2017-01-19 13:12

EVENIMENT


FBI anunţă noi acţiuni împreună cu SRI în România

 |  19:36
FBI anunţă noi acţiuni împreună cu SRI în România

Directorul Biroului Federal de Investigaţii din Statele Unite ale Americii (FBI), Robert S. Mueller, a anunţat că vor fi întreprinse mai multe acţiuni comune ale FBI şi Serviciului Român de Informaţii, de tipul celei din luna iulie, pentru a preveni răspândirea activităţilor de infracţiuni cibernetice în România şi SUA.

Mueller a susţinut miercuri o conferinţă de presă împreună cu directorul SRI, George Maior, cei doi oficiali subliniind că dezvoltarea relaţiilor dintre FBI şi SRI fac parte din parteneriatul strategic pentru secolul XXI încheiat de SUA şi România. „În iulie am avut o acţiune foarte importantă în urma căreia mai mult de 100 de persoane au fost arestate pentru infracţiuni cibernetice. Pot să vă asigur că vor fi mai multe acţiuni cum a fost cea din iulie”, a declarat Mueller. Şeful FBI a precizat totodată că remarcă progresele pe care SRI le-a făcut în lupta împotriva corupţiei la nivel înalt, apreciind că nivelul de colaborare între cele două instituţii va continua să se dezvolte prin asumarea responsabilităţilor comune în privinţa terorismului, crimei organizate şi a securităţii cibernetice.

Robert Mueller a anunţat totodată că peste 570 de ofiţeri ai SRI au întreprins pregătiri în cadrul unor programe oferite de FBI. „Ofiţeri SRI au beneficiat de stagii de instruire cu cei mai buni specialişti ai FBI în domenii precum combaterea terorismului, negocieri în situaţii de criză, securitate cibernetică şi combaterea proliferării armelor de distrugere în masă. Expertiza acumulată ca rezultat al acestei cooperări constituie o valoare adăugată pentru capacitatea SRI de a-şi îndeplini misiunile de securitate naţională”, a declarat la rândul său, directorul SRI, George Maior.

Vizita directorului FBI în România a cuprins şi o întrevedere cu secretarul de stat din Ministerul Administraţiei şi Internelor, chestorul Ioan Dascălu, precum şi o discuţie cu procurorul general al României, Laura Codruţa-Kovesi. Mueller a discutat cu cei doi oficiali români pe marginea combaterii criminalităţii informatice, subliniind că aceasta reprezintă o prioritate comună atât a autorităţilor americane, cât şi a celor române.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-10-13

TAGURI: criminalitate cibernetica, FBI Romania, SRI George Maior, actiuni combatere infractiuni, fraude onlineComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image