2018-12-11 08:54


Fiul lui Iosif Boda, judecat pentru corupţie

 |  21:00
Fiul lui Iosif Boda, judecat pentru corupţie

Preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (ANMDM), Daniel Boda, fiul analistului politic Iosif Boda, a fost trimis în judecată pentru că ar fi primit mită 5.000 de euro pentru a dispune restituirea autorizaţiei de funcţionare a unei societăţi de distribuire medicamente.

Daniel Boda vafi judecat alături de Săndel Alexandrescu - fost administrator al SC Ioana Med Farm SRL Ştefăneşti (judeţul Argeş) - acuzat de dare de mită în formă continuată şi instigare la dare de mită, de soţia acestuia, Anca Elena Alexandrescu - director executiv în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş - acuzată de complicitate la dare de mită în formă continuată, de Raluca Eugenia Neagoe (fostă Popa) - consilier juridic în cadrul firmei - acuzată de complicitate la dare de mită în formă continuată.

Totodată, au fost trimişi în judecată Alexandru Dumitrescu, farmacist primar cu atribuţii de inspector în cadrul ANMDM - Departamentul Inspecţie Farmaceutică, acuzat de luare de mită şi fals intelectual, Ioan Sorin Chiroiu, acuzat de dare de mită, Ionuţ Cosmin Banu, şofer la Ioana Med Farm SRL, acuzat de mărturie mincinoasă şi Luiza Adriana Măsgaciu, contabil-operator facturare în cadrul firmei argeşene, acuzată de mărturie mincinoasă.

Inspector mituit

Potrivit procurorilor, în 8 septembrie 2010, la sediul firmei a avut loc o inspecţie inopinată efectuată de angajaţi ai Agenţiei, având ca obiect verificarea activităţii de distribuţie angro de medicamente de uz uman. Deficienţele constate de inspectori au atras amendarea societăţii şi suspendarea autorizaţiei de distribuţie. Pentru ca autorizaţia să îi fie restituită, în lipsa remedierii neregulilor, Săndel Alexandrescu şi soţia sa au decis să-l mituiască pe Daniel Boda. Astfel, pe 10 şi 21 septembrie 2010, Boda a primit 5.000 de euro de la Săndel Alexandrescu, prin intermediul Elenei Alexandrescu, pentru a aproba efectuarea unei noi inspecţii la sediul firmei prin care să se constate, în mod nereal, remedierea deficienţelor, ulterior să fie ridicată măsura suspendării activităţii societăţii şi să fie restituită autorizaţia de funcţionare.

În 23 septembrie 2010, după efectuarea unei noi verificări, inspectorul Alexandru Dumitrescu a întocmit un raport fals în care a menţionat că deficienţele majore identificate în cursul inspecţiei din 8 septembrie au fost remediate. Pentru aceasta, inspectorul a fost răsplătit de patronul firmei cu 2.000 de lei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-02-02

TAGURI: Iosif, Boda, fiu, coruptie, judecat, ANMDM
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MITICA
01 Sep 2011

...SI CAND IL VEZI SI AUZI PE GANGANITUL DE TAICASO>>>DAND LECTII PE BANII NOSTRI LA TVR.......TI SE FACE LEHAMITE !!!!!
Random imageUltimele stiri


loading...