2018-11-16 05:27


Fiul lui Miron Cozma, reţinut pentru evaziune fiscală

 |  19:12
Fiul lui Miron Cozma, reţinut pentru evaziune fiscală

Fiul fostului lider sindicalMiron Cozma a fost ridicat, ieri, de poliţiştii de la Brigada de Combatare a Crimei Organizate din Timiş. Dan Cozma este cercetat într-un dosar de evaziune fiscală în care prejudiciul se apropie de un milion de euro. În acest dosar mai sunt cercetate alte 9 persoane, în majoritatea cazurilor fiind vorba despre oameni de afaceri de origine italiană.

Dan Cozma a fost ridicat din casa unui prieten din Timişoara, potrivit opiniatimisoarei.ro. Anchetatorii spun că el făcea parte dintr-o reţea care aducea în România marfă fără acte sau cu documente contrafăcute. Se pare că marfa provenea din China şi ajungea mai întâi în Germania, Italia sau Ungaria. Acolo era încărcată în TIR-uri româneşti şi adusă în Timişoara. Documentele originale erau apoi distruse şi înlocuite cu acte contrafăcute, iar marfa era vândută prin mai multe societăţi fictive.

Operaţiunea a început ieri-dimineaţă, la Lipova, cu reţinerea unui TIR încărcat cu marfa adusă din Ungaria, dar care se presupuneacă nu are documente. Cel care însoţea TIR-ul a fost reţinut şi dus pentru audieri la Parchetul Tribunalului Timiş. Autotrenul a fost descărcat la sediul vămii din Timişoara. Maşina era încărcată cu haine, dar pentru care, spun poliţiştii, nu există documente.

În paralel au avut loc alte 10 percheziţii în Timişoara, la diverse locuinţe, dar şi la sediile unor firme. Anchetatorii spun că reţeaua funcţiona de aproape unan. Membrii filierei valorificau tot ce se putea vinde pe piaţă, de la haine la obiecte sanitare.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş i-au audiat pe suspecţi, ei fiind cercetaţi pentru evaziune fiscală, fals, uz de fals, înşelăciune şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, oamenii de afaceri italieni aveau legături cu organizaţia mafiotă Cosa Nostra. Poliţiştii încearcă să stabilească traseul banilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639560-11-11
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...