2019-01-16 17:26


Familia Elodiei cere puşcărie pe viaţă pentru Cioacă

 |  19:34
Familia Elodiei cere puşcărie pe viaţă pentru Cioacă

Atât Cristian Cioacă, dar şi familia Ghinescu au atacat cu apel decizia de condamnare la 22 de ani de închisoare a fostului poliţist în dosarul uciderii soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu. Potrivit unor surse apropiate procesului, ambele părţi au declarat apel, familia Ghinescu fiind nemulţumită de cuantumul pedepsei, pe care îl consideră insuficient, iar fostul poliţist susţinând că nu a avut parte de un proces echitabil.

Fostul poliţist Cristian Cioacă, judecat pentru uciderea soţiei sale, Elodia Ghinescu, a fost condamnat, marţi, la 21 de ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat şi la doi ani de închisoare pentru profanare de morminte, urmând să execute 22 de ani de detenţie. Cristian Cioacă a fost obligat totodată să plătească echivalentul a 100.000 de euro cu titlu de daune morale fiului său minor Patrick, în calitate de parte vătămată. De asemenea, Emilia Ghinescu, mama Elodiei, ar urma să primească daune morale de 100.000 de euro, iar fratele Elodiei, Robert Ghinescu, echivalentul a 50.000 de euro. Inculpatul a fost obligat şi la plata sumei de 135.000 de lei cheltuieli judiciare către stat.

„Pedeapsă mult prea blândă

Tribunalul Argeş a respins cererile părţilor civile Emilia şi Robert Ghinescu de schimbare a încadrării juridice în omor deosebit de grav, precum şi cererea inculpatului de revocare a măsurii arestării preventive. Sentinţa, care nu este definitivă, a fost pronunţată în cadrul unei şedinţe publice, la care inculpatul, încarcerat la Penitenciarul Colibaşi, nu a fost prezent. În schimb, în sală s-a aflat avocata mamei şi fratelui Elodiei Ghinescu, părţi civile în dosar. „Pedeapsa este mult prea blândă, scopul pedepsei nu va putea fi atins prin această pedeapsă. Mi se pare o pedeapsă mult prea blândă, pentru că i-a luat viaţa unui om, copilul va creşte şi nu va avea unde să-i aprindă o lumânare mamei”, a declarat, după pronunţarea sentinţei, avocata Crina Radu. Cristian Cioacă se află în arest preventiv din 5 decembrie 2012 şi este încarcerat la Penitenciarul Colibaşi din 30 ianuarie. Fostul poliţist a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului instanţei supreme pentru omor calificat şi profanare de morminte, după mai bine de cinci ani de la dispariţia soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu.

Omorâtă în bătaie, apoi tranşată

Procurorii arată în rechizitoriu că în noaptea de 29 spre 30 august 2007, „pe fondul unor relaţii conflictuale preexistente legate de un iminent divorţ generat de presupusele relaţii extraconjugale ale soţilor, în timp ce se aflau în dormitorul matrimonial, discuţiile au degenerat, context în care Cristian Cioacă i-a aplicat soţiei sale, Elodia Ghinescu, multiple lovituri, soldate cu decesul acesteia”. Ulterior, Cioacă a dus trupul soţiei sale în cada băii principale, unde l-a depesat pentru a-l putea ascunde mai uşor. „Folosind o geantă de voiaj de dimensiuni mari, pe care victima o cumpărase în timpul vacanţei în Dubai, precum şi perdeaua de duş din baia aferentă dormitorului (aceasta din urmă fiind menită a împiedica eventualele scurgeri de sânge), inculpatul Cioacă Constantin Cristian a transportat fragmentele de cadavru în portbagajul autoturismului şi le-a ascuns într-un loc necunoscut. S-a constatat şi lipsa unor obiecte, precum: un cuţit cu lungimea de 25-30 cm, două prosoape, geanta de voiaj şi perdeaua de duş”, notează procurorii în rechizitoriu. Anchetatorii au precizat că în noaptea în care ar fi ucis-o pe Elodia Ghinescu, copilul minor al celor doi se afla în apartament.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-04

TAGURI: Cristian, Cioaca, familie, Elodia, apel, declarat
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...