2018-12-15 14:00


Exemplu periculos: Te urci şi câştigi!

 |  21:00
Exemplu periculos: Te urci şi câştigi!

A stat şapte ore pe un stâlp şi a jumulit statul român de aproape 20.000 de lei şi mâncare gratis. La asta se adaugă sumele, deloc de neglijat, cheltuite ieri pentru mobilizarea unei armate de oameni peste drum de Cotroceni: poliţişti, pompieri, doctori şi negociatori. Acesta este bilanţul celui de-al treilea protest al lui Neculai Stancu din vârful stâlpului cu pricina. Lipsa unei legislaţii adecvate, scăpările unor structuri precum Poliţia, Jandarmeria ori SPP-ul, delăsarea medicilor psihiatri sau impotenţa sistemului de asigurări sociale sunt doar câteva din ipotezele care au generat această situaţie. Sau toate la un loc. Cert este că gestul “acrobatului” poate să le dea idei tuturor vânătorilor de bani nemunciţi. S-ar putea ca, în curând să constatăm că nu avem suficienţi stâlpi în jurul Cotroceniului, câţi amatori de escaladă vor apărea.

Circulaţia în zona Pieţei Leu din Capitală a fost îngreunată din pricina faptului că, începând cu ora 8.45, Neculai Stancu a escaladat un stâlp de înaltă tensiune. Înarmat cu un pistol de jucărie, el ameninţa că-şi va lua viaţa. Ore în şir, negociatori ai poliţiei au încercat să-l determine să renunţe la acest protest. Bărbatul avea în spate un rucsac plin cu provizii. Surse din cadrul SPP susţin că perimetrul în care bărbatul protestează nu se află în aria de competenţă a serviciului, el având obligaţia de a păzi doar perimetrul interior al Preşedinţiei.

Vin şi medicamente

Diana Sarca, purtător de cuvânt al Poliţiei Capitalei, a declarat ziarului „Puterea” că este pentru a treia oară când bărbatul protestează în acest fel. Autorităţile nu pot lua altă măsură împotriva lui decât aceea de a-l sancţiona contravenţional pentru încălcarea Legii nr. 61/1991 privind tulburarea liniştii publice. La data de 8 iunie, Neculai Stancu a fost coborât de pe stâlp în stare de ebrietate după ce a consumat ore în şir vin combinat cu medicamente. El a fost transportat la Spitalul Municipal, unde i s-a acordat primul ajutor. Starea în care se afla nu le-a permis medicilor să-l evalueze din punct de vedere psihiatric. La vremea respectivă, poliţiştii au găsit în bagajul protestatarului un flacon cu medicamente recomandate pacienţilor diagnosticaţi cu sindrom depresiv reactiv şi tulburare de personalitate poliformă. De altfel, bărbatul avea asupra sa un document medico-legal din care ar fi rezultat că a încercat să se sinucidă cu apă tare.

Asistenţa socială îl ţine pe masă şi casă

Neculai Stancu a locuit, până acum două luni, în Centrul de asistenţă socială al sectorului 6 şi a fost angajat al firmei Rer Ecologic (REBU), de unde a fost concediat. Bărbatul a acţionat în instanţă firma, însă a pierdut procesul. Acum el protestează pentru că „ar fi pierdut procesul pe nedrept”.  Robert Popescu, reprezentant al Centrului de asistenţă socială sector 6, a declarat pentru ziarul „Puterea” că instituţia a hotărât să-l sprijine pe protestatar să treacă mai uşor peste problemele pe care le are. „Îi vom deconta chiria la locuinţa pe care a identificat-o în sectorul 1, în cuantum de 800 de lei pe lună. Noi vom suporta aceste cheltuieli timp de doi ani. Mai mult, vom suporta şi cheltuielile privind masa, la Cantina Harul, din Bulevardul Timişoarei, iar în măsura în care şi Neculai Stancu va fi de acord, îi vom oferi consiliere psihologică gratuită”, ne-a declarat Robert Popescu. Până la ora închiderii ediţiei, protestatarul nu a fost convins să coboare de pe stâlp.

Dat jos cu promisiuni

Protestatarul a coborât de pe stâlp în jurul orei 15.10, după ce a început o ploaie torenţială, iar negociatorii i-au pus laxatice în ceai. El a fost preluat de poliţişti şi transportat la Secţia 22 Poliţie, unde i se va întocmi dosar penal pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice. Diana Sarca, purtător de cuvânt al Poliţiei Capitalei, ne-a declarat că anchetatorii vor cere instanţei internarea bărbatului într-o clinică psihiatrică.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-03-26

Mai multe imagini:
Exemplu periculos: Te urci şi câştigi!
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...