2019-02-22 12:26


EXCLUSIV | Povestea actelor mafiote comise de clanul Ghenosu

 |  19:51
EXCLUSIV | Povestea actelor mafiote comise de clanul Ghenosu
TribunalulPrahova a decis, vineri, arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Florin Ghinea(fost Pârjol) zis Ghenosu. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilorde Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) l-au ridicat, vineri, pentrucă a încercat să influenţeze martorii şi părţile vătămate din dosarele în careera cercetat pentru şantaj. Într-una dintre cauze, aflată pe rolul TribunaluluiPrahova, Ghenosu a fost eliberat, în 2009, de judecătorul Dumitru Rebegea,arestat tocmai pentru şpaga primită de la interlop în vederea punerii sale înlibertate. Vom prezenta, astăzi, câteva dintre faptele de şantaj şi răpire,comise cu violenţă de clanul Ghenosu, precizând că nu vom publica numelemartorilor şi victimelor, din motive lesne de înţeles.

Potrivit anchetatorilor, în zilele de 19 şi 20 iunie, Florin Nicolae Ghinea (fost Pârjol) zis Ghenosus-a întâlnit în Târgovişte cu una dintre victimele sale pentru a o determinasă-şi retragă plângerea formulată în dosarul numărul 1084/105/2009, aflat perolul Tribunalului Prahova. Partea vătămată a refuzat înţelegerea şi de atuncinu s-a mai prezentat la termenele de judecată. Acest aspect a fost consemnat într-unraport şi de agentul de poliţie Codruţ Oprea, din cadrul IPJ Dîmboviţa, cellovit cu o sticlă în cap de un acolit al lui Ghenosu, Daneil „Danezu” Uţă. Dealtfel, întâlnirea dintre Ghinea şi victimă este confirmată de o altă persoanăcercetată în acelaşi dosar, Cârstian Tiberiu Mihail, zis Tigae.

Victimă terorizată peste un an de zile

O altă victimă a clanului Ghenosu a început să fie şantajatădin luna aprilie a anului 2009. Vasile Tiberiu Măiceanu, Viorel Şerban, zis Călin, şi Petre Mierloiu,zis Samurai, i-au spus că l-auderanjat pe Flroin Ghinea, alias Şeri, Naşul sau Ghenosu, şi că trebuie să plătească o taxă de protecţie de 1.000 de euro. Victimaa dat până la urmă 1.500 de euro pentru a fi lăsată în pace. Cutoate acestea, partea vătămată a fost lovită cu o maşină şi apoi bătută, la 25 august 2009,de Alin Rudaru, GeorgeDaniel Uţă, zis Danezu, AdrianDarian Mihală, Răzvan Ramiro Avanu, zis Vanesa, Alexandru Valentin Apetrei, zisSalamat. Nu s-au mulţumit cu atât,astfel că i-au luat un autoturism, iar în luna ianuarie a acestui an i-au mai luat 1.500 de euro, sub ameninţări, spunându-i că toţi banii vor fi daţi luiGhenosu, bani pe care de frică i-a plătit. Aceeaşi victimă a trebuit să plătească din nou1.500 de euro, după ce pe 6 februarie, a fost băgată„în şedinţă”, înincinta staţiei Rompetrol situată în apropierea domiciliului lui Ghinea,de data aceasta la discuţiiparticipând şi Ghenosu. La sfârşitul lunii mai, în aceeaşi staţie de carburanţi, victima a fost înconjuratăde Vasile Roman, zis Purice, George Daniel Uţă, zis Danezu, şi de Bogdan Ionuţ, zis Nassau Tănase, care l-aulovit cu bâtele. Victima a reuşit să scape, iar prietena acestuia aanunţat poliţia. După o lună, Vasile Măiceanu i-a mai cerut 2.500 de lei, bani daţi de tatăl victimei.

Răpire, şantaje şi taxe de protecţie

La 24 august, un târgoviştean a fost răpit de pe stradăde mai mulţi membri ai clanului Ghenosu şi dus la domiciliul lui Eugen FlorinNeacşu, zis Sârbu, unde se afla şi liderul lor. Acolo a fost bătut şi pus săaleagă între a primi trei gloanţe sau a da 30.000 de euro pentru că, în urmă cumai mulţi ani, l-ar fi bătut pe unul dintre membrii grupării lui Ghenosu. Adoua zi, victima a dat 5.000 de euro din suma cerută.

În acest mod, clanul mafiot a cerut taxe deprotecţie de la cel puţin 20 de persoane, în decurs de doi ani.

La sfârşitul anului trecut, Ghenosuşi „locotenenţii” săi au pus taxe de protecţie vânzătorilor de materialepirotehnice din Piaţa Unirii din Târgovişte, cerându-i fiecăruia câte 500 de euroca să-şi poată vinde liniştit marfa. Colectorii taxelor erau Sandu Petre şiViorel Păturică. Totodată, Florin Ghinea şicei din clanul său au început să ceară taxe de protecţie şi de la vânzătorii de fier vechi. Unul dintre aceştia a fost ameninţat că va fi„ascuns” (adică răpit şi omorât) dacă nu dă jumătate din profitla fiecare 22 de tone de fier vechi vândut.

Ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăziide Combatere a Crimei Organizate Ploieşti au încercat, în perioada iulie-septembrie 2010, să obţină declaraţii de lacâteva părţi vătămate, dar acestea au refuzat să le dea de frică pentru viaţa lor şi a familiilor lor. De altfel, trei martori dintr-un dosar de traficde persoane, în care erau cercetaţi, în Italia, membri ai clanului Ghenosu, aufost ameninţaţi cu moartea cerându-li-se şi bani ca pedeapsă. Florin Ghinea i-acerut unuia dintre martori, pe lângă bani, chiar şi un ochi pentru că a depusmărturie într-un dosar al autorităţilor franceze în care Ghenosuera cercetat şi în care a fost condamnat la şapte ani, fiind eliberat în 2007. În cursul anului 2009, Ghenosu l-a prins pe martor în Târgovişte şi a încercat să-l împuşte cu un pistolcu glonţ, fiind condamnat luna trecută laşapte ani de închisoare pentru tulburarea gravă aordinii şi liniştii publice.

Tot pentru declaraţiidate împotriva lui Ghenosu în dosare penale au fost consideraţi de „prăduitori” şi scoşi la plată alţi doi martori, ale căror maşini au fost incendiate. Numeroase astfel de fapte au fost comise deGhenosu şi de „locotenenţii” săi imediat după eliberarea din luna octombrie aanului trecut. Toate victimele au dat doar declaraţii verbale, refuzând să depună plângerisau declaraţii scrise împotriva lui Ghenosude teamă că vor fi omorâţi, invocând ca exemplu soarta avută de Dumitru Bozac şiIanoş Bucureşteanu, omorâţi la comanda lui Ghenosu. Totuşi, au fost doi martori care au dat declaraţiiscrise, însă sub altă identitate.

Condamnatla şapte ani de închisoare şi pentru o faptă din Franţa

FlorinGhinea, în vârstă de 24 de ani, este cunoscut în mediile interlope ca opersoană deosebit de violentă şi periculoasă, fiind suspectat de comiterea maimultor infracţiuni cu violenţă, proxenetism, ultraj contra bunelor moravuri sauspălare de bani, săvârşite atât în ţară, cât şi în străinătate. În 15septembrie, Judecătoria Târgovişte l-a condamnat pe Ghenosu la un an de închisoarepentru loviri şi alte violenţe şi la patru ani pentru tulburarea liniştiipublice, contopind această pedeapsă cu alta, dată de o instanţă franceză, şistabilind executarea a şapte ani de către acuzat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-11-17
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...