2018-12-14 01:14


Extrădare de lux. Nicolae Popa, adus în ţară cu o cursă „Ţiriac Air” pentru care statul român plăteşte 125.000 de euro

 |  19:39
Extrădare de lux. Nicolae Popa, adus în ţară cu o cursă „Ţiriac Air” pentru care statul român plăteşte 125.000 de euro

Urmăritulinternaţional Nicolae Popa va fi adus în cursul zilei de azi cu o cursăspecială a companiei Ţiriac Air”.Condamnatul va avea pe toată durata zborului condiţii de lux:fotolii şi canapele confortabile, interiorul este decorat cu esenţe rare delemn, piele şi textile. Pe toată durata zborului, pasagerii au la dispoziţiesisteme audio şi DVD, servicii telefonice şi conexiune la internet.

Condamnatul NicolaePopa, unul dintre cei mai urmăriţi români timp de mai mulţi ani, va ajunge înRomânia cu o cursă specială. Reporterii “Puterea” au aflat că această cursăspecială a fost închiriată de la compania “Ţiriac Air”. Nicolae Popa esteescortat de doi ofiţeri ai IGPR, iar cursa este programată să aterizeze peAeroportul Otopeni în noaptea de joi spre vineri, la ora 00.30. De altfel, labordul aeronavei s-ar mai afla un reprezentant al Ministerului Justiţiei,precum şi personal medical. Avionul charter care îl aduce în ţară pe NicolaePopa va ateriza la terminalul privat Ţiriac de pe Aeroportul Otopeni. Costulcursei charter, de 125.000 de euro, este suportat de statul român.

Conform informaţiilorpublicate pe siteul companiei “Ţiriac Air” modelul de aeronavă care efectuază zboruriregulate spre Asia este un Gulfstream 200. Acest model de avion poatetransporta nouă pasageri în condiţii VIP. Aeronavele suntechipate cu fotolii şi canapele confortabile, interiorul este decorat cu esenţerare de lemn, piele şi textile. Pe toată durata zborului, pasagerii au ladispoziţie sisteme audio şi DVD, servicii telefonice şi conexiune la internet.

PreşedinteleIndoneziei a semnat pe 22 martie, decretul de extrădare a lui Nicolae Popa,condamnat la 15 ani de închisoare în România în cazul FNI, potrivit AmbasadeiIndoneziei la Bucureşti. Popa, fostul director al Gelsor, trebuie să fie predatautorităţilor române în termen de 30 de zile.

Extrădarea luiNicolae Popa, urmărit internaţional de mai bine de 9 ani şi condamnat definitivla 15 ani de închisoare în dosarul „FNI”, a fost decisă pe 8 decembrie demagistraţii de la Jakarta. Nicolae Popa, fost membru al Consiliului deÎncredere al Sov Invest şi director algrupului de firme Gelsor, a fugit din ţară după izbucnirea scandalului FNI încare peste 400.000 de persoane au fost păgubite.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-11-17
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...