2017-01-20 18:08

EVENIMENT


Falău de la Neamţ, 19 ani închisoare

 |  21:00
Falău de la Neamţ, 19 ani închisoare

Magistraţii Tribunalului Neamţ l-au condamnat la 19 ani de închisoare pe Cristian Chilat, bărbatul acuzat că l-a împuşcat mortal pe interlopul Gheorghiţă Mararu şi l-a rănit pe fratele acestuia, în noiembrie 2010, într-un bar din Piatra Neamţ, potrivit deciziei publicate pe portalul instanţelor.  Mai mult, Cristian Chilat, zis "Falău", a fost obligat să îi plătească soţiei lui Mararu despăgubiri civile de 180.000 de euro şi 1,28 milioane de lei, iar celor doi copii ai acesteia, câte 150.000 de euro, dar şi o pensie lunară de 1.500 de lei.  De asemenea, bărbatul a fost obligat la plata către fratele lui Mararu, Bogdan Mararu, rănit şi el în incidentul din noiembrie 2010, despăgubiri de 300.000 de euro. 

Decizia poate fi atacată cu recurs

Procurorii l-au trimis în judecată, în luna aprilie, pe Cristian Chilat, pentru tomor calificat, tentativă la omor calificat şi nerespectarea regimului armelor. La 14 noiembrie 2010, Cristian Chilat a intrat într-un bar din Piatra Neamţ, având asupra sa un pistol încărcat cu şapte cartuşe cu care a tras trei focuri asupra lui Gheorghiţă Mararu, cu care era în relaţii de duşmănie şi care se afla în aceeaşi locaţie împreună cu fratele său, Bogdan Mararu, şi cu alte două persoane. Întrucât victima, care se ridicase de la masă pentru a veni în întâmpinarea lui Chilat, s-a dezechilibrat în momentul împuşcării, acesta, văzând că Mararu nu decedase, a mai tras asupra sa un foc de armă.

Fratele victimei a aruncat cu un scaun către Chilat, fapt ce l-a determinat pe acesta din urmă să tragă două focuri asupra lui, nimerindu-l în abdomen o singură dată, şi un ultim foc asupra lui Gheorghiţă Mararu, care era căzut la pământ, lângă tejgea. După acest moment, Chilat a părăsit incinta localului.  De altfel, în momentul comiterii faptei, aproape toate mesele localului erau ocupate de clienţi, fiind prezenţi şi copii minori în spaţiul special destinat nefumătorilor. În urma incidentului, victimele au fost transportate de urgenţă la Spitalul judeţean, însă Gheorghiţă Mararu decedase deja. După ce a plecat din bar, Cristian Chilat a mers într-o comună din judeţul Neamţ, ascunzându-se la domiciliul unui prieten de-al său, fiind descoperit de către poliţişti o zi mai târziu.

Procurorii au dispus disjungerea cauzei faţă de Ioan Dumitru Mironescu, faţă de care s-a început urmărirea penală, pe 24 decembrie 2010, pentru complicitate la omor calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, din cercetări reieşind faptul că acesta a pus la dispoziţie lui Cristian Chilat arma de foc folosită în atac şi muniţia aferentă, şi a furnizat acestuia informaţii referitoare la faptul că fraţii Mararu erau în localul din Piatra Neamţ. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-08-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

MIHAIL-SORIN GAIDAU
30 Iul 2011

Poate ne spune dl. primar Pinalty cu a cui fetiță se juca Mironescu, în tinerețea sa zburdalnică…Și când te gândești că dorea să fugă în lume cu tânăra focoasă, ”împrumutând” de la tatăl său, taximetristul, câteva mii de dolari, păstrați pentru ”zile negre”… Ce vremuri, Doamne! Bine că măcar fata respectivă a ajuns cu bine, într-un târziu, pe Coasta de Azur, la Nisa, la Paris… și că s-a fotografiat în fața Catedralei Notre Dame, dar cu altcineva… Mironescu va găsi poze cu fosta iubire din tinerețe, pe Facebook, dacă nu cumva le-a găsit… Dragostea face minuni! Numai dl. Humulescu refuză să facă conexiuni, că a avut nuntă mare, cu dar, la mijlocul lunii iulie 2011! Casă de piatră!În viață, serviciile bune, profesionale, sunt recompensate și altfel… chiar dacă pokerul mai este la modă…
ION POPESCU
23 Oct 2011

Sunt curios sa vad cum va plati Falau (din puscarie) cam 1 milion de euroi catre familia lui Mararu.

Adauga un comentariu

Random image