2018-12-10 08:39


Exclusiv. Doi asasini în cazul Valeriu Damian

 |  21:00
Exclusiv. Doi asasini în cazul Valeriu Damian

Procurorii au vizionat imaginile surprinse de camerele de supraveghere instalate în curtea casei omului de afaceri băcăuan Valeriu Damian, ucis în urmă cu două săptămâni în dormitorul vilei. Pe aceste imagini, anchetatorii au observat siluetele a două persoane care au escaladat gardul şi care au traversat curtea, au declarat în exclusivitate pentru „Puterea” surse din cadrul Parchetului Tribunalului Bacău.

„Calitatea imaginilor este una foarte slabă, iar unghiul de filmare nu a putut surprinde decât pentru câteva momente două siluete care au pătruns în curtea casei. Aceste probe, însă, coroborate şi cu alte indicii demonstrează fără echivoc că este vorba despre doi asasini, nu de trei, aşa cum s-a speculat iniţial”, ne-a declarat procurorul Felix Bănilă. Anchetatorii mai susţin că indivizii, neidentificaţi până în prezent, au pătruns în casă pe uşa de acces, uitată descuiată de către omul de afaceri Valeriu Damian. După aceea, s-au deplasat până în dormitor, unde şi-au surprins victima dormind. I-au aplicat acestuia mai multe lovituri cu bâtele, la nivelul trunchiului, după care l-au legat de picioare cu o sfoară. Victima nu a reuşit să opună rezistenţă, lucru certificate şi de lipsa indiciilor specifice unei confruntări. Asasinii au exercitat, în tot acest timp, o compresie mecanică, cu ajutorul pernei, asupra căilor respiratorii ale victimei, fapt care a şi condus la decesul omului de afaceri. După săvârşirea crimei, autorii au răvăşit intenţionat locuinţa, pentru a crea impresia unui asasinat în scop de jaf. Însă, de la faţa locului familia nu a constatat să fi lipsit vreun obiect de valoare.

Atitudinea familiei, suspectă

Anchetatorii susţin că au schiţat un cerc de suspecţi, însă dosarul este departe de a fi finalizat. Autorii nu au fost încă identificaţi, iar motivul exact al asasinatului nu a fost stabilit. Procurorii merg pe varianta unei reglări de conturi, însă nici un membru al familiei omului de afaceri nu a oferit informaţii în acest sens. „Este o atitudine suspectă. Familia susţine că victima nu avea duşmani, că nu avea datorii la nimeni şi că nu a primit în ultima periodă nici o ameninţare din partea nimănui. Noi considerăm că nu este întru totul adevărat, având în vedere activiţătile pe care le desfăşura uzual victima”, susţin surse din rândul anchetatorilor.

Procurorii aşteaptă finalizarea unor expertize dispuse în cauză, printre care raportul expertizei criminalistice efectuate cu ocazia cercetării la faţa locului. De asemenea, în cauză vor fi audiate mai multe persoane şi vor fi verificate activele financiare ale familiei omului de afaceri. De asemenea, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat, cu autori necunoscuţi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-08-13
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...