2018-12-13 07:02


Extrădarea lui Hayssam, compromisă

 |  19:22
Extrădarea lui Hayssam, compromisă

Preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, Titus Corlăţean, a spus, ieri, că ratificarea tratatului de extrădare dintre România şi Siria – prin care se crea oportunitatea extrădării lui Omar Hayssam - este în prezent compromisă, din cauza situaţiei de la Damasc.

„A existat o solicitare a MAE - pe care, tehnic vorbind, o înţeleg pe deplin - la nivelul Comisiei de politică externă, pentru a finaliza o anumită procedură de ratificare, anumite acorduri, importante, utile, necesare, care n-au fost uşor negociate, dar care urmau să fie încheiate şi care au trebuit să fie ratificate pe relaţia cu un anumit stat care are probleme în clipa de faţă în regiune”, a spus Corlăţean.

El a explicat că „la nivelul Comisiei de politică externă evaluarea politică a fost că aceste acorduri sunt necesare, sunt utile, dar la nivelul Parlamentului şi, până la urmă, la nivelul statului român este bine să evităm să ne asumăm anumite gesturi care, în relaţiile internaţionale, astăzi, când regimul statului respectiv a recurs şi recurge la acţiuni de reprimare violentă a propriei populaţii, ar putut fi interpretate negativ, ca o modalitate de cooperare cu un regim care este supus sancţiunilor internaţionale şi sancţiunilor UE”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-11-13
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


N.MITREA
31 Aug 2011

Iata cine nu vrea ca Hayssam sa ajunga in tara.E destul de clar?
G
03 Sep 2011

''' DOMN PROFESOR'':)))))))))))))) STIE??? astept sa se implice cu toate fortele:)))))))))) ca si la ROSIA MONTANA:))))))))))))))))))
Random imageUltimele stiri


loading...