2017-01-21 00:15

EVENIMENT


EXCLUSIV. La Deta nu există victime. Doar agresori…

 |  21:00
EXCLUSIV. La Deta nu există victime. Doar agresori…

Apărătorul fraţilor Călin şi Bogdan Roman, acuzaţi în dosarul scandalului de la sfârşitul săptămânii trecute, din localitatea Deta, a refăcut, pentru ziarul “Puterea”, filmul evenimentelor care au condus la arestarea a patru persoane. Avocatul Camelia Ţăranu este de părere că anchetatorii au administrat doar probe împotriva clienţilor săi, fără să ia, deocamdată, în calcul, măcar ca ipoteză, şi participaţia părţilor vătămate la acest scandal. În opinia avocatei, aceste părţi vătămate sunt cele care au început tot scandalul.

Camelia Ţăranu ne-a declarat că, în seara zilei de sâmbătă, fraţii Bogdan şi Călin Roman, împreună cu mai mulţi prieteni, se aflau pe terasa restaurantului “Tabu”, din Deta. La un moment dat, a venit cineva care i-a anunţat că în zonă vor apărea Ştefan Alexandru, împreună cu mai mulţi indivizi puşi pe scandal. “Între fraţii Roman şi acest Ştefan Alexandru există un conflict mai vechi. În urmă cu un an şi jumătate, barul pe care fraţii Roman îl administrează a fost devastat de către Ştefan Alexandru. Nu cunosc care este esenţa conflictului, dar vă pot spune că gruparea lui Ştefan Alexandru este foarte violentă. În urma evenimentelor de anul trecut, familia Roman a înaintat o plângere la Parchet, plângere care nu s-a finalizat nici în acest moment”, a precizat avocata.

Au vrut să dea cu maşina peste ei

Având în vedere această stare conflictuală, în ciuda avertizării, fraţii Roman au refuzat să părăsească localul “Tabu”. Doar Bogdan Roman a plecat, la un moment dat, revenind mai apoi. “Clienţii mei susţin că la un moment dat, Ştefan Alexandru, împreună cu celelalte două părţi vătămate, au ajuns cu maşina în dreptul barului şi că au încercat chiar să îi accidenteze. Erau foarte mulţi clienţi la «Tabu», în seara respectivă. Mulţi dintre aceştia au putut vedea că aşa-zisele părţi vătămate erau puse pe scandal. La un moment dat, din relatarea făcută de clientul meu, Ştefan Alexandru a scos un pistol, pe care s-a chinuit minunte în şir să-l armeze. Acest lucru a creat panică şi nemulţumire în rândul clienţilor şi a izbucnit o mică ceartă, fiind practic scos din local cu forţa. Afară se aflau fraţii Roman, şi ceilalţi inculpaţi.  A început scandalul, în care au lovit şi unii, şi ceilalţi”, povesteşte Camelia Ţăranu.

Bogdan Roman a fost tăiat la mână

Potrivit acesteia, apărătorii inculpaţilor Călin Roman, Radu Gherghel, Daniel Vasile Bîrzan şi Valentin Pavel Strîmtu, au putut studia dosarul abia la instanţă, şi asta preţ de 20 de minute. “Am observant că la dosar erau ataşate două rapoarte de experiză medico-legală privind leziunile suferite de Ştefan Alexandru şi de Gartner Bogardo. Legiştii au concluzionat că primul a suferit leziuni superficiale care necesită, pentru vindecare medico-legală, între 12 şi 15 zile de îngrijiri, în timp ce a doua victimă avea leziuni ce ar necesita între 8 şi 9 zile de îngrijiri. Din acest punct de vedere se poate observa că avem de-a face cu cel mult infracţiunea de lovire. Însă procurorii au administrat probe doar împotriva clienţilor mei, nu şi împotriva părţilor vătămate, care au fost primii care au atacat. Lipsesc de la dosar două lucruri esenţiale. Primul ar fi pistolul pe care îl avea asupra sa Ştefan Alexandru. Apoi un box, cu care a fost lovit clientul meu, Radu Gherghel. Acesta prezintă o rană vizibilă la nivelul feţei”, susţine avocata.

Camelia Ţăranu susţine că, în timpul confruntărilor,  Bogdan Roman a fost tăiat cu un cuţit la braţ. “Nu putem preciza cine anume dintre părţile vătămate a lovit. Când s-a terminat totul, Călin Roman şi Radu Gherghel, împreună cu Bogdan Roman, s-au urcat în maşină şi au plecat. Cu acordul poliţiştilor care erau de faţă. Au ajuns la Spitalul de Urgenţă din Timişoara. Aici, Bogdan Roman a fost cusut şi i s-a dat drumul acasă”, a conchis avocata. 

Potrivit avocatului

În referatul de arestare, procurorii nu au notat nimic despre taxa de protecţie cerută de Bogdan Roman, invocată de părţile vătămate.

Fostul şef al Poliţiei locale a făcut preinfarct

Ioan Goloşie, fostul şef al Poliţiei Oraşului Deta, a ajuns, ieri, la spitalul din localitate, familia sa afirmând că acesta a suferit un infarct, “de supărare că a fost nevoit să demisioneze din funcţie”. Surse medicale susţin însă că Goloşie se afla în evidenţele spitalului cu afecţiuni cardiace de aproximativ un an, iar că în prezent există suspiciuni referitoare la un preinfarct pe care ofiţerul l-ar fi suferit în cursul dimineţii de ieri. Iniţial, Goloşie s-a pezentat la serviciu, unde urma să i se înmâneze unele documente legate de înlocuirea sa din funcţie. Cu două zile în urmă, ministrul de interne, Traian Igaş, s-a referit la Ioan Goloşie, catalogându-l drept un “manager slab”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-07-29

Mai multe imagini:
EXCLUSIV. La Deta nu există victime. Doar agresori…
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image