2017-01-22 14:13

EVENIMENT


Fiul şefului AVAS - 3 ani de închisoare

 |  21:00
Fiul şefului AVAS - 3 ani de închisoare

Andrei Popa, fiul preşedintelui AVAS, a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la trei ani şi şase luni de închisoare pentru deţinere de droguri de risc pentru consum propriu. Potrivit deciziei Tribunalului Bucureşti, Andrei Popa a fost achitat pentru trafic de droguri de risc, dar condamnat la şase luni de închisoare pentru deţinere de droguri de risc pentru consum propriu.

Instanţa a revocat suspendarea condiţionată sub supraveghere a unei pedepse de 3 ani de închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 238/12.06.2009 pronunţată de Tribunalul Constanţa într-un alt dosar al lui Andrei Popa şi a dispus executarea în întregime a acestei pedepse.

În final, fiul şefului AVAS va executa pedeapsa de 3 ani şi şase luni de închisoare, din care se va deduce perioada petrecută în arest preventiv, de la 1 august 2011. Hotărârea poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Bucureşti.

În 29 august 2011, fiul preşedintelui AVAS a fost trimis în judecată alături de Elias Popescu, ambii fiind acuzaţi de trafic de droguri. O zi mai târziu, instanţa Tribunalului Bucureşti a constatat legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive a lui Andrei Popa. Decizia a fost contestată de fiul preşedintelui AVAS la Curtea de Apel Bucureşti, care în 7 septembrie i-a respins ca nefondat recursul.

Ulterior, la termenul din 21 noiembrie al dosarului în care este acuzat de trafic de droguri, instanţa Tribunalului Bucureşti i-a respins o cerere de eliberare provizorie sub control judiciar. Andrei Popa a contestat decizia la Curtea de Apel Bucureşti, care în 24 noiembrie i-a respins ca nefondat recursul.

„(...) în nici un moment nu am avut cunoştintă de faptul că fiul meu ar fi desfăşurat vreo activitate de natură infracţională. Am siguranţa şi convingerea că organele de cercetare penală, precum şi instanţele de judecată competente vor analiza şi vor decide în conformitate cu prevederile legale. În calitate de părinte, îmi exprim regretul pentru faptele de care fiul meu este acuzat şi precizez că el şi doar el este singurul răspunzător de cele întâmplate şi singurul care trebuie să suporte consecinţele legale ale faptelor sale“, declara preşedintele AVAS, Aurelian Popa, într-un comunicat transmis presei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-03-02

TAGURI: andrei popa, avas, presedinteComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image