de 3.440 lei, din care 2.150 leireprezentând contravaloarea mărfurilor livrate şi neachitate, iar 1.290 de leireprezentând penalităţi de întârziere. Mai mult, la toate acestea se adaugă alţi42 de lei drept cheltuieli de judecată.

Defrică, a abandonat geanta cu bani

În anchetă, laaudieri, suspectul nu a recunoscut săvârşirea crimei. Cu toate acestea, Preşmereanua admis faptul că se cunoştea cu familia avocatului Victor Teodorescu.Anchetatorii sunt de părere că, în disperarea de a face rost de bani, Preşmereanuar fi apelat la împrumuturi. Fără succes. În goana sa după bani, Preşmereanu aapelat şi la soţia avocatului Teodorescu. Ipoteza anchetatorilor este aceea căVioleta Teodorescu se cunoştea cu asasinul său, având în vedere că, dincercetarea la faţa locului, reiese că victima a fost cea care i-a permisacestuia accesul în locuinţă. A urmat, probabil, un schimb de cuvinte între ceidoi, femeia refuzând să-i acorde ajutorul în bani. Atunci a avut loc declicul.Tânărul a lovit-o pe Violeta în cap cu un obiect neidentificat încă, după carea luat un cuţit cu care a înjunghiat-o cu bestialitate. Zgomotele şi strigătelede ajutor ale victimei, auzite şi de unii martori, l-au făcut pe criminal săfugă imediat de la faţa locului, abandonând idea jafului şi ignorând faptul că îngeanta victimei, aflată pe un scaun, se găsea suma de peste 3.000 de lei.

Avocatuldin oficiu al criminalului: „Mă mai gândesc dacă am să-l mai reprezint“

Contactat telefonic,apărătorul din oficiu al lui Victor Erwin Preşmereanu, asasinul doctoriţeiVioleta Teodorescu, avocatul OctavianCrişan, ne-a declarat că implicarea sa în acest dosar a fost una tehnică. “Aşa cum am mai precizat şi zilele trecute,eu sunt apărător din oficiu al inculpatului. În acest moment nu vă pot precizadecât că instanţa a admis probele administrate de către procurorii Parchetuluide pe lângă Tribunalul Braşov aduse împotriva clientului meu”, ne-a declaratavocatul. Acesta a adăugat că a studiat dosarul doar atât cât să-şi poatăreprezenta clientul în faza cererii măsurii arestării preventive. “În acestmoment, nu am luat o hotărâre privitoare la reprezentarea inculpatului şi maideparte, în faza de recurs”, a conchis avocatul. Recursul înaintat de cătreVictor Erwin Preşmereanu împotriva deciziei Tribunalului Braşov, care a emis penumele său un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, se va judeca săptămânaaceasta, la Tribunalul Braşov.

Familialui Preşmereanu a derulat afaceri cu avocatul Victor Teodorescu

Ceea ce este extremde interesant în acest caz este faptul că, deşi ştia că Victor Erwin Preşmereanusuferise o condamnare pentru trafic de droguri, avocatul Victor Teodorescu aderulat afaceri cu familia celui care avea să-i ucidă soţia.

Potrivitanchetatorilor, asasinul a fost săltat, la sfârşitul săptămânii trecute, dintr-un imobil în care locuia fără formelegale alături de mama sa şi de fratele său, Traian George Preşmereanu. Acestadin urmă a fost asociat, alături de avocatul Victor Teodoresu, soţul victimeidin cartierul Noua, în societatea comercială Real Development SRL, cu sediul înBacău. Asocierea dintre cei doi a luat sfârşit abia la mijlocul lunii august aanului 2009, când Victor Teodorescu i-a cesionat lui Traian George Preşmereanu,născut la data de 19 decembrie 1984, părţile sociale deţinute în companie.

Mai mult, unele sursebraşovene acreditează ideea că şi fratele asasinul avea probleme cu banii, elintrând în conflict cu o societate constănţeană de recuperări debite. Estevorba despre o firmă pe nume Mars Collection SRL, care se ocupă cu recuperareadatoriilor persoanelor fizice la diferitele companii de telefonie mobilă. Ladata de 14 decembrie 2010, magistraţii Judecătoriei Braşov au admis cererea deexecutare silită a lui Traian Gheorghe Preşmereanu, cerere făcută de cătrecompania Mars Collection SRL.

Acestedetalii au fost ascunse anchetatorilor de către Victor Erwin Preşmereanu, carenu recunoaşte comiterea omorului de săptămâna trecută. Mai mult, suspectul arefuzat să-i fie recoltate probe biologice pentru a se stabili dacă a consumatsau nu droguri. „Am susţinut în instanţă nevinovăţia clientului meu. Urmărireapenală este de-abia la început, mai sunt multe lucruri de lămurit în acestdosar. Există probe care susţin nevinovăţia clientului meu, probe pe care levoi administra în instanţă, în cazul în care voi continua să-l reprezint“, adeclarat, la ieşirea din sala de judecată,avocatul Octavian Crişan, apărătorul din oficiu al suspectului. Dupăaflarea sentinţei, Erwin Victor Preşmereanu a anunţat imediat că declară recursîmpotriva măsurii de arestare preventivă şi a solicitat ca sentinţa primităsă-i fie adusă la cunoştinţă mamei sale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-04-23

Mai multe imagini:
EXCLUSIV. Cu o lună înainte de crimă, asasinul din Braşov fusese executat silit pentru o datorie de 3.500 lei
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...