2017-01-21 17:33

EVENIMENT


Exportăm hoţi de metale

 |  21:00
Exportăm hoţi de metale

Poliţia britanică susţine că grupurile conduse de delincvenţi români au contribuit la creşterea masivă a furturilor de cabluri de înaltă tensiune şi de obiecte de metal de pe căile ferate, precum şi a plăcilor comemorative de pe teritoriul Marii Britanii.

Membrii reţelelor de crimă organizată implicate în traficul de copii şi cerşetorie au început să-şi îndrepte acţiunile pentru a realiza profituri imediate, scrie „Daily Mail”. Potrivit autorităţilor, furtul de plumb, cupru şi bronz a provocat pagube de peste 1 miliard de euro în ultimul an. Reţeaua de căi ferate a fost afectată de peste 1.600 de incidente care au implicat furturi între aprilie şi octombrie, aproape 2.000 de transporturi trebuind să fie anulate, fapt care a provocat pagube de peste 10 milioane de euro. Printre altele, găştile de hoţi provenind din România nu au ocolit nici cablurile sistemelor de control al traficului aerian de la Aeroportul Stansted sau elemente din sistemul de comunicaţii radio Airwave ale pazei de coastă de la Solent.

Sergentul Chris Hearn a precizat că poliţia a identificat sute de suspecţi provenind în special din România implicaţi în furtul de echipamente. El a avertizat că este o problemă de timp până când avariile provocate de aceştia vor ajunge să provoace o tragedie cu pierderi de vieţi omeneşti. Nici pentru hoţi, activitatea nu este una lipsită de pericole. Un tânăr de 21 de ani a suferit arsuri pe 60% din suprafaţa corpului încercând să fure cabluri de la o staţie de metrou, iar alte şase persoane şi-au pierdut viaţa după ce au fost electrocutaţi în timp ce furau componente ale căii ferate.

Ministrul de interne, presat

Pe de altă parte, ministrul de interne, Theresa May, se confruntă cu presiuni pe tema securităţii graniţelor britanice, după ce s-a aflat că un român suspectat de crimă a reuşit să intre în Marea Britanie de două ori. Mihai Milea, 27 de ani, este căutat de România după ce un bărbat de 71 de ani a fost strangulat şi i s-a tăiat gâtul în timpul unui jaf în mai anul trecut, potrivit „The Sun”. Românul a fugit în Marea Britanie, unde a atacat un bărbat, Martin Wilson, în Notting Hill, în timpul unui jaf. După ce a fugit din Marea Britanie, a reuşit să intre din nou pe teritoriul britanic şi a fost arestat într-un hostel. A fost închis pentru şapte ani şi două luni, iar acum este vizat de extrădarea în România.

Parlamentarii din Comisia pentru afaceri interne urmează să îl audieze pe Brodie Clark, fostul şef al forţelor de frontieră britanice, care a demisionat în condiţiile unei dispute cu May. Clark a fost suspendat fiind acuzat că a permis controale mai relaxate la graniţe, dincolo de un plan autorizat de May. Clark a negat acuzaţia.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-11-02

TAGURI: exportam hoti, metale, ministrul de interneComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image