2018-12-15 10:07


FIREA se spală pe mâini în scandalul Cathedral PLAZA. De ce susține PMB că nu poate trece la demolarea clădirii

 |  12:19
FIREA se spală pe mâini în scandalul Cathedral PLAZA. De ce susține PMB că nu poate trece la demolarea clădirii

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) susţine că nu are competenţe în ceea ce priveşte demararea procedurilor pentru demolarea Cathedral Plaza, atribuţiile privind avizarea desfiinţării imobilului revenind exculsiv Comisiei Naţionale a Monumentelor Istorice şi proprietarului Cathedral Plaza.

Primăria precizează, într-un comunicat de presă, că, în continuarea demersurilor legale pentru punerea în aplicare a hotărârii judecătoreşti nr. 2520/28.06.2012 privind desfiinţarea construcţiei de birouri Cathedral Plaza, situată în Bucureşti, str. General Berthlot, nr. 11-15 şi str. Lutherana nr. 15 şi 15A, a formulat şi trimis către Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale (MCIN) o cerere privind eliberarea avizului de desfiinţare a imobilului. 

”Avizul privind desfiinţarea unui imobil aflat într-o zonă de protecţie a unui monument istoric de grupă valorică A se eliberează de către Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale (MCIN), după consultarea Comisiei Naţionale a Monumentelor Istorice, organism ştiinţific de specialitate în domeniul protejării patrimoniului cultural imobil, aşa cum este prevăzut în art. 33, alin. 1, pct. k, respectiv «Comisia Naţională a Monumentelor Istorice propune avizul pentru intervenţiile asupra imobilelor situate în zonele de protecţie a monumentelor istorice şi în zonele construite protejate, pentru care nu există documentaţii de urbanism avizate conform art. 26, alin. 1, pct.7»”, se arată în răspunsul primit de Primărie de la Ministerul Culturii

Cine poate sesiza Comisia Naţională a Monumentelor Istorice

Potrivit MCIN, „consultarea Comisiei Naţionale a Monumentelor Istorice se face la cererea proprietarului imobilului sau a altor persoane fizice sau juridice însărcinate legal de proprietar sau care au drepturi recunoscute juridic asupra imobilului, printr-o cerere făcută în acest sens".

Primăria precizează că acest aviz este obligatoriu pentru orice lucrări de construcţii care se fac în zonele de protecţie a monumentelor, aşa cum este Catedrala Sf. Iosif. 

În comunicat se mai arată că pe rolul instanţelor de judecată mai există şi alte litigii cu privire la acest imobil, iar cercetarea judecătorească în aceste cazuri nu este finalizată.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-10

TAGURI: firea, pmb, primaria capitalei, cathedral plaza, demolare, ministerul culturii
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIMUS
10 Iul 2017

Lasitatea si minciuna a fost si este atributul primarilor Capitalei. Practic nu o intereseaza cum se dezvolta si arata Capitala ci doar sa isi deserveasca partidul, firmele care aduc bani partidului, in rest vai de noi ! Cum sa isi deranjeze firmele asociate care au dat bani in campaniile electorale si care iarasi vor cotiza din greu la cele viitoare pentru presedentie.
Random imageUltimele stiri


loading...