2018-10-20 07:51


FADERE cere demisia lui Petre Tobă (MAI) pentru proasta organizare de la frontiere din această perioadă

 |  18:58
FADERE cere demisia lui Petre Tobă (MAI) pentru proasta organizare de la frontiere din această perioadă
Florentin Dincă

Federaţia asociaţiilor de români din Europa (FADERE) cere demisia ministrului Afacerilor Interne, Petre Tobă, pentru modul defectuos cum a fost gestionată situaţia de la frontiere în aceste zile, când s-au format cozi de zeci de kilometri pe sensul de intrare în ţară, acolo unde mii de români care muncesc în străinătate se întorc acasă de sărbători.

FADERE cere demisia lui Petre Tobă (MAI) pentru proasta organizare de la frontiere din această perioadă
zoom
”Pentru proasta organizare din ultimele zilei a activităţii frontierelor şi dezinteresul demonstrat în momentul în care a fost informat că la frontiere s-au format cozi kilometrice, FADERE cere demisia domnului Petre Tobă (foto) din fruntea Ministerului Afacerilor Interne. Este inadmisibil ca în apropierea sărbătorilor de iarnă, când foarte mulţi români din Europa se întorc în ţară, autorităţile să fie luate din nou prin surprindere. Însă, pe lângă faptul că frontierele nu au fost pregătite pentru acest moment, după ce a fost înştiinţat că există cozi foarte mari, domnul Tobă s-a comportat în continuare cu dezinteres, nerezolvând problema. În Europa locuiesc în jur de trei milioane şi jumătate de români care trimit foarte mulţi bani în ţară şi care se întorc acasă în număr covârşitor de două ori pe an: de Crăciun şi în perioada vacanţei de vară”, arată FADERE, într-un comunicat de presă transmis marţi. Reprezentanţii FADERE se declară indignaţi de sutele de telefoane şi mesaje pe care le-au primit din partea românilor care se întorc în ţară în aceste zile şi care au aşteptat la cozi la frontieră. ”În loc să fie primiţi cu braţele deschise de România, sunt ţinuţi la graniţe şi sunt trataţi încă o dată cu dispreţ. Sperăm ca adevăratul motiv pentru care s-au formate cozile uriaşe să fie doar incompetenţa. Ar fi mult mai grav data situaţia ar fi o răzbunare politică pentru votul diasporei sau şi-ar avea originea în obiceiul poliţiştilor de frontieră şi vameşilor corupţi care caută în bagajele românilor până îi fac pe aceştia să le dea spagă pentru a putea intră în ţară”, a declarat Daniel Tecu, preşedintele FADERE.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, în week-end care a trecut, într-un interval de 48 ore, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 420.000 de persoane, din care 248.700 pe sensul de intrare în ţară, cele mai tranzitate fiind punctele de trecere a frontierei din vestul ţării, conform Mediafax. Într-un weekend normal, la frontieră sunt înregistrate 260.000 de treceri de persoane, din care 134.000 pe sensul de intrare în România şi 130.000 la ieşirea din ţară.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-23

TAGURI: petre toba, mai, demisia, fadere, granita, frontiera
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


KLAUZĂ JOHANIS
22 Dec 2015

TOBĂ, ÎMPREUNĂ CU AMICU-I, ȘORICIU- ”DI- LA -NIAMȚ”, TREBUIE HALIT, CU MUȘTAR SAU FĂRĂ, ACUM, DE CRĂCIUN!
MAFIA IN FLOARE - COLABORARE
22 Dec 2015

El acopera toate neregulile , numai sa nu se afle . Stiu din 2008 - 2010 au spus oameni de ai lui , de atunci cind era tot obermaihar sef .
ATENT
22 Dec 2015

asta e stire de 2 zile, frate
Random imageUltimele stiri


loading...