2017-01-20 12:03

EVENIMENT


Fiul primarului din Deta a înjunghiat trei oameni

 |  18:01
Fiul primarului din Deta a înjunghiat trei oameni
Fiul primaruluioraşului Deta, judeţul Timiş, este căutat de poliţie după ce a înjunghiat cu uncuţit trei persoane în incinta localului Tabu, din localitate. Mai mulţimartori susţin că individul a atacat cu o armă albă cele trei persoane chiar defaţă cu poliţiştii, după care s-a făcut nevăzut. Surse din poliţia judeţeană audeclarat, pentru ziarul „Puterea”, că scandalagiul, pe nume Bogdan DanielRoman, a fost cercetat în mai multe rânduri pentru loviri, ultraj şi tulburarealiniştii publice, el scăpând mereu basma curată după ce victimele şi-au retrasplângerea. De această dată însă, fiul edilului Petru Roman riscă să se aleagăcu dosar penal pentru tentativă de omor, împăcarea părţilor nemaiputând închideochii autorităţilor.

Duminică dimineaţă,trei tineri din oraşul Deta au fost transportaţi cu o ambulanţă la SpitalulJudeţean de Urgenţă din Timişoara, fiind diagnosticaţi cu plăgi înjunghiate înbraţe, spate şi în zona gâtului. Potrivit anchetatorilor, aceştia au fost atacaţicu cuţintul de fiul primarului oraşului Deta, Petru Roman, un individ pe numeBogdan Daniel Roman, născut la data de 12 mai 1979. Între beizadeaua primaruluişi victime a izbugnit, pe terasa restaurantului Tabu, un conflict, pe fondulconsumului excesiv de băuturi alcoolice, spun anchetatorii. Martorii, dar şivictimele precizează că scandalul a plecat de la faptul că Bogdan le-a cerutcelor trei să achite „taxa de şmecher”, iar la momentul în care atacatorul a începutsă lovească, de faţă era şi un echipaj de poliţie. Purtătorul de cuvânt al IPJTimiş, Mădălina Mezdrea, a precizat însă că opatrulă de Poliţie care trecea prin zonă a intervenit pentru aplanareaconflictului, însă agresorul a reuşit să fugă înainte ca oamenii legii săajungă la faţa locului.

Percepea „taxa deşmecher”

Victima cel maigrav rănită, Ştefan Alexandru, în vârstă de 32 de ani, a povestit în premierăce s-a întâmplat pe terasa Tabu şi acuză faptul că în momentul agresării saleau fost de faţă poliţişti care nu au intervenit. „Ne ocupăm cu biciclete. Facemşi noi ce putem. Ne-a zis să-i dăm dreptul de şmecher. Să-i plătim protecţia 5.000de euro. Banii ăia mi-i cerea ba mie, ba nepotului. I-am spus că nu-i dau niciun ban, de ce să-i dăm bani?! A venit aseară cu încă 7-8. A venit spre mine. Amcrezut că vine cu mâna goală. Când m-am dus şi eu spre el a scos sabia şi m-atăiat. Fiul primarului, Roman Bogdan. După ce m-a tăiat, au sărit şi ceilalţipe mine. După, mi-au mai dat o porţie şi poliţaii. Faţă de poliţişti m-a tăiat.Cei care erau aseară de serviciu. Nu-i ştiu exact după nume. Era şi Popovici,şeful de la Criminalistică de la Deta acolo. În loc să tragă în ei că taieoameni, tot cu mine aveau treabă. Aseară de ce nu l-au luat? Acum a fugit”, adeclarat Ştefan Alexandru. Nepotul lui Ştefan Alexandru,Gartner Bogardo,este şi el internat în spital cu o tăietură serioasă pe spate. Acesta adeclarat că s-a dus la club să-şi ia prietena şi când a ajuns acolo „unchiulmeu era afară, tot tăiat, tot pe jos. Poliţia stătea şi se uita. Am strigattrageţi un foc în aer ca să se sperie, să ceva. El (Bogdan Roman - n. red.)când a auzit, vup a venit cu sabie, cu cuţit, ceva mare. Tot sunt tăiat. Mărugam de oricine: «Duceţi-mă la spital!». Nici un băiat nu s-a băgat. Mi-efrică că e fiul primarului şi nu putem să ne băgăm că ne caută şi ne omoară”.Povesteşte şi cea de-a doua victimă.

Tatăl agresorului, edil PDL şi afacerist de succes

Bogdan Daniel Petru este fiul edilului democrat liberalPetru Roman. Acesta este şi preşedinte al organizaţiei orăşeneşti a PartiduluiDemocrat Liberal, funcţie pentru care nu primeşte indemnizaţie, aşa cum reiesedin declaraţia de interese pe anul 2010 întocmită de primar.

Potrivit Oficiului Naţional al Registrului Comerţului,Roman senior este şi om de afaceri, el deţinând părţi sociale în patru societăţicomerciale. Este vorba despre Lemb-Kalf Carn SRL, Group T.S.R.SRL, On-WestlineSRL şi în Societatea Cooperativă de Consum COOP Deta. Nici beizadeaua Bogdan nu a stat departe desfera afacerilor, el deschizându-şi o firmă de recuperări, Business WaoSolutions SRL. Societate are ca obiectde activitate servicii suport pentru întreprinderi şi activităţi ale agenţiilorde colectare şi a biroului (oficiilor) de raportare a creditului.

Autorităţile îl ştiudrept scandalagiu, dar nu au ac de cojocul lui

Imediat dupăincident, beizadeaua a dispărut fără urmă, până la închiderea ediţiei BogdanRoman nefiind găsit de poliţie. Pe numele său, anchetatorii au deschis dosar decercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de loviri şi alte violenţe,ultraj contra bunelor moravuri şi port ilegal de armă albă. Surse din cadrulInspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş au precizat, pentru ziarul „Puterea”,că această încadrare juridică poate fi schimbată după finalizarea rapoartelorde expertiză medico-legală ale rănilor victimelor. „În funcţie de gravitatealeziunilor provocate şi de numărul de de zile de îngrijiri medicale, încadrareajuridică poate fi de vătămare corporală gravă sau chiar tentativă de omor”, auprecizat sursele citate.

Potrivit Codului penal,infracţiunea de lovire sau alte violenţe este pedepsită cu închisoare de la o lună la trei luni sau cuamendă, iar acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea pealabilă a părţiivătămate. Scoaterea de sub urmărirea penală are loc odată cu împăcare apărţilor.În schimb, tentativa de omor se pedepseşte cu închisoarea mai mare de patruani, neputând fi întreruptă urmărirea penală la retragerea plângerii.

Pe de altă parte,poliţiştii susţin că, la nivelul poliţiei orăşeneşti Deta, autorităţile audeschis, în ultimii ani, mai multe lucrări de cercetare penală privindu-l peBogdan Daniel Roman, pentru scandaluri, bătăi, ultraj contra bunelor moravuri şialte acte de violenţă. „De fiecare dată,noi îl cercetam, iar victimele îşi retrăgeau plângerile”, susţin anchetatorii.Ultima dată, Bogdan Roman a fost cercetat de Poliţia Deta anul trecut, totpentru loviri şi alte violenţe, dar şi pentru distrugere. Partea vătămată însă şi-aretras reclamaţia, iar beizadeaua a scăpat basma curată. Unele surse mai susţinchiar că un alt bărbat ar fi fost atacat cu cuţitul de către Roman la mijloculsăptămânii trecute, şi acest episod fiind instrumentat de către poliţia locală.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-06-24

Mai multe imagini:
Fiul primarului din Deta a înjunghiat trei oameni
zoom
Fiul primarului din Deta a înjunghiat trei oameni
zoom
Fiul primarului din Deta a înjunghiat trei oameni
zoom
Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image