2018-12-16 01:14


Felix crede în Justiţie. Avocaţii lui Voiculescu pilesc gratiile puşcăriei

 |  18:06
Felix crede în Justiţie. Avocaţii lui Voiculescu pilesc gratiile puşcăriei

Ultima şansă a lui Dan Voiculescu de a „evada” din puşcărie este contestarea judecătorilor care l-au condamnat devinitiv la zece ani de închisoare în Dosarul ICA. Astfel, mogulul Antenelor a atacat alegerea judecătorilor „ostili” Camelia Bogdan şi Alexandru Mihalcea. Inspecţia Judiciară a raportat că cei doi au fost aleşi corect în complet, aceştia fiind desemnaţi după ce preşedintele completului iniţial, Stan Mustaţă, a fost arestat pentru trafic de influenţă pentru Dan Voiculescu, iar celălalt membru, Florică Duţă, s-a pensionat. Patronul Antenelor a atacat raportul inspectorilor la Curtea de Apel Bucureşti şi a pierdut în primă instanţă. Judecătorii susţin că inspectorii nu l-au refuzat pe Voiculescu, ci pur şi simplu au respins cererea acestuia. Bătălia juridică continuă.

Inspectorii judiciari nu au refuzat să soluţioneze, ci au respins cererea prin care Dan Voiculescu solicita să se constate că membrii completului care l-au condamnat la zece ani de închisoare, Camelia Bogdan şi Alexandru Mihalcea, au fost repartizaţi incorect, se arată în motivarea CAB. Curtea a dat câştig de cauză IJ.

Voiculescu a contestat, în 26 august 2014, la Curtea de Apel Bucureşti, raportul Inspecţiei Judiciare (IJ), prin care se stabilea că judecătorii Camelia Bogdan şi Alexandru Mihalcea au fost repartizaţi corect în completul de soluţionare a Dosarului de Cercetări Alimentare.

În 9 aprilie, Curtea de Apel Bucureşti a dat câştig de cauză Inspecţiei Judiciare. Hotărârea nu este definitivă. Avocaţii lui Dan Voiculescu au reclamat faptul că repartizarea dosarului la acest complet de judecată nu a fost făcută în mod corect. Mai mult, Dan Voiculescu a reclamat la CSM de mai multe ori acest aspect, motiv pentru care Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat Inspecţia Judiciară să verifice mai multe aspecte referitoare la desfăşurarea procesului privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare, inclusiv cel referitor la o eventuală repartizare nelegală a dosarului.

„Motivele care au determinat modul de repartizare a dosarului au fost obiective. Este vorba, în primul rând, despre suspendarea din exercitarea funcţiei de judecător a lui Stan Mustată, pensionarea judecătorului Florică Duţă, precum şi promovarea la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei a judecătoarei Anca Alexandrescu, titulari ai completului la care a fost repartizat Dosarul ICA, la data de 24 ianuarie 2014, respectiv înlocuitorul judecătorului suspendat Stan Mustaţă”, justifică magistraţii.

Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv, în 8 august 2014, în Dosarul privatizării ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director ICA, la opt ani, şi pe Sorin Pantiş, fost ministru, la şapte ani de închisoare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-25

TAGURI: dan, voiculescu, evadare, inchisoare, motivare, curte, apel, camelia, bogdan, contestare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


DAN
27 Mai 2015

asteapta varanule sa vina si fetita
Random imageUltimele stiri


loading...