2017-01-21 15:30

EVENIMENT


Executantul lui Ghenosu, înarmat cu un Makarov, plănuia un atac mafiot la Tribunalul Dâmboviţa

 |  19:25
Executantul lui Ghenosu, înarmat cu un Makarov, plănuia un atac mafiot la Tribunalul Dâmboviţa

Tânărul care a fost prins cu un pistolîn faţa Tribunalului Dâmboviţa a fost preluat, miercuri dimineaţă, de DIICOTPrahova, fiind dus la Ploieşti, iar anchetatorii spun că bărbatul era pregătitsă tragă. Individul a fost arestat.

Ionuţ Mihai Ciobanu (22 de ani), carear face parte din gruparea Ghenosu, a fost arestat. El a fost reţinut marţidupă-amiază, de poliţiştii din Dâmboviţa. Potrivit purtătorului de cuvânt alInspectoratului de Poliţie Dâmboviţa, Mihaela Savu, anchetatorii au stabilit căpistolul era încărcat şi pregătit pentru tragere. Tânărul avea interdicţie de adeţine arme. “Arma face parte din categoria celor letale, era în stare de funcţionareşi avea şase cartuşe, unul pe ţeavă şi cinci în încărcător. Tânărul nu aveapermis de portarmă, mai mult, avea interdicţie de a deţine arme. Măsura a fostimpusă de DIICOT, după ce acesta a fost implicat într-un dosar pentru fapte decrimă organizată”, a precizat sursa citată.

Surse judiciare ne-au declarat că estevorba despre un pistol marca Makarov, calibru 9 milimetri. Individul a declaratcă a găsit arma pe câmp şi că urma să o arunce. Anchetatorii au aflat însă că acestaprimise ordin de la capul grupării să îl execute în cel mai pur stil mafiot pecel care urma să depună mărturie împotriva liderului clanului interlop. Aceleaşisurse susţin că cel vizat este Nelu din Ungureni, un individ cu care Ghenosu aavut un conflict, în anul 2008, la o casă de pariuri din Târgovişte. Ghinionullui Ciobanu a fost că „ţinta” a ajuns la Tribunalul Dâmboviţa cu doar douăminute înaintea sa. Astfel a fost nevoit să intre după cel vizat în instituţie,moment în care a fost prins şi încătuşat. Surse judiciare susţin că Ionuţ MihaiCiobanu, care face parte din gruparea Ghenosu, este omul de execuţie.

Ramificaţiiinternaţionale

Potrivit anchetatorilor, gruparea,deosebit de periculoasă, acţiona în judeţele Dâmboviţa şi Prahova, dar şi înItalia şi Spania. Anchetatorii au stabilit că gruparea era formată din 25 depersoane, majoritatea cu vârste până în 25 de ani, cunoscute cu preocupări deinfracţiuni din sfera criminalităţii organizate. Cele mai multe acţiuni alemembrilor reţelei erau violente, gruparea axându-se îndeosebi pe comiterea deinfracţiuni din sfera criminalităţii informatice, spălare de bani şi, însubsidiar, camătă şi şantaj. Din aceste activităţi, membrii grupării obţineausume mari de bani şi bunuri, respectiv autoturisme de lux, apartamente şibijuterii.

Eliberatîn schimbul a 20.000 de euro

Liderul grupării, Florin Pârjol, învârstă de 24 de ani, era cunoscut în mediile interlope ca o persoană deosebitde violentă şi periculoasă, fiind suspectat de comiterea mai multor infracţiunicu violenţă, proxenetism, ultraj contra bunelor moravuri sau spălare de bani,săvârşite atât în ţară, dar şi în străinătate. Liderul grupării Ghenosu, FlorinPârjol, a fost pus în libertate de judecătorul Dumitru Rebegea, (n.red. - şefulSecţei Penale a Tribunalului Prahova) magistratul fiind trimis în judecată înnoiembrie 2009 pentru luare de mită şi favorizarea infractorului.

Pentru eliberarea lui Florin Pârjoljudecătorul i-a cerut avocatei acestuia, Viorica Pilică, 20.000 de euro, arătaumagistraţii Curţii de Apel Bucureşti în motivarea deciziei de arestarepreventivă a lui Dumitru Rebegea. Judecătorul i-ar fi spus avocatei când sădepună la instanţă cererea de constatare a încetării măsurii arestăriipreventive. De asemenea, i-a spus ca Florin Pârjol să refuze avocaţii dinoficiu şi să fie asistat doar de apărători aleşi, iar aceştia din urmă să nu seprezinte la termenul de judecată. Ulterior, în cazul lui Florin Pârjol, Rebegeaa amânat judecarea unei cereri de constatare a încetării de drept a măsuriiarestării preventive peste o zi de când expira mandatul de arestare preventivă.Motivul amânării a fost acela că Ghenosu a dorit să fie asistat de avocaţiisăi, şi nu de un avocat din oficiu.

Rebegea susţinea, în noiembrie 2009,la instanţa supremă, care judeca recursul său la decizia de arestarepreventivă, că Florin Pârjol a fost pus în libertate din eroare de Curtea deApel Piteşti, care nu a dispus menţinerea măsurii preventive atunci când a clasatsoluţia sa.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-03-05

Mai multe imagini:
Executantul lui Ghenosu, înarmat cu un Makarov, plănuia un atac mafiot la Tribunalul Dâmboviţa
zoom
Executantul lui Ghenosu, înarmat cu un Makarov, plănuia un atac mafiot la Tribunalul Dâmboviţa
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image